files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Extraligový nováčik z Vranova v príprave. Do tímu sa pýtajú aj hráči Svidníka

S prípravou na novú sezónu, ktorá bude pre nich premiérovou v najvyššej Extralige, začali v druhej polovici augusta hokejbalisti HMHK Vranov nad Topľou. Extraligový nováčik aktuálne pracuje aj na skladbe kádra, ktorý by mali doplniť viacerí hráči z ďalšieho tímu z najvyššej súťaže Svidníka. V ňom skončil vlani najproduktívnejší hráč celej Extraligy Branislav Štefan, ktorý do Vranova lanári aj viacerých svojich spoluhráčov. Vranovčania zažijú extraligovú premiéru v sobotu 26. septembra, kedy na svojom vynovenom ihrisku privítajú o 13.00 hod. lanského semifinalistu a predlanského majstra Kométu Vrútky.

Kondíciu naháňajú aj s trénerom Dukly Michalovce

Vranovčania sa do extraligovej spoločnosti dostali po tom, čo ich v baráži, do ktorej sa vo vlaňajšej sezóne prihlásili, nedoplnil nik a postúpili tak automaticky. Hokejbalová Extraliga bude mať v novej sezóne jedenásť tímov, dvanásty, Jokerit Petržalka sa z nej odhlásil. „Určite budeme mať ambície. Tou prvou je udomácniť sa v najvyššej súťaži a zabojovať o play-off. Potom sa uvidí, ako na tom budeme,“ rozhovoril sa manažér tímu a jeden z jeho lídrov na ihrisku Branislav Štefan.

Nováčik Extraligy sa pripravuje pod vedením trénera Maroša Hrica, ktorý v minulosti viedol aj Kežmarok či Svidník, od druhej polovice augusta. „Cez týždeň máme tri tréningy. Dva na našom ihrisku, tretí je kondičný, pri ktorom nám pomáha kondičný tréner Dukly Michalovce Peter Mihaľo. V najbližších dňoch ideme na sústredenie na Drienicu, kde sa takisto zameriame na kondíciu a vytrvalosť,“ konštatuje Branislav Štefan. Vranovčania zatiaľ neodohrali v príprave ani jeden duel.Chlapci absolvovali turnaj Vranov Cup, ktorý sa hral kvôli situácii s koronavírusom v Trebišove. My sme tam svoj tím nemali, chlapci boli rozdelení do viacerých tímov. Po návrate zo sústredenie chceme odohrať aspoň jeden prípravný zápas. Súper je momentálne v riešení. Potom nás už čaká ostrý štart, keď v prvom kole privítame popredný extraligový celok z minulých ročníkov Kométu Vrútky,“ pokračuje Branislav Štefan.

Káder sa profiluje, záujem aj o hráčov Svidníka

Káder extraligového nováčika začína naberať na kvalite. Vranovčania v ňom chcú dať šancu predovšetkým hráčom, ktorí účinkovali v ich juniorskom tíme v posledných dvoch sezónach, no doplnia ho aj ďalší hráči. „K dispozícii máme mladých chlapcov z Trebišova, ktorí sa tomuto športu venujú už dlhšie. Ide hlavne o Adama Jakuboca, Lukáša Panika, Jakuba Havrilčáka a Jara Hanesa. V podstate väčšinu družstva ale budú tvoriť naši chlapci, ktorí skončili z vekových dôvodov v juniorke. Šancu ale môžu dostať aj členovia juniorského tímu, ktorí zaujmu trénerov,“ konštatuje Branislav Štefan. Tento ostrieľaný hokejbalový harcovník pôsobil do nedávna v extraligovom Svidníku. Teraz už bude hájiť farby nováčika súťaže a zrejme s ním k HMHK od už etablovaného extraligistu prídu aj niektorí hráči. „Záujem prejavili Martin Džupina, Ladislav Sabol a Filip Oščipovský. Aktuálne ich situáciu riešime so Svidníkom,“ dodáva Branislav Štefan. Hokejbalová Extraliga odštartuje prvým kolom v sobotu 26. septembra. Vranovčania v prvom kole privítajú Kométu Vrútky. (kompletné vyžrebovanie nájdeje tu).

 

Káder HMHK Vranov nad Topľou v príprave:

Brankári: Miroslav Kunc, Šimon Cmar.

Obrancovia: Martin Džupina, Peter Mičej, Lukáš Dubás, Anton Ajben, Matúš Cifranič, Slavomír Maury, Jaroslav Hanes, Július Lepot.

Útočníci: Branislav Štefan, Filip Oščipovský, Adam Jevič, Marián Homola, Matej Marciňak, Samuel Lazúr, Martin Štefkovič, Viktor Kundrát, Ondrej Homola, Lukáš Panik, Jakub Havrilčák, Ladislav Sabol, Ondrej Ladomirják, Samuel Havrilko, Marián Majerník, Adam Jakuboc, Martin Raschmann.

 



Uverejnené: 05.09.2020 13:29:52

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623