files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zvládnu športové kluby ďalšie obmedzenia?

Koronavírus stále víťazí nad človekom. Bol síce oslabený, no zdá sa, že naberá druhý dych. Nové prípady pribúdajú z celého sveta a Slovensko nie je výnimka. Aj preto vláda na návrh odborníkov opäť začala určovať koľko môže byť ľudí na štadiónoch. Rozhodnutie viacerých zarmútilo. V septembri to môže byť tisícka v exteriéry a v interiéry iba dokonca päťsto ľudí. Podotýkame, že v tomto počte sú už aj hráči, funkcionári, tréneri a ďalšie osoby potrebné na zabezpečenie zápsov. Či päťsto alebo tisíc, to je jedno. Každému je jasné, že oba zarežú profesionálny šport na Slovensku.

Športové kluby po korone krvácajú. Sponzori sa do športu príliš so svojimi peniazmi nehrnú, kluby prišli aj o príjmy od divákov. A keď to takto bude pokračovať trebárs aj v októbri, kedy je naplánovaný štart najvyššej hokejovej súťaže, je dosť pravdepodobné, že ani žiaden štart nebude.

 

Hokej pre päťsto ľudí na štadióne by nebol tým pravým. Nebavil by sa divák, kulisa by chýbala hráčom a príjmy zo vstupného klubom. Koho by to teda a hlavne dokedy bavilo? Natíska sa otázka. A sú tu aj ďalšie. Zvládnu športové kluby na Slovensku ďalšie obmedzenia vlády? Prečo sú obmedzenia až od septembra, keď vláda rozhodla ešte v prvej polovici augusta? No a prečo sa nerozhoduje podľa ohnísk nákazy, tak ako chce vláda rozhodovať v ďalších oblastiach, ale na šport prichádzajú celoplošné rozkazy?

Práve futbalové a hokejové kluby utrpia asi najviac. Napríklad v Michalovciach bola priemerná návšteva na hokeji viac ako 3000 fanúšikov na zápas. Iba permanentiek klub predal 1500, čo by mu na kapacitu 500 ľudí na štadióne tentoraz rozhodne nestačilo. A to nepočítame hlad po hokeji a zvedavosť na súčasný káder, ktorý by mal byť ešte silnejší ako ten predchádzajúci. Športové kluby sa dostávajú do situácie, z ktorej nebudú vedieť ujsť. Už korona im ublížila, následná kríza ubližuje ďalej a prípadné ďalšie obmedzenia by ho zrejme zavraždili úplne.

Jednotlivé športové zväzy a kluby už neostávajú ticho. A ani nemôžu. Ďalšie obmedzenia totiž pochovávajú profesionálny šport na Slovensku. Áno, najdôležitejšie je zdravie. Ale, vláda by mohla pozerať aj na športové odvetvie. Po korone kluby nedostali od nej nič. Navyše prišli o sponzorov, ktorí teraz obracajú každé jedno euro. A keď prídu aj o príjmy zo vstupného, môžu to rovno zabaliť. Verme, že ešte prídu rozhodnutia, ktoré takéto nariadenia zmiernia. Šport momentálne na Slovensku hoci krváca, ale funguje. Nepokazme si to!     

Peter Brendza



Uverejnené: 20.08.2020 20:41:50 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
+421 917 203 776
redakcia@novinyzemplina.sk

Ivana Krásku 781/21
07101 Michalovce
Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.