files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hokej už nemusí byť najvyššou prioritou, do Trebišova sa vrátil po šestnástich rokoch

Úspech či neúspech hokejového tímu viackrát závisí aj od formy brankára. Pochopili to aj v HK 2016 Trebišove, kde sa po zmenách vo vedení a na trénerskom poste začali obzerať aj po skvalitňovaní kádra. Voľba trénera Richarda Šechného na brankárskom poste padla na Tomáša Halásza.

Tridsaťročný golman podkutý skúsenosťami z najvyššej českej, slovenskej a nadnárodne EBEL ligy nakoniec jeho vábeniu neodolal. „Vedeli sme, že budeme mať v súťaži vyššie ciele a preto sme potrebovali vystužiť aj tento post. Oslovil som Tomáša potom, čo skončil v Budapešti a v Košiciach si na try-oute, na ktorom sa zúčastnil, vybrali na post dvojky Dominika Riečického. Som veľmi rád, že ho budeme mať v mužstve. S ním prichádza na brankársky post istota,“ zdôrazňuje tréner HK 2016 Richard Šechný.

Ambiciózny druholigista chce rozhodne skončiť lepšie ako vlani, keď obsadil vo východnej skupine až šieste miesto. „Poviem úprimne, ja som ešte nevidel ani jeden zápas druhej ligy, takže neviem, čo môžem očakávať. Na druhej strane, skladá sa tu silné mužstvo, takže verím, že budeme hrať o najvyššie priečky,,“ rozhovoril sa Tomáš Halász, ktorý lanskú sezónu chytal v extraligovom MAC Budapešť.

Maďarský tím ale odišiel kvôli finančným problémom spôsobenými koronakrízou z najvyššej slovenskej súťaže a vedenie sa rozhodlo tým viac „pomaďarčiť“. „Bolo mi to vysvetlené tak, že sa vracajú do maďarskej ligy a nepotrebujú mať na brankárskom poste dvoch vyrovnaných golmanov. Nakoniec uprednostnili Maďara Benczeho,“ pokračuje Tomáš Halász. Toho súčasná situácia s koronavírusom prinútila rozmýšľať o ďalšej budúcnosti. V lete to ešte skúsil na try-oute v HC Košice, kde ale uprednostnili iného Košičana, Dominika Riečického. „Určite by som to nenazval mojím neúspechom. Jednoducho sme sa nedohodli. Súčasná situácia je ťažká nielen pre našu extraligu, ale aj v zahraničí. Podmienky išli dole. Ešte určite nie som starý, no mám už tridsať rokov a musím myslieť aj na rodinu. Keď nie ste top hráčom, väčšia istota je nájsť si civilné zamestnanie. Na druhej strane som ale chcel ostať pri hokeji, na viac ako amatérskej úrovni. Práve preto som sa dohodol s Trebišovom,“ podotýka brankár, ktorý na Slovensku okrem materského HC Košice hájil farby aj Bardejova, či slovenskej dvadsiatky.

 

Pre odchovanca košického hokeja je síce druhá liga neznámou, trebišovské prostredie však nie. „Hosťoval som tu v šiestom a ôsmom ročníku, takže som sa sem vrátil po šestnástich rokoch,“ smeje sa Tomáš Halász, ktorý sa teší aj na spoluprácu s trénerom Richardom Šechným. „Je to slovenská hokejová legenda. Ja verím, že sa nám bude spolu dariť,“ dodáva na záver Tomáš Halász.

Peter Brendza



Uverejnené: 18.09.2020 09:42:18 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.