files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa uchmatla body z Ostravy, v sobotu s Olomoucom nehrá

Hádzanárky Iuventy Michalovce zvládli aj svoj druhý tohtosezónny ligový duel. Na horúcej pôde DHC Sokol Poruba, kde v januári tohto roka prehrali, síce dlho ťahali za kratší koniec, druhopolčasovým obratom ale zvíťazili v rámci tretieho kola MOL ligy 23:18 a do tabuľky si tak pripísali cenné dva body z miesta, kde sa tak ľahko neboduje.

Zverenky trénera Petra Dávida ale dlho oslavovať nemohli. Rýchlo sa totiž museli pobrať na návrat domov, keďže už od piatkovej polnoci sa Česká republika pre Slovensko stáva červenou krajinou a v prípade, žeby sa vrátili domov až po polnoci, vzťahovali by sa na ne prísne podmienky. „Nakoniec sme to stihli. Hranicou sme prešli so značným náskokom,“ smeje sa tréner Iuventy.

Rozhodli v dvoch oslabovkách po sebe

V prvom polčase duelu v Ostrave udávali tempo hry domáce hráčky. Tie držala nad vodou brankárka Moučková, s ktorou si nevedeli michalovské strelkyne dlho poradiť. Aj preto Poruba viedla v polčase 11:9. „V obrane to bolo z našej strany veľmi dobré, obrovský problém sme mali ale v koncovke. To nás totálne vyhodilo z rytmu. Poruba viedla absolútne zaslúžene,“ rozhovoril sa k zápasu Peter Dávid, ktorého zverenky mali parádny vstup do druhého polčasu. „Paradoxne sa nám zápas podarilo zlomiť v dvoch po sebe idúcich oslabovkách. Práve tam nastal ten zlom. Nebolo to určite ľahké. Súper v závere už riskoval, my sme to ale dobre ustáli a domov si odniesli cenné body,“ pokračuje michalovský lodivod.

Prvý zápas Rebičovej

Michalovčankám chýbala pre zranenie Bibiana Štefaniková, ktorej sa v úvode sezóny strelecky darilo. Na druhej strane už ale Peter Dávid mal k dispozícii aj novú posilu, Mariannu Rebičová. Odchovankyňa michalovskej hádzanej sa do materského klubu vrátila po dvoch rokoch strávených v zahraničí. V posledných mesiacoch ju ale trápili zdravotné problémy a má teda zápasový deficit. „Mery som postavil cielene na posledných osemnásť minút. Vedel som, že v závere budeme potrebovať jej skúsenosti. V obrane splnila všetko podľa predpokladov. Páčila sa mi jej spolupráca s Trúnkovou. Zápas ale ukázal aj to, že sa ešte potrebuje vyhrať. Teraz nám pomohla hlavne v obrannej fáze,“ uviedol Dávid na margo hráčky, ktorá sa cez Kisvárdu a Krym Ľubľana vrátila do Michaloviec.

S Olomoucom v sobotu nehrajú, v Šali o týždeň by mali

Pre spomenuté problémy s Českou republikou Iuventa nebude hrať v sobotu domáci duel štvrtého kola MOL ligy s Olomoucom. Ten je preložený zatiaľ na neurčito. Iuventa tak bude mať už druhý víkend po sebe voľno. V tom minulom bol ich zápas v Porube presunutý na štvrtok kvôli podozreniu z nákazy na COVID 19 u jednej z hráčok slovenského majstra. To sa nakoniec nepotvrdilo. „Určite sa z toho, že máme voľný víkend neteším,“ reaguje Peter Dávid, podľa ktorého slov si v rámci tréningu zahrajú proti sebe. „Aktuálne máme široký káder, takže si môžeme dovoliť zahrať si aj proti sebe. Okrem Štefanikovej nemá žiadna hráčka zdravotné problémy. Vieme, že situácia je taká, aká je. Nechceme však vypadnúť zo zápasového rytmu.“

Ten podobný vývoj v súťaži na začiatku sezóny aj predpokladal. „Súťaž sa hrá medzi dvoma krajinami, čo už jasne hovorí, že sa to môže stať. Navyše, vedel som si spočítať dva a tri, a bolo mi jasné, že Česko sa zrejme stane rizikovou krajinou. Ja som s tým počítal už od doby, čo zasiahol koronavírus nás. Dá sa čakať, že aj niektoré ďalšie zápasy budú odkladané. Na tieto výpadky budeme musieť reagovať. Našou výhodou je, že máme široký káder a stále tak môžeme dodržiavať stanovený model. Nikto ale nevie, ako to bude fungovať v ďalších týždňoch. My nevieme, čo bude o týždeň, nieto ešte v polovici októbra, kedy nás čakajú zápasy druhého kola Pohára EHF proti francúzskemu Parížu,“ pokračuje Peter Dávid, ktorý je ale presvedčený, že budúcu sobotu jeho tím v Šali hrať bude. „Mali by sme hrať na Slovensku, takže to asi tak bude. Od pondelka sa na tento zápas normálne pripravujeme. Budeme určite vychádzať aj z finále národného pohára, ktoré sme s nimi odohrali na konci augusta. Teraz ale nebudeme hrať na neutrálnej pôde, ale u súpera, takže to budeme mať o to ťažšie.“  

Peter Brendza



Uverejnené: 18.09.2020 17:15:56 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.