files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Doma necítil podporu, Lačný hasí hlad po góloch v Slovane

Niekedy sa tak stáva, že hráč nie je doma prorokom a keď sa má presadiť, musí odísť do iného klubu. To je asi aj prípad hokejistu Lukáša Lačného, odchovanca michalovského hokeja. Ten sa v michalovskej Dukle Ingema v lanskej príprave nepresadil a odišiel do juniorky Slovana Bratislava. Teraz cez leto mal na stole dve ponuky - michalovskú a bratislavskú. Nakoniec uprednostnil tú druhú.

Šanca v prvom tíme prišla hneď po dvoch týždňoch. Tréneri mu oznámili, že ide s družstvom na Tatranský pohár. Premiéru si v nabitom kádri, v ktorom sú napríklad aj Andrej Meszároš, Michal Sersen, či útočníci Samuel Buček a Marián Studenič, odbil v  súboji s materskými Michalovcami (3:5), kde ale do bojov na ľade nezasiahol. V súboji so slovenskou dvadsiatkou už ale hral a na výhre 6:1 sa podieľal dvoma presnými zásahmi. „Bola to práca celého útoku. Tie góly by som skôr pripísal dvojici Sukeľ a Studenič, s ktorou som hral v útoku. Chlapci mi pripravili šance a mne neostávalo nič iné, len úspešne zakončiť. Bola radosť s nimi hrať v jednom útoku,“ smeje sa študent druhého ročníka na Fakulte telesnej výchovy a športu v Bratislave.

Odchovanec michalovského hokeja mal vlani úmysel pomôcť materskému HK Mládež v postupe do najvyššej Extraligy. V baráži to mal s tímom rozrobené viac ako dobre. S minimálnou stratou a najlepším vyžrebovaním pred odvetnou časťou boli Michalovčania na treťom mieste, prvom nepostupovom. Ich možnosť postupu ale stopol koronavírus, po ktorom sa celá súťaž zrušila. „Samozrejme, že nás to mrzelo všetkých, keďže sme videli, že môžeme postúpiť. Žiaľ, nestalo sa tak. Ako som ale počul, stále je šanca na to, že si Michalovce zahrajú juniorskú Extraligu. Ja som sa ale rozhodol pre Bratislavu, kde chcem pokračovať aj v štúdiu. Cítim šancu v Slovane a chcem ju využiť,“ pokračuje Lukáš Lačný, ktorý už jeden postup s Michalovcami do najvyššej súťaže zažil. V roku 2016 sa ešte ako mladé ucho tešil z postupu dorastu do Extraligy.

Práve možnosť štúdia u Lačného preťažila misky váh pri dvoch ponukách na stranu bratislavského Slovana. „Čo ja viem, asi to tak bolo. Až čas ukáže, či som sa rozhodol dobre. V Michalovciach som jednoducho necítil šancu presadiť sa. Klub sa pred sezónou poriadne posilnil, má vyššie ambície. Vedenie klubu chce dosiahnuť úspech, čo im ja nezazlievam a samozrejme, držím im v tom palce. Vrátil som sa teda do Slovana, kde môžem hrať juniorskú Extraligu. Spojil som to aj so štúdiom. Po dvoch týždňoch prišla šanca, akú som nečakal. Zavolali ma tréneri áčka, že sa mám pripojiť k tímu. No a teraz som dostal šancu aj v zápasoch,“ zdôrazňuje Lukáš Lačný, vlani v čase svojho návratu do Michaloviec najproduktívnejší hráč juniorky belasých.

Druhú vysokú školu, tentoraz hokeja, zažíva odchovanec michalovského hokeja, v týchto dňoch. V šatni totiž zdieľa miesto aj s viacerými bývalými či súčasnými reprezentantmi Slovenska. „Pre mňa je to obrovská česť, že sedím v šatni s hráčmi ako Sersen, Meszároš, či Buček alebo Studenič. Snažím sa od nich čo najviac naučiť. Sú to všetko super chalani. Vôbec sa nikto nepovyšuje, chlapci sú ku mne ústretoví a dá sa s nimi aj pohovoriť. Super sú aj Kanaďania, ktorí prišli k tímu v týchto dňoch,“ poznamenáva Lačný. Ten svoj debut v drese belasých zažil v zápase na Tatranskom pohári proti Michalovciam. A mohol sa tešiť aj z výhry. Veď po prvej tretine viedol Slovan 3:0, nakoniec ale prehral 3:5. „Proti Michalovciam som nehral ani jedno striedanie, bol som iba na striedačke. Viac šancí som dostal proti dvadsiatke v následnom zápase, kde som dokonca aj dvakrát skóroval. Michalovčania proti nám zrejme zaspali úvod. Od druhej tretiny začali viac korčuľovať a hneď sa to prejavilo na ľade. Chytili sa na prvom góle a potom to už šlo. Podostávali sme nešťastné góly a tie rozhodli o našej prehre,“ pokračuje odchovanec michalovského hokeja. Lukáš Lačný si momentálne užíva chvíle v prvom tíme belasých. Či v ňom aj ostane do začiatku ligového kolotoča nie je teraz vôbec isté, na druhej strane, skúsenosti a zážitky mu už nikto nevezme. „Ostávam určite v Bratislave. Budem sa snažiť trénerov, či už na tréningoch, alebo v zápasoch juniorky, presvedčiť, aby som dostal šancu aj v prvom tíme. Uvidíme, či nastúpim aj na nejaký ligový zápas,“ dodáva na záver Lukáš Lačný.

Peter Brendza



Uverejnené: 06.09.2020 10:26:45 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.