files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Kam smerovali kroky bývalých hráčov Dukly Michalovce?

V kádri michalovskej Dukly Ingema nastal počas leta poriadny prievan oboma smermi. Vedenie klubu podpísalo až pätnásť nových hráčov, až devätnástka hráčov už chýba na novej súpiske. My sme sa pozreli na to, kam smerovali ich kroky...

Zo štvorice Spišiakov nakoniec trojica

V novej sezóne má tréner Miroslav Chudý novú brankársku dvojicu. Na pozícii trojky ostal Vladimír Glosár, pribudla dvojica Tomáš Tomek a Stanislav Škorvánek, ktorí prišli zi Zvolena respektíve z Košíc. Tí nahradili dvojicu Adam Trenčan a Filip Surák. Dlhoročná stálica v bráne Adam Trenčan odišiel do Zvolena, ktorý je jeho materským klubom, Filip Surák odišiel taktiež do materskej Spišskej Novej Vsi. Na Spiš si to zamierila zo začiatku aj ďalšia trojica bývalých hráčov Dukly. Do materského klubu sa vrátil obranca Daniel Hančák a ambiciózny prvoligista podpísal aj útočníka Lukáša Hvilu. Chvíľu v materskom klube trénoval, aj hral, aj Matej Giľák. Šikovný útočník ale ostane v najvyššej extralige. Jeho novým pôsobiskom budú Nové Zámky, teda piatkový súper Dukly. Keďže Nové Zámky ešte v lige túto sezónu nehrali a v Michalovciach odohrajú prvý zápas v sezóne, pre Giľáka to bude pikantná premiéra...

Adam Trenčan bol jednotkou Dukly od sezóny 2015/16.

V extralige ostáva aj Matej Giľák, ktorý by mal pôsobiť v Nových Zámkoch.

Kapitán zavesil korčule na klinec, sedmička ostala v extralige

Čo sa týka obrany, v nej už neuvidíme kapitána z posledných troch sezón Mareka Kolba. Ten po lanskej sezóne zavesil korčule na klinec. Okrem Giľáka a Trenčana v najvyššej Tipos Extralige ostala ďalšia pätica z lanského kádra Michalovčanov. Spolu s Giľákom by si dres Nových Zámkov mal obliekať aj Andreas Štrauch. Zohraté ofenzívne duo Lukáš Toma – Lukáš Hamráček podpísalo zmluvu s Liptovským Mikulášom. Dres v rámci extraligy zmenili aj dvaja fínski legionári. Mikko Pukka sa upísal Miškovcu a Konsta Mesikammen Trenčínu.

Marek Kolba po pôsobení v Michalovciach ukončil svoju bohatú kariéru.

Lukáš Toma ostal taktiež v extralige, bude pôsobiť v Liptovskom Mikuláši.

Michalovskú Duklu za trenčiansku vymenil Konsta Mesikammen.

Až štyria hráči z lanského kádra budú pôsobiť v prvej lige. V nej ale môžu účinkovať aj ďalší hráči zo súčasného kádra, keďže nováčik HC 19 Humenné je farmou Michaloviec. Minimálne jeden brankár tam bude pôsobiť v každom zápase. Humenčania svoju obranu vystužili o dvoch bývalých hráčov Dukly Ladislava Hopkoviča a Damiána Novického, ktorí na horný Zemplín prišli v rámci hosťovania už v závere lanskej sezóny. Dres Humenného navyše budú obliekať aj ďalší hráči, ktorí v minulosti pôsobili v Michalovciach – Dominik Šimčák, Tomáš Valečko a Radoslav Mesaroš. Mesároš s Valečkom boli dokonca členmi postupového kádra. Do nižšej súťaže zamierilo z Michaloviec aj ďalšie produktívne duo Igor Safaralejev - Jakub Linet. Z tých sa stali „žilinskí vlci.“ No a nový klub má aj kanadský útočník Zack Phillips, ktorý sa upísal poľskému JKH GKS Jastrzebie. Z lanského kádra nepozná nový klub ešte trojica hráčov – Eduard Šimun, ktorý dva zápasy v príprave odohral za rodné Topoľčany, Dominik Borov, ktorý mal v lete problémy s ramenom a ruský majster sveta z roku 2007 Dmitrij Vorobjov.

Jakub Linet posilnil materskú Žilinu...

...spolu s ním tam odišiel aj Igor Safaralejev.

Štrnásti novici

Veľký pohyb nastal aj v smere do kádra. Prišlo štrnásť nových hráčov, trinásť z nich od tímov z najvyššej extraligy. Až sedem je z Banskej Bystrice. Vladimír Mihálik, Jordon Southorn, Jordan Hickmott, Marek Bartánus, Dávid Šoltés, Samuel Mlynarovič a Matej Češík by mali byť zárukou zvýšených ambícii klubu. O príchode brankárov Tomeka a Škorvánka píšeme vyššie. Obranu vystužil aj tretí Kanaďan Graeme McCormack a spolu so Škorvánkom z Košíc prišiel aj ďalší bek Vojtech Zeleňák. Tretia posila z Košíc, Slovinec Jurij Repe si to nakoniec so svojim príchodom do Michaloviec rozmyslela a dala sa na civilné zamestnanie. V najvyššej slovenskej súťaži v minulej sezóne pôsobila aj dvojica Tomáš Matoušek (Slovan Bratislava) – Samuel Takáč (Poprad). No a káder trénera Miroslava Chudého rozšíril aj odchovanec michalovského hokeja Pavol Regenda, ktorý v minulej sezóne pôsobil v juniorke Jokeritu Helsinki. Spolu s ním sú v kádri aj dvaja juniori Jakub Ragan – Adam Stripai, ktorí v minulej sezóne pôsobili v projekte reprezentačnej osemnástky. Stále ale boli hráčmi Michaloviec, tak ich medzi novicom nerátame.

Peter Brendza



Uverejnené: 06.10.2020 18:01:56 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.