files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V Michalovciach zavreli zimný štadión. Najskôr na päť dní, teraz až do odvolania

Pandémia koronavírusu, ktorá zasiahla kabínu michalovskej Dukly Ingema a aj časť mládeže spôsobila to, že správca štadióna sa rozhodol „zimák“ na určitý čas zatvoriť. Stalo sa tak minulý štvrtok, najskôr na päť dní, no to sa teraz zmenilo...

Ako pre náš portál poznamenala hovorkyňa mesta Iveta Palečková, štadión bol uzatvorený pre verejnosť z preventívnych dôvodov. „Pandémia, ktorá zasiahla tím Dukly a aj časť mládeže, ohrozuje aj odborných zamestnancov zimného štadióna. V prípade, že by zasiahla aj ich, ohrozená by bola výroba ľadu a aj celková údržba a činnosť v tomto zariadení. Z dôvodu, aby sa tomu predišlo, aby na štadióne mohla byť činnosť, keď sa hráči uzdravia a z obáv, aby sa súťaže u nás nehrali už nie z dôvodu nakazenia hráčov, ale z dôvodu nakazenia technických pracovníkov štadióna, sme štadión v čase, kedy niektoré naše tímy hrať tak či tak nemôžu, uzavreli až do doby, kým nebude jasné, že vo všetkých tímoch je už najhoršie za nami a že v ohrození už nie sú aj tí, ktorých na ľade diváci nevidia, ale bez ktorých by hokej v Michalovciach takisto možný nebol,“ uviedla Palečková.

Štadión mal byť najskôr zatvorený na päť dní, no v nedeľu prišlo rozhodnutie Ústredného krízového štábu o pozastavení všetkých hromadných podujatí, teda aj športových zápasov. Výnimku dostalo iba päť najvyšších súťaží (hokej, futbal, basketbal, hádzaná, volejbal). „Opatrenie uzavrieť zimný štadión bolo pôvodne časovo obmedzené do stredy 14.októbra a ukázalo sa ako opodstatnené, pretože počas víkendu došlo k ďalšiemu nárastu počtu nakazených z prostredia hokejového klubu. V prípade neuzatvorenia štadióna by počet pozitívnych bol určite oveľa vyšší,“ pokračuje hovorkyňa mesta, ktorá dopĺňa. „Situácia sa podstatne zmenila v nedeľu, keď  Ústredný krízový štáb na základe výrazne sa zhoršujúcej epidemiologickej situácie na Slovensku zakázal všetky hromadné podujatia, teda aj športové podujatia. Zimný štadión bude pre ostatné aktivity, a teda aj pre verejnosť, naďalej uzatvorený až do zmeny rozhodnutia ÚKŠ resp. ÚVZ.“ Počas uzatvorenia štadióna prebehla komplexná dezinfekcia všetkých priestorov a tá sa v nasledujúcom období bude realizovať minimálne dvakrát týždenne. „Výroba ľadu v súčasnosti pokračuje iba v udržiavacom režime,“ uzatvára Palečková.

Peter Brendza



Uverejnené: 14.10.2020 09:56:52 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.