files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla podľahla Popradu 2:4 a na Tatranskom pohári končí tretia

V poslednom vystúpení na Tatranskom pohári prehrali hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce s domácim HK Poprad 2:4. Zverenci trénera Miroslava Chudého skončili na turnaji na treťom mieste, prvú priečku obsadil domáci HK, druhý skončil Slovan Bratislava a štvrtá slovenská dvadsiatka.

 

Úvod posledného duelu na turnaji, ktorý rozhodoval o celkovom umiestnení, začali lepšie domáci Popradčania. Už v prvej minúte zachytil Zeleňákovú rozohrávku Preisinger, naservíroval puk Handlovskému a ten do odkrytej brány otvoril skóre. Michalovčania mohli vyrovnať v deviatej minúte po kombinácii štvrtej lajny, Regenda ale nepretlačil puk pod Vošvrdove betóny. Štvrtá lajna Dukly dala o sebe vedieť aj o tri minúty neskôr, opäť sa ale vyznamenal Vošvrda. Popradčania hneď na to získali po faule Regendu výhodu presilovej hry. Prevaha o jedného hráča priniesla obrovský tlak, michalovská obrana však odolala a odolala aj po šanci Bjalončíka, ktorá sa zrodila už v rovnovážnom stave. To ako sa využívajú presilovky ukázali Popradčanom hostia, ktorí vyrovnali po ukážkovej kombinácii Korhonena s Lalancettom. Popradčania ale predsa len presilovku využili, keď prísne vylúčenie Matouška potrestal vedúcim gólom Preisinger. Domáci mohli svoje vedenie hneď na to navýšiť, vylúčene Hickmotta už ale nepotrestali.

Michalovčania si do druhej tretiny preniesli presilovku po faule Preisingera, tú ale nevyužili a po jej skončení sa musel obracať ich brankár Tomek, ktorý si s námahou poradil so šancami Presingera i Lušňáka. Na druhej strane sa vyznamenal Vošvrda, ktorý zasiahol pri tutovke Galamboša. Hickmottovo vylúčenie následne Popradčania nepotrestali, no dostali sa na koňa. Gólové šance mali následne Mešár aj Preisinger, na čo lavička Dukly reagovala oddychovým časom. Po ňom sa vyznamenal Tomek pri šanci Zagrapana. Domáci boli aj naďalej v druhej časti lepším tímom a po jej skončení zaslúžene viedli.

Michalovčania boli v úvode tretej časti aktívnejší a mohli vyrovnať, keď sa Marek Mašlonka natlačil až pred brankára Vošvrdu, puk ale za jeho chrbát neprepasíroval. Na druhej strane mohol vedenie HK navýšiť Zagrapan, chybu michalovskej obrany však nepotrestal a brankár Tomek odolal aj po strele Dalhuisena. V 46. minúte sa už ale únik dvoch na jedného skočil gólom, keď sa presadil Michael Vandas – 3:1. Zemplínčania sa mohli vrátiť do hry o víťazstvo na turnaji po vylúčení Dávida Skokana, presilovku však nezahrali ideálne. Tomáš Matoušek pri hre štyroch proti štyrom ale predsa znížil na 2:3. Hneď na to mohol vyrovnať Šoltes, Vošvrda ale ramenom vyrazil. Popradčania nakoniec ukoristili víťazstvo, ktoré v presilovke v samom závere poistil Dávid Skokan. Po jeho góle mali na svojom konte štyri body Michalovce, Slovan Bratislava aj Poprad, rozhodovať tak museli pomocné kritéria a tie rozhodli, že víťazom Tatranského pohára sa stal domáci tím pred Slovanom a Michalovcami.

HK Poprad - HK Dukla Ingema Michalovce 4:2 (2:1, 0:0, 2:1)
Góly: 1. Handlovský (Preisinger, Vandas), 18. Presinger (Dalhuisen) pres/1, 46. Vandas (Handlovský, Bjalončík), 59. Skokan (Haščák, Bjalončík) pres/1 - 17. Lalancette (Korhonen, Spilar) pres/1, 53. Matoušek (Hickmott, Takáč).
Vylúčení: 7:8, navyše Matoušek (Michalovce) 10. minút neš. správanie. Presilovky: 2:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Orolín, Snášel - Šoltés, Kácej.
HK: Vošvrda - Drgoň, Brejčák, Dalhuisen, Ulrych, Muller, Česánek, Romaňák Dzivjak - Lušňák, Skokan, Haščák - Vandas, Presiniger, Handlovský - Matúš Paločko, Zagrapan, Matej Paločko - Šotek, Bjalončík, Mešár.
HK DUKLA INGEMA: Tomek - Mihálik, Southorn, Zeleňák, McCormack, Ťavoda, Ventelä, Bdžoch - D. Šoltés, Hickmott, Takáč - Korhonen, Lalancette, Spilar - Bartánus, Mlynarovič, Matoušek - Mašlonka, Galamboš, Regenda - Torok.



Uverejnené: 03.09.2020 21:30:31 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.