files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Arogancia moci spod Tatier

Od utorka sa v Poprade odohráva už 73. ročník prestížneho Tatranského pohára, na ktorom štartujú aj hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce. Z turnaja sme vám chceli priniesť aj kompletný servis. Žiaľ, človek mieni, koronavírus a jeho opatrenia menia. Či vlastne organizátor mení.

Popradský klub sa totiž rozhodol rozdávať novinárske akreditácie na turnaj šalamúnsky, len pre svoje média, či média, ktoré s klubom spolupracujú celú sezónu. Zabalil to do opatrení proti koronavírusu... Tie média, ktoré nie sú s klubom spriaznené, alebo sa s ním nedostávajú do kontaktu až príliš často, dostali na Tatranský pohár, druhý najstarší turnaj v Európe, arogantne červenú (veď na čo nám sú...). Vrchol neslušnosti je však to, že keby sa neozveme, ako je to s našou akreditáciou, z klubu sa neunúvajú ani oznámiť, nech do Popradu ani nejdeme (mali nás jednoducho v r..., keď to máme povedať menej seriózne a nechceme byť vulgárni).

Seriózne médium im nestojí ani za to, aby sa ozvali, že akreditácia nie je akceptovaná. Veď na čo, veď sú iba z Michaloviec, či Zemplína, teda z miest, ktoré nás nezaujímajú! No a čo, že chcú priniesť informácie ľudom z iných miest? No a čo, že sa ich redaktori každý deň snažia prinášať, čo najčerstvejšie informácie. No a čo, že sú najčítanejší na Zemplíne? Čo my s nimi a čo od nich máme? Správanie naozaj na úrovni! Kto by to čakal v 21. storočí v krajine, ktorá je súčasťou Európskej únie, nie nejakej banánovej republiky, kde sú potláčané všetky práva. Ideálny spôsob aj pre ostatných. Zamknúť sa a pustiť len toho, koho chcem (alebo kto ma chváli, či s kým som kamarát...). A ešte to všetko zakrývať za opatrenia proti koronavírusu a ideálne viniť z toho niekoho iného. Veď to je na vine vláda, hygienici, konzílium odborníkov, či korona... Čo môžeme očakávať nabudúce? Diktovanie, čo máme písať, inak ťa dnu nepustíme?

Zdá sa, že hokejový Poprad sa vybral istou cestou. Cestou zakazovania a prikazovania, ktoré ako prvý klub po vydaných obmedzeniach od slovenskej vlády kritizoval. Vtedy sa mu to zrejme hodilo, teraz sa správa rovnako. Môžu stáť jeho predstavitelia v čele protestov, keď sa správajú rovnako? Môžu tam stáť, keď porušujú práva novinárov a práva ľudí na informácie? Kde ostala etika, úcta a pokora? A kde ostala slušnosť a morálka? Zrejme sa stratila niekde pod Tatrami. Myslel som si, že som sa s najväčšou aroganciou v športe už stretol. To som ale nebol v kontakte s HK Poprad. Turnaj vedia zorganizovať na európskej úrovni, no správanie sa k ostatným ľudom je ako zo štvrtej cenovej skupiny. Zakladatelia druhého najstaršieho pohára v Európe sa v hrobe obracajú. Na mieste ich terajších nástupcov by som sa hanbil...

Peter Brendza



Uverejnené: 02.09.2020 09:42:24 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.