files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Chudého apel padol na úrodnú pôdu, Dukla v semifinále proti Popradu

Po prvom štvrťfinálovom zápase Superpohára s Banskou Bystricou bol tréner HK Dukla Ingema Michalovce Miroslav Chudý nasrdený na svojich zverencov. Pri prehre 1:2 sa mu zdalo, že hráči neodovzdali na ľade všetko. Chýbalo mu srdce a bojovnosť. Aj preto pred štvrtkovou odvetou na nich apeloval, aby vo Zvolene, kde Bystrica v tejto sezóne bude hrávať svoje domáce zápasy, podali diametrálne odlišný výkon. Jeho prosby zabrali. Dukla síce ešte v úvode tretej tretiny prehrávala 2:4, troma gólmi si ale vynútila predĺženie a v ňom ju poslal do semifinále Peter Galamboš.

Michalovčania už boli na pokraji vypadnutia. Pri stave 2:4 mali trojgólové manko a necelú tretinu na jeho zmazanie. Nakoniec si ale po góloch Šoltésa, Mihálika a Bartánusa vynútili predĺženie. „Ľahký dvojzápas to rozhodne nebol, no ani sme ho taký nečakali,“ rozhovoril sa tréner Dukly Miroslav Chudý a na margo štvrťfinálových duelov dodal. „Z pohľadu výsledku som bol samozrejme spokojnejší s druhým zápasom. Aj v prvom som videl viacero dobrých vecí. Hlavne sa mi páčila hra s pukom. Horšie to bolo bez neho. Súper hrozil z brejkov a nie vždy sme na to dobre zareagovali. V oboch sme boli strelecky aktívnejší, no v prvom sme nešli až tak za víťazstvom, ako v druhom. V utorok sme sa málo tlačili do bránky, čo sme aj chlapcom vytkli. V odvete to už bolo niečo iné. Doma mi chýbali emócie, ktoré chlapci ukázali vo Zvolene.“

Bystrický tréner Norbert Javorčík urobil v zostave oproti utorku niekoľko zmien. K dispozícii už mal dvojicu Hunter Drew a Hayden Verbeek, ktorí sú kmeňovými hráčmi tímov NHL. Trochu prekvapujúco iba na striedačke ostal strojca úspechu HC 05 v Michalovciach brankár Rabčan. Prekvapil tréner Bystrice zaradím druhého brankára Gajana? „Ani nie. Tréner Javorčík má k dispozícii dvoch kvalitných brankárov a na štvrtok postavil toho skúsenejšieho, čo ma neprekvapilo. Stále ide iba o prípravnú fázu a brankári sa striedajú. My sme taktiež tentoraz do bránky postavili Tomáša Tomeka. Nevenovali sme teda tomu nejakú pozornosť,“ reagoval na našu otázku tréner Michalovčanov.  

Víťazné obraty v záverečnej tretine sa stali pre michalovský celok v rámci prípravy už príznačné. Na Tatranskom pohári troma gólmi v záverečnej časti otočili výsledok so Slovanom Bratislava a z 0:2 na 3:2 otočili aj v Superpohári na ľade Spišskej Novej Vsi. „Ťažko povedať, o čom to svedčí. My kvalitu rozhodne v kádri máme. Každý zápas je iný. Niektorý sa vyvíja v náš prospech, niektorý nie. Napríklad s Košicami sme rýchlo viedli 3:0 a potom sme sa trápili. Naopak, už tretíkrát sa nám stalo, že sme nemali zápas v rukách a následne sme privodili zvrat. Pri takomto obrate vždy potrebujete nejaký impulz. Nám sa vždy niečo také pritrafilo. Ako hovorím, sila v tíme rozhodne je. Musíme dať do zápasu potrebné emócie, ostatné vždy príde,“ zdôrazňuje Miroslav Chudý, ktorého zverenci sa v novembrovom semifinále stretnú s Popradom. Práve „kamzíkov“, s ktorými sa v príprave stretli už dvakrát, im totiž prisúdil piatkový žreb. Ten do druhej dvojice spojil Slovan Bratislava a Nitru. Prvý duel by sa mal hrať v Michalovciach, odveta pod Tatrami. Termíny zápasov ešte známe nie sú. „Už tam nebolo veľmi na výber, takže som nemal žiadny svoj tip. Je to žreb a takto to treba brať. S Popradom sme sa stretli v príprave už dvakrát a viackrát sa s ním uvidíme aj v lige. Už to možno bude aj ako nejaká ponorková choroba (smiech...). Poprad má podľa mňa veľmi kvalitné mužstvo a je to jeden z ašpirantov na postup. Čaká nás teda ťažký dvojzápas,“ pokračuje kormidelník HK Dukla Ingema Michalovce.

Súboje s Banskou Bystricou boli pre Michalovčanov ostrou previerkou pred piatkovým štartom Tipos Extraligy. Ten je ale v ohrození. Mraky nad ním spúšťa nielen koronavírus, ale aj štrajk rozhodcov. Kvôli nemu sa ešte nerozbehla ani jedna celoslovenskú súťaž. Po juniorskej, dorasteneckej Extralige je teraz v ohrození aj štart mužskej najvyššej súťaže či prvej ligy, ktorej štart je budúci týždeň takisto na programe. „V tomto som skôr skeptický,“ vyjadril svoje pocity Miroslav Chudý, ktorý následne dodal. „Každopádne, my sa musíme pripraviť na to, že piatok hráme prvý zápas so Slovanom Bratislava. Keď človek sleduje, koľko nových prípadov nakazenia pribúda každý deň, má obavy. Verím v tom, že sa súťaž začne. Určite by som bol ale radšej, keby to bolo za iných okolností. Rád by som bol, keby videl zápasy aj divák. Práve z toho som taký skeptický.“

Peter Brendza   



Uverejnené: 26.09.2020 14:02:39 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.