files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Komentár: Získané body pretaviť v nárast sebavedomia

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce sa konečne dočkali tohtosezónneho víťazstva a aj streleného gólu. V štvrtom kole Fortuna ligy zdolali na domácej pôde ViOn Zlaté Moravce 1:0 a potvrdili fakt, že sa im proti tímu od Žitavy darí. Veď odkedy sú v najvyššej súťaži s ViOnom doma neprehrali. A bolo tak aj v utorkovej dohrávke.

Tréner Jozef Majoroš urobil v zostave po troch prehrách niekoľko zmien, ktoré priniesli výsledný efekt. K dispozícii už mal brankára Mateja Markoviča a stredopoliara Danijela Spoljariča, teda očakávané nové posily. Po roku sa znova v základnej zostave objavuje Matej Trusa, ktorý zastúpil nevýrazného Sidibeho. Toho Majoroš posadil dokonca na tribúnu. No a posunutím vyššie dal krídla aj Matúšovi Begalovi, jednému z hráčov zápasu.

Michalovčania odohrali výborný prvý polčas. V ňom až na jednu šancu nepustili hostí do ničoho a sami si z tlaku vytvárali šance. Je dobré, že rýchlo skórovali, keď sa presadil Ricardo Phillips. Panamský kridelník odklial strelecké suchoty Zemplínčanov, ktoré trvali takmer 600 minút. Zastavili sa na 591 minútach (verme, že na ďalšie góly nebudú Zemplínčania čakať takto dlho). Je pravdou, že v druhom polčase už neboli domáci takí dominantní, no na to sa nik pýtať nebude, tak ako sa nepýta na to, ako získala Trnava tri body v Michalovciach v prvom kole. MFK Zemplín získal prvé body a strelil prvý gól, čo jeho hráčom teraz určite pomôže. Už nebudú pod ťarchou toho, že ešte nebodovali a že dlho čakajú na gól. Je potrebné na výsledok z utorka nadviazať a postupnými krokmi ísť v tabuľke vyššie, teda tak, ako tomu činili Michalovčania v minulých sezónach. Aj v nich mali zlý štart do súťaže, aj v nich boli po prvých kolách na dne tabuľky. Potešiteľný je fakt, že družstvo sa pomaly dopĺňa. A ako ukázal utorok, dopĺňa sa aj kvalitou. V nedeľu bude určite v Žiline proti domácemu MŠK stáť iné mužstvo, ako stálo pred týždňom v Senici. Bude pokropené prvými bodmi a prvým gólom...

Hodnotenie Michalovčanov

Matej Markovič

Nová posila na brankárskom poste sa uviedla dobre. Markovič neinkasoval a svoju robotu tak odviedol na výbornú. Pomohla mu k tomu aj nemohúcnosť hostí v druhom polčase. To, čo mal vyriešiť, vyriešil, družstvu pomohla jeho istota. Výsledná známka 7.

Martin Kolesár

Stáva sa z neho postupne stabilný člen základnej zostavy. Postupne sa čoraz viac zapája ako krajný bek do ofenzívy, v utorok mohol dokonca skórovať. Keď k tomu postupnými krokmi pridá aj menej chýb hlavne v pozičnom postavení v defenzíve, bude z neho moderný krajný obranca, ktorý sa môže posunúť vyššie. Výsledná známka 6.

Ian Pino Soler

Pilier michalovskej defenzívy sa výraznou mierou pričinil o to, že Michalovčania neinkasovali. Navyše, pridal k tomu aj zapájanie sa do útoku. Výsledná známka 7.

Artem Vovkun

Ukrajinského stopéra tentoraz musíme hodnotiť kladne. Hral prakticky bez chybičky a aj on sa pričinil o to, že jeho tím neinkasoval. Výsledná známka 5.

Matúš Vojtko

Jeho najlepší zápas v tejto sezóne. Stále máme síce v podvedomí, že dokáže viac, no tentoraz sa už priblížil k tomu, čo by sme od neho chceli vidieť. Výsledná známka 5.

Georgios Neofytidis

Nebol až taký dominantný v strede poľa, urobil aj niekoľko chýb a stratil pár ľahších lôpt. Výsledná známka 4.

Matúš Begala

Jeden z najlepších hráčov na ihrisku. Nabehal kilometre a síce aj on stratil niekoľko lôpt, bol pri všetko najdôležitejšom, keď začal gólovú akciu. Výsledná známka 8.

Danilo Spoljarič

Na to, že bol cyperský reprezentant do 21 rokov s tímom iba veľmi krátko a na to, že nastúpil na pre seba netradičnom poste, podal dobrý výkon. V prípade, že sa v tíme ešte viac aklimatizuje, určite bude ešte väčším prínosom. Výsledná známka 6.

Igor Žofčák

Michalovský kapitán sa výraznou mierou pričinil o prvý bodový zisk. Opakujeme sa, ale stále sa ukazuje, že tímu má čo dať. Výsledná známka 7.

Ricardo Phillips

Prišiel, videl, rozhodol. Panamský kridelnik opäť potvrdil svoje kvality. Ukázal ofenzívne chúťky, okrem gólu bol vo viacerých ďalších akciách. Keď bude v týchto výkonoch pokračovať, dlho v Michalovciach rozhodne neostane. Výsledná známka 9.

Matej Trusa

Po dlhšej dobe sa znova objavuje v základnej zostave a začína si to opäť užívať. Vracia sa do starej formy. V utorok bol nebezpečný a to sa od útočníka žiada. Bol dokonca blízko ku gólu, jeho strelu odrazenú od žrde dorazil za bránkovú čiaru Phillips. Výsledná známka 7.

Lukáš Lukčo, Alejandro Mendez Garcia

Tréner Majoroš ich poslal na ihrisko v samom závere, ich výkony teda nehodnotíme.

Peter Brendza



Uverejnené: 26.08.2020 11:45:57 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.