files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla pred štartom hernej prípravy, Chudý už má predstavu o kapitánovi

Už tretí týždeň, z toho druhý na ľade, sú v príprave hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce. Tím pripravujúci sa na svoju druhú sezónu v najvyššej Tipsport lige budúci týždeň už začne aj hernú časť prípravy. Zverenci trénera Miroslava Chudého sa predstavia na druhom najstaršom turnaji v Európe, Tatranskom pohári, kde budú ich súpermi slovenská dvadsiatka, Slovan Bratislava a domáci HK Poprad.

Michalovčania odštartovali prípravu týždenným blokom na suchu v pondelok desiateho augusta. O týždeň neskôr už boli prvýkrát na ľade. „Zatiaľ musím prípravu hodnotiť kladne,“ rozhovoril sa tréner Dukly Miroslav Chudý. „V prvých dňoch sme absolvovali tréningy skôr na kondíciu. Chalani to zvládali celkom dobre. Tento týždeň ešte pôjdeme do objemov. Budúci nás už čakajú aj zápasy,“ pokračuje michalovský lodivod, ktorý stále hľadá ideálne zloženie jednotlivých formácii. „Príprava je od toho. Nejakú predstavu určite máme. V prípravných zápasoch dostanú šancu všetci hráči. Máme ich dosť na to, aby sme to poskladali dobre. Skladbu tímu sme robili tak, že sme si vytypovali dvojičky. Niektorí hráči, ktorí spolu hrávali v minulej sezóne, sú tu aj teraz, takže súhra by viaznuť nemala. Do začiatku ligy máme času dosť, takže môžeme na tom pracovať.“

Po odchode Mareka Kolbu sa v Dukle hľadá nástupca s kapitánskym céčkom. Adeptov je viac. Kto ním bude? „Priznám sa, túto otázku ešte vyriešenú nemáme. Vyriešime to v nedeľu, alebo v pondelok. Viem, kto by mohol byť lídrom v šatni, aj na ľade. Tých kandidátov je viac. Potrebujeme zvoliť aj jeho zástupcov, pretože kapitán nemusí vždy nastúpiť na zápas, môžu prísť aj zranenia,“ uviedol ku kapitánskej otázke Miroslav Chudý.

Víťazom tenisového turnaja opäť tréneri

Michalovskí hokejisti v stredu zvoľnili tréningové tempo. V rámci utužovania kolektívu absolvovali hráči a realizačný tím na michalovských tenisových dvorcoch turnaj. „Stredy máme skôr regeneračné dni a preto sme zvolili tento variant. Vyplatilo sa nám to už vlani. Potrebujeme aj takéto uvoľnenie. Zahrali sme si tenis, niečo sa upieklo, posrandovali sme,“ smeje sa Miroslav Chudý, ktorého potešilo víťazstvo členov jeho realizačného tímu, asistentov Juraja Faitha a Ivana Droppu. „Vlani to vyhrali Rišo Šechný s manažérom Peťom Tirpákom, tentoraz Ďuro Faith s Ivanom Droppom. Tréneri tak patria k najlepším a hráči sa ešte musia od nich učiť.“

Prípravu im spestrí Tatranský pohár a Kaufland Cup

Budúci týždeň už absolvujú Michalovčania aj prvé herné previerky. Od utorka do štvrtka ich v Poprade čaká prestížny Tatranský pohár, kde budú ich súpermi postupne slovenská dvadsiatka, Slovan Bratislava a domáci HK. „Sú to súperi, ktorí nás určite dobre preveria. Mladíci sa budú určite snažiť, budú dobre korčuľovať. O Poprade a Slovane nie je čo diskutovať. Ide o družstvá, ktoré by mali útočiť na slovenský titul. Čaká nás kvalitne obsadený turnaj. Som za to rád, pretože každý ťažký zápas v príprave je dôležitý. Veľa nám tento turnaj môže napovedať,“ zdôrazňuje Miroslav Chudý, na ktorého tím po Tatranskom pohári čaká novovytvorený Kaufland Cup. V ňom sa najskôr predstavia v Spišskej Novej Vsi a potom privítajú Poprad a Košice.  

Program prípravných zápasov
1. september: HK Dukla Ingema Michalovce - SR 20 - Tatranský pohár.
2. september: HK Dukla Ingema Michalovce - Slovan Bratislava - Tatranský pohár.
3. september: HK Poprad - HK Dukla Ingema Michalovce - Tatranský pohár.
8. september: HK Spišská Nová Ves - HK Dukla Ingema Michalovce - Kaufland Cup.
10. september: HK Dukla Ingema Michalovce - HK Poprad - Kaufland Cup.
15. september: HK Dukla Ingema Michalovce - HC Košice - Kaufland Cup.
17. september: HK Dukla Ingema Michalovce - DVTK Jegesmedvék Miškovec.
29. september: HC 19 Humenné - HK Dukla Ingema Michalovce.
Možné štvrťfinále Kaufland Cup: 22. a 24. september.



Uverejnené: 27.08.2020 14:30:01 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.