files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Koscelník reprezentačnú šancu vníma ako splnený detský sen

V týchto dňoch tréner slovenskej futbalovej reprezentácie oznámil nomináciu na dva zápasy Ligy národov proti Českej republike a Izraelu. V nej sa po prvýkrát v živote ocitol aj Martin Koscelník. Hapalovi sa zrejme zapáčili výkony odchovanca humenského futbalu v Slovane Liberec na pravej strane obrany, kde má slovenský tím momentálne iba jednu alternatívu, 34-ročného Petra Pekaríka.

Pre dvadsaťpäťročného Koscelníka sú posledné dni ako z rozprávky. Dostal sa do základnej zostavy svojho klubu, s ktorým postúpil do pohárovej Európy. Teraz navyše prišla čerešnička na torte v podobe nominácie na reprezentačný zraz. „O tomto momente som sníval ešte ako malý chlapec. Je to pre mňa splnenie detského sna,“ zdôrazňuje Martin Koscelník, ktorý už v reprezentácii raz bol. V dvadsaťjednotke dostal šancu takisto pod trénerom Pavlom Hapalom. Ten sa v minulých mesiacoch vyjadril, že Koscelníkovi plánuje dať šancu v prvom tíme. „Áno, vnímal som tieto jeho slová a aj sme sa spolu rozprávali po našom zápase s Olomoucom, na ktorom bol osobne. Keď som bol zaradený do širšej nominácie, prekvapenie to teda pre mňa nebolo. Keď som ale videl svoje meno aj v užšej nominácii, bol to pre mňa neskutočný pocit.“

Obranca, či stredopoliar?

Martin Koscleník sa v drese michalovského MFK Zemplín za štyri sezóny vyprofiloval hlavne ako rýchly kridelník s ofenzívnym apetítom. S týmito vlastnosťami prestupoval pred sezónou 2018/19 do Slovana Liberec. Tam sa postupne vyprofiloval skôr na pravého obrancu a na tomto poste zrejme dostane šancu aj v reprezentácii. Práve pravý obrancu bude zrejme po odchode Petra Pekaríka neuralgickým bodom slovenskej reprezentácie. „Takto ďaleko sme sa už s trénerom nebavili. Neviem teda, aké má so mnou úmysly. Je to iba môj prvý zraz. Budem sa snažiť ukázať, že na to mám a takisto sa budem snažiť presvedčiť, aby som sa do nominácie dostal viackrát,“ zdôrazňuje 25-ročný Zemplínčan. Berie sa už skôr ako obranca, alebo stredopoliar? „Je pravdou, že v Michalovciach som hral v ofenzíve a túto pozíciu som hral zo začiatku aj v Liberci. V minulej sezóne ma tréner Hornyak zaradil na kraj obrany a tam hrávam doteraz. Pozícia krajného beka je v súčasnom futbale veľmi dôležitá. Veď krajní obrancovia sú už pomaly ako stredopoliari a dostávajú sa aj do zakončenia. Mne táto pozícia teda celkom vyhovuje,“ pokračuje Martin Koscelník.

Zahrá si aj v európskom pohári

Odchovanec humenského futbalu, ktorý do Michaloviec prišiel v žiackych časoch, sa v posledných rokoch posúva kariérne nahor. Najskôr získal pevnú pozíciu v MFK Zemplín, s ktorým postúpil do najvyššej Fortuna lige a presadil sa aj v nej. V lete 2018, keď ju už výkonnostne prerástol, posunul sa do českého Liberca, v drese ktorého si vybojoval miesto v základnej zostave. Navyše, Slovan sa kvalifikoval do Európskej ligy a na Koscelníka teda okrem reprezentačnej premiéry čaká aj premiéra v európskom pohári. „Pôsobenie v Liberci je pre mňa škola futbalu. Česká liga je silnejšia ako slovenská. Sú tu silné kluby ako Slavia Praha, Sparta Praha či Plzeň, ktoré majú v Európe meno. Uvidíme, ako sa bude dariť nám. Odišlo síce dosť hráčov, no dosť veľa aj prišlo. Momentálne sme vo fáze zohrávania sa. Čaká nás aj druhé kolo Európskej ligy a na to sa chceme pripraviť. Pre mňa to bude ďalšia novinka. Európsky pohár som ešte nehral a spolu s reprezentačnou premiérou je to niečo, čo sa mi niekedy iba snívalo,“ zdôrazňuje Martin Koscelník.

Zažije premiéru práve proti Česku?

Prvá reprezentačná ponuka prišla pre Martina Koscelníka práve včas. Premiéru môže zažiť práve v súboji s Českou republikou, teda s krajinou, kde momentálne pôsobí. Zápas by sa mal hrať v piatok štvrtého septembra, v Izraeli sa Slováci predstavia o tri dni neskôr. „Neviem, či to je náhoda, no som rád, že sa to všetko takto zišlo. Dostal som reprezentačnú pozvánku, ktorú si veľmi vážim a o svoju pozíciu v reprezentácii sa chcem pobiť,“ sebavedomo dodáva Martin Koscelník.

Peter Brendza



Uverejnené: 26.08.2020 17:12:47 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.