files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla definitívne bez Spilara. Budú zháňať náhradu?

Káder michalovskej Dukly Ingema definitívne opúšťa útočník Gabriel Spilar. Skúsený kridelnik, ktorý v decembri oslávi už štyridsiate narodeniny, má problémy s kolenom, s ktorým pôjde onedlho pod skalpel. Keďže následná rekonvalescencia bude trvať až sedem mesiacov, skúsený útočník, ktorý počas prípravy mal v Michalovciach na drese aj kapitánske céčko, v sezóne dohral...

Iba pätnásť duelov delilo útočníka, ktorému len o vlások unikol svetový šampionát v roku 2002 a teda možno aj titul majstra sveta, od toho, aby oslávil 900 zápasov v najvyššej slovenskej extralige. V dresoch materských Košíc, Zvolena, Slovana Bratislava, Žiliny, Nitry, Liptovského Mikuláša, či Michaloviec odohral 885 duelov a v tejto sezóne mohol teda v Michalovciach sláviť jubileum. „Moje problémy s kolenom sa začali ešte minulú sezónu, keď som si ho dvakrát podvrtol. V tréningoch či zápasoch som cítil, že to nie je ono. Koleno bolo nestabilné a tak sa nedalo ďalej fungovať. Bola by to iba otázka času, kedy by definitívne odišlo,“ zdôraznil päťnásobný majster Slovenska.

 

 

Či pridá Spilar ďalšie zápasy vo svojej kariére je nateraz otázne. Veď v decembri oslávi už okrúhle štyridsiate narodeniny. „V tejto chvíli vám to povedať neviem. Uvidíme, ako dopadne operácia. Mám svoje roky, no každý rok aj tvrdú prípravu. Z tohto pohľadu by som do hokejového života mohol znova naskočiť. Uvidíme, čo na to povie zdravotný stav,“ pokračuje Gabriel Spilar. Toho mrzí, že michalovskej Dukle v tejto sezóne už nepomôže. „Mrzí to o to viac, že v Michalovciach sa poskladal výborný káder. Určite ostanem pri ich sledovaní a chalanom budem držať palce, aby dosiahli tie ciele, ktoré pred sezónou vytýčilo vedenie klubu,“ dodáva hráč, ktorý v Michalovciach v lanskej nedokončenej sezóne odohral 36 duelov. V nich zaznamenal päť presných zásahov a štrnásť prihrávok.

 

Trénerskej trojici Miroslav Chudý – Juraj Faith a Ivan Droppa tak v krátkej dobe vypadol už druhý útočník. Po tom, čo Matej Giľák požiadal o odchod sám a klub mu vyhovel, tentoraz musel oželieť aj služby skúseného útočníka. Bude sa obzerať po náhrade? „Určite nie! Máme dostatočne široký káder, takže si momentálne vystačíme s tými hráčmi, ktorí sú tu. Navyše, k dispozícii máme aj našich mladíkov, ktorí takisto čakajú na šancu. Zmeny v kádri nateraz nepredpokladám,“ povedal nám ešte minulý týždeň tréner Miroslav Chudý. Nateraz posledným prírastkom v kádri je teda kanadský obranca Mark Louis, ktorý je v kádri „lišiakov“ na skúške.

Peter Brendza



Uverejnené: 27.10.2020 20:35:49 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.