files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčania hrýzli lídra: „Prehrali sme si to sami“ hovorí strelec gólu Trusa

Druhú domácu prehru v tejto sezóne utrpeli v desiatom kole Fortuna ligy hráči MFK Zemplín Michalovce. Tí tentoraz podľahli lídrovi súťaže DAC Dunajská Streda 2:4, aj keď sa im v druhom polčase dvakrát podarilo vyrovnať náskok prvého tímu tabuľky. Ten nakoniec o svojej výhre rozhodol v samom závere.

 „Je to ako na šľak trafenie. Dvakrát sme sa dostali na koňa tým, že sme vyrovnali, no psychickú výhodu sme nevyužili. Prehrali sme si to sami,“ veľavravne povedal strelec prvého michalovského gólu Matej Trusa. Zemplínčania prehrali po polčase gólom Divkoviča. Na začiatku druhého sa podarilo vyrovnať práve Trusovi a hoci o päť minút neskôr poslal Friede DAC opäť do vedenia, Pino Soler krátko po uplynutí hodiny hry zase zrovnal stav.

 

O všetkom sa rozhodlo v poslednej desaťminútovke. Najskôr Kalmár v súboji nervov uspel z pokutového kopu a v nadstavenom čase Fábry pečatil víťazstvo Dunajskej Stredy. „Ako hovorím, prehrali sme si to sami...,“ opakuje michalovský útočník a následne dodáva. „Je ťažké prehrať takýto zápas a je ešte ťažšie, keď ho prehráte po penalte. Myslím, že sme si prehrať nezaslúžili. S favoritom sme hrali vyrovnanú partiu. Nezvládli sme ale kľúčové momenty. Urobili sme viac chýb, ako súper a preto sme prehrali.“

Svoj prvý zápas v žlto-modrom drese odohral Ismar Tandir. Bez dvoch centimetrov dvojmetrový útočník sa dokonca mohol zapísať do streleckej listiny, gól mu ale dopriaty nebol. „Viac ma mrzí prehra, ako to, že som nedal gól,“ rozhovoril sa bývalý útočník Ružomberka či Pohronia, ktorý Michalovčanov posilnil v posledný deň prestupového obdobia, keď skončil v českom Olomouci. „Ešte to nebolo celkom ono z mojej strany. Verím však, že v ďalších zápasoch to bude lepšie a budem pre tím prospešnejší,“ zdôraznil Tandir.

Spokojnejší ako Michalovčania bol samozrejme tréner DAC Bernd Storck. Nemecký odborník vyzdvihol morálku svojho tímu, no ocenil aj kvalitu protivníka. „Ja môžem svojich hráčov za zápas iba pochváliť. Domáci nás poriadne potrápili, no vyhrali sme, čo je najdôležitejšie“ rozhovoril sa Storck, ktorý sa v Michalovciach musel zaobísť bez viacerých hráčov základnej zostavy. „Som rád, že ich zastúpili tí, ktorí hrali v posledných zápasoch menej. Po polčase som hráčom zdôrazňoval, že nás čaká ešte ťažkých 45 minút. Potvrdilo sa to do posledného slova. Michalovčania dvakrát vyrovnali a bojovali o každú loptu. Myslím si ale, že sme mali viac šancí a vyhrali sme zaslúžene,“ pokračuje tréner aj po desiatom kole lídra Fortuna ligy.

Domáci kormidelník Jozef Majoroš takisto svojich zverencov pochválil za predvedený výkon hlavne v druhom dejstve. „S kvalitným súperom sme odohrali dobrý zápas. Za výkon chcem chlapcov pochváliť,“ rozhovoril sa Majoroš. „Trošku nám ušiel úvod zápasu. Boli sme slabší na lopte, súper bol aktívnejší. Zhruba od tridsiatej minúty sme začali hrať dobre. Dokázali sme si vytvoriť brejkové situácie, chýbala nám ale lepšia finálna fáza. Do druhého polčasu sme išli s tým, že musíme zvýšiť tempo. Chceli sme ísť viac za gólom, čo sa nám aj podarilo. Dvakrát sa nám podarilo vyrovnať, no žiaľ, súper na to dokázal odpovedať a vyhral,“ pokračoval Jozef Majoroš.

 

Michalovský kormidelník sa posťažoval aj na moment zo sedemdesiatej minúty, keď hráč hostí Njie zahral úmyselne rukou a hoci už predtým jeden žltý trest mal, druhý neprišiel. „Bol to jednoznačne sporný moment. Myslím si, že hráč súpera mal dostať žltú kartu a keďže už jednu predtým mal, mal byť vylúčený. Keby sa tak stalo, zápas sa vyvíja inak. Takto sa to prelievalo z jednej strany na druhú. Rozhodol tretí gól súpera z pokutového kopu. Z môjho pohľadu bol úplne zbytočný. Na ťažkom teréne sme situáciu mohli zahrať jednoducho, no skomplikovali sme si to. V závere sme už išli do rizika a súper strelil ešte jeden gól. Ja mu k víťazstvu gratulujem, no chcem vyzdvihnúť aj výkon svojho tímu,“ dodal ešte k zápasu Jozef Majoroš.

Peter Brendza



Uverejnené: 18.10.2020 11:02:12 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.