files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Špeníkove diela dýchajú farebnosťou


Galéria Mestského kultúrneho strediska vMichalovciach pripravila pre širokú verejnosť už v poradí 35. samostatnú výstavu, rodáka z Michaloviec Mirona Špeníka. Jeho expozícia je bohatá, pozostáva z tridsiatich šiestich olejomalieb.


Obrazy odrážajú autorovo cítenie


Špeníkov výtvarný prejav je rozmanitý, abstraktno-realistcký aj čisto realistický. Obrazy odrážajú tradíciu vidieka s jeho malebnými zákutiami. Diela vynikajú farebnosťou, sú vhodné do moderných interiérov. Odrážajú lásku, vášeň či nepokoj srdca. Jeho obrazy majú vlastný rukopis, ktorým sa líšia od zvyčajného pohľadu na svet. „Milovník výtvarného umenia má tak príležitosť vybrať si to, čo ho osloví a v istom zmysle mu sprostredkuje pohodu a pohladenie duše. Tento cieľ u priaznivcov výtvarného umenia Špeník vždy starostlivo sledoval a zdá sa, že sa mu dodnes darí napĺňať ho,“  povedala Mgr. Ivana Mochorovská z galérie MsKS.



Vystavoval vo viacerých štátoch


Miron Špeník sa narodil v Michalovciach, ukončil SPTŠ. Súkromne sa venoval štúdiu v Prahe u prof. Součeka a Nováka. Od roku 1997 je členom Umeleckej Besedy Slovenskej (UBS). Od roku 1999 pracuje ako výtvarník v slobodnom povolaní. Svoje obrazy vystavoval v Nemecku, Kanade, Švajčiarsku a Česku. V auguste vystavoval na výberovej členskej výstave maliarov Slovenský fond výtvarného umenia (SFVU) v dome umení v Bratislave. Výstava v MsKS je sprístupnená do 29. októbra.                                        

                                                                                  Martina Králiková

 

 

 



Uverejnené: 19.10.2010 12:46:24 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.