files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín reaguje na zlý štart do sezóny príchodom troch hráčov

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce opäť raz nezachytili úvod sezóny. Zverenci trénera Jozefa Majoroša prehrali vo všetkých troch doterajších zápasoch a spadli na úplne dno tabuľky. Zostanú tam minimálne do utorka, keďže ich duel štvrtého kola so Zlatými Moravcami sa preložil zo soboty na utorok (začiatok rovnako o 19.00 hod.).

Michalovčania majú so zlými štartmi do nových ročníkov už skúsenosti. Deje sa tak každý rok, keďže sa počas leta káder zoštíhli a najvýchodnejší fortunaligista zbrojí až po začiatku sezóny. Aj keď sa tomu teraz chceli vyhnúť, v prvom kole doma podľahli Trnave 0:2, v druhom prehrali na Tehelnom poli so Slovanom Bratislava 0:5 a v sobotu ich Senica v priamom súboji o jedenástu priečku vyprevadila na posledné miesto, keď ich zdolala hladko 3:0. „Osobne som chcel iný vstup do sezóny ako po minulé roky. Bohužiaľ, do súťaže sme vstúpili s poriadne riedkym kádrom,“ poznamenal na úvod tréner Jozef Majoroš, ktorému počas krátkej prestávky odišlo dvanásť hráčov. Prišli zatiaľ iba traja. Z posíl je však Filip Vaško ešte zranený, ďalší stopér Grék Volanakis stále nie je dotiahnutý a k dispozícii je tak iba panamský krídelnik Ricardo Phillips, ktorý prišiel na hosťovanie z Dunajskej Stredy. „Verím, že lepšie výsledky prídu v najbližších zápasoch,“ sebavedomo pokračuje tréner najvýchodnejšieho fortunaligistu.

 

Zemplínčania sa trápia hlavne v ofenzíve. V prvých troch kolách nedali ako jediný tím Fortuna ligy gól. Naň čakajú už viac ako šesť duelov, keď neskórovali 577 minút. „Samozrejme, vieme o tom,“ reaguje Majoroš, ktorého zverenci si v každom doterajšom zápase tejto sezóny vypracovali minimálne jednu vyloženú šancu. „Myslím, že sme mali dostatok šancí na skórovanie. Zatiaľ čo my sme svoje šance nevyužili, súper áno. My sme mu k tomu viackrát dopomohli našimi chybami v defenzíve. Chýbajú nám skúsenejší hráči, ktorí v zlomových situáciách vedia rozhodnúť. Mala ich Trnava, mali ich Slovan aj Senica, my nie. To rozhodlo o našich prehrách.“ Michalovčania vedia, že pravidelne bodovať môžu začať až vtedy, keď príde k rozšíreniu kádra nielen kvantitou, ale aj kvalitou a skúsenosťami. Ten by mali vystužiť chorvátsky brankár s bosnianskym pasom Matej Markovič, ktorý naposledy pôsobil v FK Sarajevo a stredopoliar Sergej Ivanov. Ten prichádza z ruského Zenitu Petrohrad a Majoroš ho pozná ešte z času, keď viedol VSS Košice. „Ide o hráča do stredovej formácie. K tímu by sa mal pripojiť v piatok, kedy mu skončí karanténa. Ďalším prírastkom do stredu poľa je Danilo Spoljarič. Ide o reprezentanta Cypru do 21 rokov a prichádza k nám z Apollonu Limassol. Ten do karantény ísť nemusí,“ referuje tréner Michalovčanov.

Gólovo mlčí aj strelec Sidibe Modibo

Príchody troch hráčov určite nebudú posledné. Hovorí sa aj o tom, že klub môže predĺžiť zmluvy s niektorými hráčmi, ktorým v lete záväzok voči Michalovciam skončil a v hre je aj príchod ďalších hráčov. „Obzeráme sa ešte po skúsenom stopérovi a posilniť sa chceme aj na krajoch, či už v ofenzíve, alebo aj v defenzíve,“ dodáva na záver Jozef Majoroš.

V stredu celý tím otestovali, proti Moravciam zrejme v utorok

Michalovčania mali byť v hre aj v stredu, kedy mali odohrať duel druhého kola Slovnaft Cupu v Kalši. Kvôli pozitívnemu testu na koronavírus u jedného hráča Slovana Bratislava ale zväz rozhodol, že všetky pohárové zápasy tímov Fortuna ligy sa odložia na neurčito. Všetky družstvá musia byť otestované a potom sa rozhodne čo ďalej. Zemplínčanov testovali v stredu. Keďže hráč Slovana mal pozitívny test po zápase so Zlatými Moravcami, ich hráči išli do karantény. A práve ViOn mal v sobotu pricestovať na Zemplín. Duel sa v sobotu neodohrá. V prípade, že všetci hráči Michaloviec a Zlatých Moraviec budú negatívne otestovaní, hrať by sa malo v utorok 25. augusta (začiatok rovnako o 19.00 hod.).

Peter Brendza



Uverejnené: 20.08.2020 09:28:01 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
+421 917 203 776
redakcia@novinyzemplina.sk

Ivana Krásku 781/21
07101 Michalovce
Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.