files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Trebišov s bodom od ďalšieho ašpiranta na postup. Chceme sa vyhnúť boju o záchranu, ozýva sa smelo z ich šatne

Ani jeden tím v druholigovom pelotóne nemal taký ťažký žreb na úvod súťaže, ako trebišovský Slavoj. Zverenci trénera Ondreja Desiatnika narazili, alebo narazia hneď v úvode súťaže na všetkých vážnych adeptov na postup. Po troch odohraných zápasoch na tom nie sú najhoršie. Síce im stále chýba víťazstvo, na druhej strane majú cenný bod z Dubnice a v sobotu doma takisto neprehrali, keď s favorizovaným FC Košice taktiež remizovali 1:1.

Až vo štvrtom kole sa hráči Slavoja predstavili na vlastnom trávniku. Zápas mal slávnostný začiatok, keď sa strihala páska na znak rekonštrukcie stánku. Sláviť ale chceli aj Košičania, ktorí už v piatej minúte po góle Borisa Gálla viedli 1:0. Strelený gól však favoritovi skôr uškodil. Začal strácať priestor v hre a nebyť brankára Matúša Kiru, mohlo byť už do polčasu skóre otočené. Domáci boli nakoniec za aktivitu odmenení, keď tesne pred koncom prvého polčasu z pokutového kopu vyrovnal Wisdon Uda Kanu. V druhom polčase síce mali viac z hry Košičania, víťazný gól však nepridali ani z pokutového kopu, ktorý zahodil Oleg Višnevskij. Tomu strelu bravúrne zlikvidoval brankár Milan Vinclér. „Už v prvom polčase som si hovoril, že keď bude penalta, vyberiem si túto stranu,“ smeje sa brankár Slavoja. Ten mohol dokonca zvíťaziť, v samom závere sa ale Tereščenko v čistej šanci ulakomil a miesto prihrávky úplne voľnému spoluhráčovi pred prázdnu bránu volil strelu do dobre vybiehajúceho Kiru. „Mohli sme mať tri body, no nemuseli sme mať ani jeden. S bodom sme rozhodne spokojní,“ pokračuje Milan Vinclér.

 

Spokojný nebol jeho náprotivok Matúš Kira. Brankár, ktorý pred sezónou posilnil Košice z prvoligových Michaloviec, svoje družstvo síce viackrát podržal, no tretie tohtosezónne víťazstvo to FC neprinieslo. „Myslím, že sme stratili dva body,“ rozhovorila sa opora Košičanov. „Nemôžeme sa na nič vyhovárať. Mali sme dokonca aj penaltu. Aj po nej boli šance na našej strane. Po našom góle sme jednoducho prestali hrať. Súper sa chytil. Veľká škoda, pretože v Trebišove sa vyhrať dalo,“ pokračuje Matúš Kira. Ten sa v samom závere vyznamenal pri čistej šanci svojho bývalého spoluhráča z Michaloviec Tereščenka. „Na to tam som! Preto ma brali, aby som niečo chytil. Viac by ma ale tešilo víťazstvo. Nič však nie je stratené, stále je iba štvrté kolo, takže máme o čo hrať. Každý súper v tejto súťaži je ťažký. Prakticky vždy budeme favorit a každý súper sa na nás vyhecuje. Ja som vedel, že nič ľahké nás nečaká ani v Trebišove. Domáci sa vypli k dobrému výkonu. Ukázali chuť pobiť sa o výsledok. Bojovali, šmýkali sa, proste dali do toho všetko“ dodáva na záver brankár košického FC.

Trebišovský Slavoj tak o bod obral ďalšieho ašpiranta na postup. Po tom, čo v prvom kole remizoval na pôde víťaza minulej sezóny Dubnici nad Váhom (1:1) teraz skalpoval ďalšieho favorita. Aj napriek cennému výsledku nebol tréner Ondrej Desiatnik spokojný s výkonom svojich zverencov. „Chceli by sme sa prezentovať trochu inak. Chlapci zamakali, išli na dno síl, chýbala nám ale futbalová kvalita,“ rozhovoril sa tréner, ktorý do Trebišova prišiel pred sezónou z Vranova nad Topľou. „V lete sa tu zmenilo veľa. Stále skladáme mužstvo a stále niečo tvoríme. Prišlo až jedenásť nových hráčov a všetko potrebuje čas. Treba pripomenúť, že ide zväčša o devätnásť či dvadsaťročných chlapcov. Bolo to vidno aj v zápase s Košicami. Strácali sme veľmi ľahké lopty, pre mojich zverencov to bola ale vysoká škola,“ pokračuje Ondrej Desiatnik.

Vlani posledný tím tabuľky mal na úvod veľmi ťažké vyžrebovanie. Z troch zápasov s favoritmi na postup ale prehral iba raz, v treťom kole v Banskej Bystrici (1:6). V ďalších zápasoch bodoval. Okrem Košíc remizoval aj na pôde minulosezónneho víťaza ligy Dubnice nad Váhom. Dva získané body ale Desiatnik nepreceňuje. „V tabuľke pravdy máme po dnešku mínus dva,“ konštatuje kormidelník Slavoja, ktorého zverenci sa v nasledujúcom kole predstavia v Skalici. Naopak získaný bod tešil opory jeho tímu, brankára Vincléra a kapitána tímu Tomáša Ilinja. „Vedeli sme, že nás čaká ťažký súper, čo sa aj potvrdilo. Mohli sme prehrať, no aj vyhrať. V závere sme nedali čistú gólovú šancu, čo mrzí, no nič s tým už neurobíme. S bodom sme spokojní,“ rozhovoril sa trebišovský kapitán. Toho teší aj dvojbodový výťažok z prvých troch zápasov. „Mali sme veľmi ťažký žreb na úvod, asi najťažší zo všetkých súperov. Stretli sme sa so všetkými troma ašpirantami na postup do najvyššej súťaže. Sami sme sa teraz presvedčili, že sa dá hrať s každým. Do ďalších zápasov teda môžeme ísť o to motivovanejší. Ja verím, že prídu aj víťazstvá,“ pokračuje Tomáš Ilinjo.

Práve víťazstvá by mali prísť na konto Trebišovčanov čím skôr. Slavoj, ktorý sa v posledných dvoch sezónach zachránil v druhej lige iba vďaka administratívnym zásahom, totiž v tejto sezóne deklaruje, že nechce mať s bojom o záchranu nič spoločné. „Určite! O záchranu sa teraz biť nechceme. Naším cieľom je pohybovať sa v bezpečných vodách tabuľky. Tentoraz sa tomu chceme vyhnúť,“ konštatuje trebišovský kapitán a brankár Milan Vinclér k tomu dodáva. „Ideme od zápasu k zápasu. Máme na svojom konte dva body z troch ťažkých zápasov, čo je dobré. Teraz sa musíme sústrediť na ďalšie zápasy a pridať k tomu aj víťazstvá.“

Peter Brendza



Uverejnené: 23.08.2020 12:56:56

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623