files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla pred novou výzvou. Po prvýkrát pokoriť Košice

Základné skupiny novovytvoreného Tipsport Kaufland Cupu, či Superpohára spejú do finále. V utorok sa odohrajú zápasy tretieho kola, ktoré rozhodnú o tom, kto postúpi do vyraďovacích bojov.

Vo východnej C. skupine drží najlepšie postupové karty vo svojich rukách Poprad. Ten má po štvrtkovom víťazstve v Michalovciach na svojom konte päť bodov a postup prakticky istý. O druhé postupové miesto sa vo vzájomnom zápase pobijú Michalovce a Košice. Aktuálne stoja lepšie Košičania, ktorí majú na druhom mieste štyri body, Dukla stráca na treťom dva body. Iba prípadné víťazstvo teda zabezpečí Dukle Ingema postup do vyraďovacích bojov. Mimochodom, išlo by o prvú výhru Michalovčanov nad HC Košice, keďže „oceliari“ boli v minulej sezóne jediným tímom, ktorý Dukla nezdolala...

V Michalovciach sa opäť bude hrať pred poloprázdnymi tribúnami

Začiatok v tradičnom čase od 17.30 hod.

Východoslovenské derby sa malo začať už od 16.00 hod. Po dohode klubov sa to ale zmenilo. „Keďže je relatívne teplo, rozhodli sme sa, že začneme v tradičnom čase. Pre ostatné zápasy by ale počas sviatkov a nedieľ platilo, že začínať budeme už od 16.00 hod.“ podotýka pre náš portál športový riaditeľ Dukly Ingema Peter Tirpák.

Zdolajú prvýkrát „oceliarov“?

Ako spomíname vyššie, keď chcú Michalovčania postúpiť do štvrťfinále a neriešiť prípadné nové prípravné súboje pred sezónou (keď začne...), musia Košičanov bezpodmienečne zdolať. „Vieme, že stojíme pred týmto cieľom. Keď chceme postúpiť ďalej, musíme vyhrať. Verím, že z nás opadne taká nezohranosť a v utorok to už bude z našej strany lepšie. Chceme vyhrať a postúpiť ďalej,“ povedal brankár Dukly Stanislav Škorvánek. Ten v minulej sezóne hájil práve bránku Košičanov. Môže mať teda informácie z prvej ruky o protihráčoch. „No neviem, pretože sa tam pretočilo dosť hráčov. Aj napriek tomu, že to zachraňovali na poslednú chvíľu si myslím, že vyskladali sympatické mužstvo. My ale máme tiež svoju kvalitu a verím, že ju ukážeme aj na ľade,“ reaguje Škorvánek. Situácia v Kaufland Cupe sa nevyvíja po dvoch zápasoch v michalovský prospech. Dukla síce ukoristila dva body za výhru 3:2 po predĺžení v Spišskej Novej Vsi, následná domáca porážku 0:2 s Popradom ju ale zrazila na nepostupové tretie miesto. „Aj preto musíme vyhrať a najlepšie za tri body. Keďže Michalovce Košičanov ešte nezdolali, teraz je najvyšší čas,“ pokračuje Škorvánek.

Opäť za sprísnených opatrení

Duel tretieho kola Superpohára sa opäť hrá za sprísnených podmienok. Na štadióne môže byť 250 ľudí a tento počet je aj vrátane hráčov, realizačných tímov, usporiadateľov či novinárov. Do predaja tak ide opäť iba obmedzený počet lístkov. „Určite to nie je nič príjemné. Na Poprad by možno vo štvrtok prišiel plný štadión, museli sme ale hrať pred prázdnymi tribúnami. My tieto opatrenia v rukách nemáme, to majú iní ľudia. Nič s tým teda neurobíme a musíme to rešpektovať. Všetci veríme, že sa to zmení a sezóna sa začne, aj keď to momentálne najlepšie nevyzerá,“ dodáva na záver Stanislav Škorvánek, ktorý sa o post michalovskej brankárskej jednotky bije s Tomášom Tomekom a Vladimírom Glosárom.

Peter Brendza



Uverejnené: 14.09.2020 11:04:48 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.