files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hokejová extraliga pod novým názvom, Dukla začína doma so Slovanom Bratislava

Najvyššia hokejová súťaž ponesie od novej sezóny názov Tipos Extraliga. V poradí 28. ročník súťaže sa začne s dvanástimi účastníkmi v piatok 2. októbra. Kluby chcú po dlhej pauze od predčasného konca poslednej sezóny trvajúcej až 208 dní odohrať prvé kolo podľa plánu.

Najvyššia slovenská hokejová súťaž vstúpi do novej sezóny vo vynovenom šate. Po dlhej pauze by mala byť ešte viac dramatická a zaujímavejšia ako predošlá. Hráči i fanúšikovia sú už hladní po súťažných zápasoch. Súťaž bude mať nového partnera i logo. „Jedným z hlavných dôvodov pre vznik Asociácie profesionálnych hokejových klubov bola snaha o zvýšenie hodnoty najvyššej slovenskej hokejovej súťaže a rozšírenie portfólia partnerov. S doterajšími partnermi sme sa snažili ďalej budovať vzťah a zároveň sme hľadali priestor pre nových. Je pre nás veľkou cťou, že sme sa dohodli na rozsiahlej a dlhodobej spolupráci s národnou lotériovou spoločnosťou TIPOS, ktorá sa stala generálnym partnerom extraligy. Je to pre nás zároveň veľký záväzok do budúcnosti,“ uviedla riaditeľka Asociácie profesionálnych hokejových klubov (APHK) Aneta Büdi.

Nový generálny partner

APHK a Tipos podpísali zmluvu na tri roky, národná lotériová spoločnosť má právo aj na dvojročnú jednostrannú opciu. Logo Tipos sa dostane na dresy, prilby hráčov i na ľadové plochy zimných štadiónov. „Máme za sebou náročné rokovania, počas ktorých sme sa stretli s veľkou profesionalitou zo strany APHK, Slovenského zväzu ľadového hokeja a v neposlednom rade i Tipsportu, s ktorým sme sa dohodli na sublicencii. Tipos je dnes najväčší donor športu na Slovensku. V rámci budovania značky je hokej pre Tipos prirodzenou súčasťou,“ povedal generálny riaditeľ a predseda predstavenstva národnej lotériovej spoločnosti TIPOS Marek Kaňka. Prvýkrát od sezóny 2016/17 bude v názve najvyššej súťaže figurovať názov extraliga. Tipos strieda v pozícii generálneho partnera Tipsport. Všetky vzťahy z minulosti boli pred podpisom novej zmluvy vyjasnené. „Neočakávané udalosti v slovenskom klubovom hokeji priniesli zmenu usporiadania partnerských vzťahov, s ktorou takmer žiadna zo zainteresovaných strán nemohla vopred počítať. Stávková spoločnosť Tipsport však napriek tomu s potešením konštatuje, že nedávno uzavrela dohodu s novým generálnym partnerom, ako aj s APHK, ktorá je postavená predovšetkým na exkluzivite vysielania online prenosov zo všetkých hokejových stretnutí našej najvyššej hokejovej súťaže. Tipsport tak naďalej zostáva partnerom slovenského hokeja,“ uviedol v stanovisku riaditeľ spoločnosti TIPSPORT SK, a.s., Martin Tabák.

Asociácia profesionálnych hokejových klubov sa už dohodla aj so Slovenským zväzom ľadového hokeja na odstúpení marketingových práv. O dohode rokoval na svojom poslednom zasadnutí výkonný výbor SZĽH. TIPOS EXTRALIGU bude naďalej riadiť trojčlenná Ligová rada, v ktorej zasadajú dvaja zástupcovia SZĽH vrátane prezidenta Miroslava Šatana a jeden predstaviteľ APHK. „Vítame spoločnosť Tipos v hokejovej rodine. Som rád, že po dohode všetkých strán odštartuje nová sezóna našej najvyššej súťaže s podporou nielen nového partnera, ale aj tých doterajších. Verím, že spoločnými silami sa nám bude dariť podporovať hokej pri jeho rozvoji. Nadchádzajúca sezóna bude náročná a pravdepodobne prinesie mnoho komplikácií. Spoločne s extraligovými klubmi chceme apelovať na vládu, aby v týchto neistých časoch pomohla hokeju prežiť. Podľa mňa verejnosť potrebuje vidieť od kompetentných, že im budúcnosť hokeja a športu vôbec nie je ľahostajná,“ povedal prezident SZĽH Miroslav Šatan.

Príde k prehodnoteniu opatrení?

Prioritou pre kluby je v dnešnej náročnej dobe dodržanie termínovej listiny. Kluby už dlhodobo upozorňujú, že podpora pre hokej i celý šport zo strany štátnych orgánov nie je dostatočná. Kluby, hráči i športoví odborníci prepadli cez sito opatrení, ktoré dostali iné sféry spoločnosti.„Ak by došlo k ochromeniu celej spoločnosti a ľudia by museli byť doma, vtedy sa TIPOS EXTRALIGA nezačne podľa plánu. Robíme však všetko preto, aby sa nový ročník odohral podľa pripraveného harmonogramu a najlepšie aj s fanúšikmi na tribúnach. V spolupráci s príslušnými autoritami sa snažíme nastaviť prijateľné podmienky pre hráčov, realizačné tímy i fanúšikov. Veľmi by nám pomohlo prehodnotenie súčasných opatrení a zvýšenie počtu návštevníkov na zápasoch, samozrejme za predpokladu dodržania všetkých hygienických opatrení. Ak by zostali platné terajšie opatrenia či fanúšikovia by nemohli ísť na štadióny, bolo by to pre kluby likvidačné a hrozil by krach profesionálneho hokeja. Bez divákov sa hokej u nás hrať nedá,“ doplnila riaditeľka Asociácie profesionálnych hokejových klubov Aneta Büdi.

Hrací systém

TIPOS EXTRALIGA vstúpi do novej sezóny s dvanástimi účastníkmi – jedenástimi slovenskými a jedným maďarským. V porovnaní s predošlým ročníkom, ktorý predčasne ukončili po prijatí proti pandemických opatrení krátko vyvrcholením nadstavbovej časti a pred začiatkom play-off, už do súťaže nezasiahne maďarský tím MAC Újbuda. Každý tím odohrá v základnej časti po päťdesiat zápasov. Všetky mužstvá sa navzájom stretnú štyrikrát, dvakrát doma a dvakrát vonku. S regionálnymi rivalmi odohrá každý tím navyše ďalšie dva zápasy. V západnej častisa v šiestichregionálnych kolách počas sviatočného obdobia medzi 22. decembrom a 6. januárom stretnú Slovan Bratislava, Trenčín, Nitra a Nové Zámky, v strednejBanská Bystrica, Zvolen, Detva a Liptovský Mikuláš a vo východnej Košice, Poprad, Michalovce a Miškovec. Hracími dňami budú predovšetkým piatky a nedele, štyrikrát sa bude hrať v utorky, štyrikrát počas sviatočných dní a vo vianočnom období sa uskutočnia duely aj v pondelok a stredu. V októbri i novembri je v pláne po deväť kôl, v decembri osem, v januári desať a vo februári a marci po sedem. Základná časť vyvrcholí 21. marca 2021. Tímy umiestnené po dlhodobej fáze ročníkana 1. až 6. mieste postúpia priamo do štvrťfinále, pre jedenásty a dvanásty celok sa súťaž končí Po ročnej pauze sa vracia predkolo play-off pre mužstvá zo 7. až 10. priečky, ktoré sa bude hrať od 24. marca 2021 na tri víťazné zápasy. Od štvrťfinále, ktorého prvý duel je v pláne 31. marca 2021, sa už série hrajú na štyri víťazstvá. Prvýkrát v histórii sa finále najvyššej slovenskej súťaže bude hrať v máji. Rozhodujúce boje o titul sa začnú 2. mája, najskôr nový slovenský šampión bude známy 7., najneskôr 13. mája 2021. Ako už bolo avizované v predošlých týždňoch, v ročníku 2020/21 nikto nevypadne. Zospodu však bude súťaž otvorená pre víťaza Slovenskej hokejovej ligy.

1. kolo základnej časti - 2. októbra 2020:
Banská Bystrica – Nové Zámky
Michalovce – Slovan Bratislava
Poprad – Nitra
Miškovec – Trenčín
Detva – Liptovský Mikuláš
Košice – Zvolen.

Reprezentačné prestávky: 2. – 8. novembra 2020, 14. – 20. decembra 2020, 8. – 14. februára 2021.

Záverečné 50. kolo základnej časti: 21. marca 2021
Začiatok predkola play-off: 24. marca 2021
Začiatok štvrťfinále: 31. marca 2021
Začiatok semifinále: 16. apríla 2021
Začiatok finále: 2. mája 2021



Uverejnené: 08.09.2020 14:57:19 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.