files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ďalší víťazný obrat Dukly, pod Pustým hradom zdolala Bystricu 5:4!!!

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili aj v druhom kole Tipos Extraligy, keď vo Zvolene zdolali HC 05 Banská Bystrica 5:4, hoci už prehrávali 1:4. Hetrikom sa blysol kanadský útočník Christophe Lalancette, po jednom góle pridali Graeme McCormack a Dávid Šoltés. Výborným výkonom sa prezentoval aj brankár Škorvánek, ktorý išiel do bránky za stavu 1:4 a zvyšok zápasu už neinkasoval. Zverenci trénera Miroslava Chudého sa v najbližšom treťom kole predstavia doma, keď v piatok 9. októbra o 17.30 hod. hostia Nové Zámky.

Zo zápasu pod Pustým hradom uplynula iba jedna minúta a hneď sa skóre menilo. Hosťujúcej obrane ušla dvojica Winquist s Mistelem a druhý menovaný prestrelil betóny Tomáša Tomeka. Michalovčania mohli odpovedať Mašlonkom, ktorý bol Brejčákom v gólovej šanci faulovaný a hostia tak získali prvú presilovku v zápase. Tú ale Chudého zverenci hrali odohrali veľmi zle. Southorn prišiel na modrej o puk a Verbeek rutinérsky premenil samostatný nájazd – 2:0. V ôsmej minúte dostali domáci ďalšiu šancu na gól, keď na trestnú lavicu putoval Hickmott, presilovku ale „Barani“ nevyužili a po jej skončení mohli inkasovať, Rabčan však výborne betónom zachránil pred Galambošom. Pri vylúčení Lampera už ale defenzíva Bystričanov kapitulovala, keď sa od modrej presadil McCormack.

Aj v druhej časti mala hra rýchly spád. V druhej minúte tejto časti išiel na trestnú lavicu Mlynarovič, domáci tak získali možnosť navýšiť svoj náskok. Mohli však paradoxne oňho prísť, Ťavoda ale spomedzi kruhov mieril iba do Rabčana. Tesne pred návratom michalovského útočníka na ľad predsa išli domáci do dvojnásobného vedenia, keď Tomeka prekonal strelou pod hornú žŕdku opäť Mistele. V polovici tretiny putoval na trestnú lavicu aj Ján Ťavoda. Po minúte jeho trest Bystričania opäť potrestali, keď spoza bránky Winquist našiel Lampera a ten z jednej vyhnal Tomeka z bránky. Jeho náhradníka Škorvánka mohol ihneď prekonať Kriška. Michalovčania sa vrátili do hry počas 100 sekundovej presilovky o dvoch hráčov. Tú využil po vyšachovaní obrany Lalancette. No a keď sa následne v presilovke o jedného hráča presadil aj Dávid Šoltés, „Barani“ viedli už iba o jeden gól. Domáci mohli ísť opäť dvojgólového vedenia, Mistelemu však hetrikovú radosť prekazil parádnym semaforom Škorvánek. Na druhej strane Galamboš v páde mieril do Rabčana.

Hneď v úvode tretej časti mal vyrovnanie na hokejke Korhonen, ktorý ale mieril iba do Rabčana. V 43. minúte sa však nemýlil Lalancette, keď strelou pod žŕdku vyrovnal na 4:4. Michalovčanov mohol dokonca poslať do vedenia Hickmott, Rabčan ale skvele zasiahol betónom. Zápas pokračoval v rýchlom tempe aj v ďalších minútach. Mistele dostal puk za chrbát Škorvánka, hlavní arbitri ale gól po porade s videorozhodcom neuznali. Kanadskému útočníkovi tak rozhodcovia zmarili hetrik, na druhej strane ho zmaril Lalancettovi parádnym zákrokom Rabčan. Kanadský útočník v michalovských službách ale nakoniec predsa hetrik dosiahol. V 52. minúte poslal svojich strelou švihom po prvýkrát do vedenia. Domáci mali šancu vyrovnať pri Mašlonkovom vylúčení. To síce nevyužili, no dostali sa do tempa. Vyrovnávajúci gól ale nedosiahli, a tak majú Michalovčania po dvoch dueloch plných šesť bodov.

HC 05 Banská Bystrica - HK Dukla Ingema Michalovce 4:5 (2:1, 2:2, 0:2)
Hralo sa vo Zvolene
Góly: 2. Mistele (Winquist, Ďatelinka), 4. Verbeek oslab/1, 24. Mistele (Lamper, Drew) pres/1, 32. Lamper (Winquist) pres/1 - 15. Mc Cormack (Šoltés, Mlynarovič) pres/1, 37. Lalancette (Takáč, Hickmott) pres/2, 38. Šoltés (McCormack, Takáč) pres/1, 44. Lalancette (Mašlonka), 52. Lalancette (Hickmott, Southorn)
Vylúčení: 4:4, navyše Ťavoda (Michalovce) 10. minút vrazenie na mantinel. Presilovky: 2:3. Oslabenia: 1:0. Rozhodovali: Novák, Štefík – Durmis, Valo. Bez divákov.
HC 05: Rabčan – Žiak, Drew, Ďatelinka, Welsh, Brejčák, Petrinec, Demo – Mistele, Winquist, Lamper – Kabáč, Verbeek, Vašaš – Sloboda, Tamáši, Kriška – Vybíral, Sojka, Fafrák.
HK DUKLA INGEMA: T. Tomek (32. Škorvánek) – Ventelä, McCormack, Southorn, Mihálik, Ťavoda, Bdžoch, Zekucia – Regenda, Lalancette, Hickmott – Takáč, Mlynarovič, Bartánus – Šoltés, Galamboš, Korhonen – Matoušek, Češík, Mašlonka - Ragan.



Uverejnené: 04.10.2020 20:43:05 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.