files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín v hodine dvanástej získal troch hráčov

V pondelok piateho októbra sa skončil v Európe futbalový prestupový termín. Vzhľadom na nie najideálnejší štart do sezóny boli na ňom aktívni aj funkcionári MFK Zemplín Michalovce. Tí v doslova hodine dvanástej dotiahli prestupy troch hráčov.

Z Dunajskej Stredy na hosťovanie do konca jesennej časti prichádzajú slovenský reprezentant do 21 rokov Martin Bednár, pri ktorom ide o návrat do klubu po vyše dvoch rokoch a nigérijský útočník Abdulrahman Taiwo. No a aby toho nebolo málo, z českého Olomouca prichádza ďalší útočník so skúsenosťami zo slovenskej ligy, bez štyroch centimetrov dvojmetrový tank Ismar Tandir. Bednár s Taiwom prichádzajú na hosťovanie do konca kalendárneho roka, Tandir sa stáva hráčom MFK Zemplín.

Martin Bednár sa do Michaloviec vracia po dvoch rokoch (foto: Róbert Andrejov)

Aby sme nehovorili len o príchodoch, Michalovčania zaznamenali aj jeden odchod. Po roku káder opúšťa nigerský útočník Issa Sidibe Modibo, ktorý odišiel do druholigového Komára. Ako je známe, Sidibe bol pred duelom štvrtého kola proti Zlatým Moravciam vyradený pre potýčku so spoluhráčom z kádra. Za Michalovce odohrali 23 duelov, v ktorých namieril presne osemkrát.

Issa Sidibe Modibo zamieril do druholigového Komárna

Slovo o nových posilách

Martin Bednár

Pre michalovského fanúšika je najznámejším z nových posíl práve tento odchovanec futbalu od Prešova. Dvadsaťjedenročný Bednár ako jeden z najtalentovanejších hráčov prišiel do Michaloviec ešte ako pätnásťročný. Ihneď preskočil kategóriu mladšieho dorastu a putoval o kategóriu vyššie. Postupne sa prepracoval do prvého tímu, v ktorom debutoval v auguste roka 2015 na ihrisku Podbrezovej. Za MFK Zemplín v rokoch 2015 až 2018 odohral 28 duelov, následne sa sťahoval do Dunajskej Stredy, v ktorej drese odohral doteraz 23 duelov. Martin Bednár bol členom viacerých reprezentačných výberov, momentálne pôsobí v dvadsaťjednotke. V minulosti bol na skúške vo viacerých európskych veľkokluboch, záujem o jeho služby mal aj FC Liverpool.

Ismar Tandir

Dvadsaťpäťročný útočník Ismar Tandir má takisto zaujímavý životopis. Narodil sa vo Frankfurte nad Mohanom, v mladosti žil v USA a má národnosť Bosny a Hercegoviny. Bez štyroch centimetrov dvojmetrový hrot pôsobil aj vo Francúzsku, na Islande, Španielsku a vo svojej domovine, čiže v Bosne a Hercegovine. V roku 2018 podpísal zmluvu s českým Frýdkom Místkom, kde ale pobudol len do leta. Vtedy sa sťahoval na Slovensko, konkrétne do Ružomberka. Za ten odohral 19 duelov, deväťkrát sa presadil strelecky. V lete opäť menil klub aj krajinu, tentokrát sa sťahoval do Olomouca, odkiaľ už po pol roku nabral smer opäť Slovensko, keď v zime posilnil Pohronie, kde bol na hosťovaní. Tandir je mládežníckym reprezentantom Bosny a Hercegoviny, na svojom konte má aj jeden štart v tamojšej dvadsaťjednotke.


Ismar Tandir na Slovensku pôsobil už v Ružomberku a Pohroní (foto:sigma olomouc)

Abdulrahman Taiwo

Treťou michalovskou posilou na poslednú chvíľu je takisto útočník Abdulrahman Taiwo. Dvadsaťdvaročný rodák z nigérijského Lagosu je kmeňovým hráčom Dunajskej Stredy. Tam reprezentant Nigérie do 23 rokov odišiel v januári 2019 z Nitry. Pri svojom príchode do Európy to najskôr skúšal v tureckom Bursaspore a českej Zbrojovke Brno. Od nej sa sťahoval v lete roka 2018 do Nitry, kde v dvanástich dueloch zaknihoval päť gólov. Za Dunajskú Stredu odohral dvanásť duelov, v ktorých skóroval päťkrát, z toho dvakrát proti Michalovciam. V zime roka 2020 putoval na hosťovanie do českej Karvinej, tentoraz bude hosťovať do konca jesennej časti v Michalovciach. Jeho hosťovanie v Zemplíne sa naťahovalo, keďže mal v rukách ponuku aj z Ruska.

Treťou posilou je Abdulrahman Taiwo (foto: fc dac)

Peter Brendza



Uverejnené: 07.10.2020 08:43:03 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.