files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Pozmenené Topoľany s jasným cieľom – zachrániť štvrtú ligu

Do novej sezóny vstúpili hráči AFK Topoľany s poriadne zmeneným kádrom. Počas leta tradičného účastníka štvrtej ligy Juh opustilo až päť hráčov základnej zostavy a trénerské duo Marek Eštok – Rudolf Feňuš má plné ruky práce, aby poskladali konkurencieschopný tím pre náročnú súťaž, z ktorej navyše bude vypadávať po sezóne 2020/21 viac tímov ako obvykle.

Topoľanom sa to momentálne nedarí. V desiatich dueloch dosiahli desať bodov za tri víťazstvá a jednu remízu, šesťkrát vyšli zo zápasu ich hráči porazení. Aktuálne im v šestnásťčlennej tabuľke patrí dvanáste miesto, ktoré by zrejme v zredukovanej lige v nastávajúcej sezóne znamenalo pád nižšie. „Je to pre nás o to ťažšie, že odišlo takmer celé mužstvo. Je ťažké nahradiť tých hráčov novými, hoci aj tí majú kvalitu. Všetko si ale potrebuje sadnúť a všetko potrebuje čas. My ho máme málo, aby sme mužstvo pozliepali a dobre ho pripravili na úroveň štvrtej ligy,“ zdôraznil tréner Marek Eštok.

Podľa jedného z najskúsenejších hráčov Róberta Mižíka má súčasný káder kvalitu. „Ja si dokonca myslím, že sme sa skôr posilnili, ako oslabili,“ zdôrazňuje bývalý hráč Michaloviec či Lučenca, Trebišova či Humenného. „Družstvo ale musíme budovať za pochodu. Stále nám niečo škrípe. Musíme na tom popracovať, dohrať so cťou zvyšné kolá a v zime to vystužiť a skonsolidovať,“ pokračuje Róbert Mižík. Ten bol v nedeľu pri prehre 0:2 s Medzevom najaktívnejším hráčom svojho tímu. Topoľany ale ostali bez bodov, keď najskôr v 40. minúte neubránili skúseného Pavla Jurča a druhý gól inkasovali v samom závere z pokutového kopu. „Dôležitý bol ich prvý gól, ktorý asi rozhodol. My sme sa v druhom polčase snažili, no hrali sme proti veľmi kvalitnému súperovi. Vedeli sme, kde je jeho sila, no napriek tomu sme mu umožnili skórovať,“ sypal si popol na hlavu jeden z najskúsenejších hráčov AFK. To, že rozhodol gól v závere prvého polčasu si myslel aj tréner Marek Eštok. „Bol to veľmi dôležitý, keď nie najdôležitejší moment zápasu. V druhom polčase sme si síce aj vypracovali nejaké šance, chýbalo nám však lepšie zakončenie,“ povedal na margo šiestej tohtosezónnej prehry Eštok.

Nelichotivá situácie stáleho účastníka štvrtej ligy Juh neteší o to viac, že po reorganizácii tretej ligy iba na dve skupiny bude zrejme z tejto súťaže zostupovať nižšie viac tímov. „Nič s tým nenarobíme. Musíme sa s tým zmieriť a pracovať ešte viac. Všetci veríme, že sa nám to podarí. Uvidíme, čo sa udeje v zime, možno ani nebudeme hrať...,“ zdôrazňuje tréner Eštok, podľa ktorého slov sa po ešte väčšom sprísnení opatrení môže stať, že liga sa opäť nedohrá.

Topoľany sa však chcú zachrániť futbalovou cestou. „Káder na to rozhodne máme. Pred sezónou sme si povedali, že pôjdeme od zápasu k zápasu. Stále si myslím, že máme aj na vyššie priečky a kľudne môžeme skončiť do štvrtého miesta. Ako som povedal, potrebujeme prečkať do zimy, skonsolidovať a určite to na jar bude lepšie,“ dodáva Róbert Mižík, ktorý v lete v AFK ostal ako jeden z mála skúsenejších hráčov.

Peter Brendza



Uverejnené: 08.10.2020 13:55:31 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.