files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla zdolal Košice a je vo štvrťfinále Superpohára

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili v zápase tretieho kola Superpohára nad HC Košice 4:3 a postúpili do vyraďovacích bojov. Dva presné zásahy zaznamenal Samuel Mlynarovič, po jednom pridali jeho „parťáci“ z útoku Pavol Regenda a Samuel Takáč.

Michalovčania mali výborný vstup do zápasu. Už po stodvadsiatich sekundách sa tešili z gólu, keď po individuálnej akcii nachytal Mlynarovič strelou na bližšiu žŕdku Sedláčka. Štyri sekundy po góle išiel na trestnú lavicu Košičan Havel. Dukla bola blízko k druhému gólu, Korhonenova strela ale skončila na žŕdke. Čo sa nepodarilo fínskemu útočníkovi, podarilo sa po skončení presilovky Pavlovi Regendovi, ktorý doklepol do siete strelu Mlynaroviča a lavička hostí reagovala oddychovým časom. Košičania sa mohli dostať do hry hneď po ňom, keď sa faulu dopustil Martin Bdžoch, presilovku ale nevyužili. Na druhej strane, novo zložený tretí michalovský útok úradoval aj v desiatej minúte, keď sa gólovo presadil aj jeho tretí člen Samuel Takáč. Košická odpoveď prišla hneď po minúte, keď Radek Deyl prestrelil Tomeka. V osemnástej minúte už bolo iba o gól, potom čo sa presadil Michal Chovan. Následne putoval na trestnú lavicu Belluš, v poslednej tretine na domácej strane aj Bartánus a Matoušek.

Hostia tak na úvod druhej časti mali najskôr prevahu o jedného hráča a potom aj minútovú o dvoch. Z nej ale vyrovnanie nevyťažili. Aj v ďalšom priebehu druhej časti diváci viedli kvalitný hokej s viacerými šancami na oboch stranách, ale aj viacero faulov. Hneď po prečkaní presilovky hostí mali Michalovčania podobnú šancu, ktorú síce nevyužili, po skončení prevahy o jedného hráča ale Samuel Mlynarovič po druhýkrát v zápase prekonal Sedláčka a poslal tak Duklu opäť do dvojgólového vedenia. Košičania sa mohli dostať do zápasu z následnej presilovky po faule Bartánusa, ktorú ale nevyužili. Keď ale šiel na trestnú lavicu následne Southorn, hostia už skórovali. Najskôr nohou Pospíšila, ktorého gól videorozhodca neuznal, potom už ale regulárne skóroval Martin Réway. Po využitej presilovke získali „oceliari“ v tejto časti ešte ďalšie dva po sebe idúce šance, ktoré už ale nepretavili vo vyrovnávajúci gól.

V tretej tretine pokračovala naháňačka Košičanov za gólom. Najskôr síce museli prečkať vylúčenia Havrilu s Réwayom, keď najväčšiu šancu spálil Lalancette a potom mohli udrieť v presilovke po faule Bdžocha. V poslednej desaťminútovke mali viac z hry Košičania, no tí už vyrovnávajúci gól nestrelili. Michalovčania tak zvíťazili 4:3 a z druhej priečky postúpili do štvrťfinále Tipsport Kaufland Cupu.

HK Dukla Ingema Michalovce - HC Košice 4:3 (3:2, 1:1, 0:0)
Góly: 2. Mlynarovič (Ventelä), 5. Regenda (Mihálik, Mlynarovič), 9. Takáč (Regenda, Mlynarovič), 26. Mlynarovič (Ťavoda) – 10. Deyl (Réway, Chovan), 18. Chovan (Réway), 35. Révay (Chovan) pres/1.
Vylúčení: 9:6. Presilovky: 0:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: M. Korba, Kalina - Jobbágy, Bogdaň. Divákov: 250.
HK DUKLA INGEMA: Tomek – Mihálik, Southorn, Zeleňák, McCormack, Ťavoda, Ventelä, Bdžoch, Chalupa – Korhonen, Hickmott, Bartánus – Matoušek, Lalancette, Šoltés – Takáč, Mlynarovič, Regenda – Mašlonka, Galamboš, Török.
HC: Sedláček – Pavlin, Baránek, Slovák, Deyl, Mudrák, Růžička, Džugan, Cibák – Réway, Chovan, Jokeľ – Klhůfek, Eliaš, Milý – Belluš, Pospíšil, Jenyš – Havrila, Frič, Havel.



Uverejnené: 15.09.2020 20:39:36

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623