files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Úprava križovatky na Humenskej ceste

V týchto dňoch dopravu na Humenskej ceste, v blízkosti čerpacej stanice OMV, obmedzovala úprava križovatky. Tú realizovala v rámci projektu Slovenská správa ciest. S obmedzením je už ale koniec. Momentálne totiž finišujú dokončovacie práce.

Išlo o stavebno-technické úpravy križovatky ciest I/18 – II/582, ktoré sú realizované v rámci projektu zvyšovanie pasívnej bezpečnosti na cestách I. triedy v PO a KE kraji – I/18 Svinia  Michalovce. „Celková dĺžka upravovaného úseku je 87,4 km. Cieľom stavby je realizácia stavebno–bezpečnostných opatrení na úseku komunikácie za účelom zvýšenia bezpečnosti, plynulosti a komfortu dopravy. Stavebné–bezpečnostné opatrenia sú zamerané na zlepšenie prevádzkových parametrov komunikácie v súvislých úsekoch a odstránenie lokálnych závad ohrozujúcich užívateľov komunikácie,“ rozhovorila sa hovorkyňa Správy ciest Lucia Karelová, podľa ktorej slov by sa mala po týchto úpravách zvýšiť komfortnosť jazdenia.  

 

„V samotnom meste Michalovce sa jedná o stavebno-technické opatrenia križovatky ciest I/18 a II/582, ktoré spočívajú v úprave deliacich ostrovčekov za účelom zabezpečenia požadovanej šírky jazdných pruhov, v bezbariérovej úprave ostrovčekov, v osadení prvkov pre nevidiacich a slabozrakých, v následnej výmene obrusnej vrstvy dotknutej časti vozovky, v obnove vodorovného dopravného značenia a vo výmene zvislého dopravného značenia. Celková výmera obnovy obrusnej vrstvy je 6 000 m2. Stavebná akcia je spolufinancovaná z prostriedkov EÚ. Náklady súvisiace s úpravou križovatky sú v celkovej výške 447 701 € bez DPH.“

Frézovania povrchu a výškovej úpravy uličných vpustí a kanalizačných poklopov sa uskutočnilo minulý týždeň. Asfalt sa pokladal cez víkend a následne v týchto dňoch sú realizované dokončovacie práce na ostrovčekoch, práce na obnove vodorovného dopravného značenia a na výmene zvislého dopravného značenia. „Počas realizácie týchto prác už nepredpokladáme zásadné obmedzenia dopravy v križovatke ciest I/18 a II/582,“ dodáva na záver Lucia Karelová.



Uverejnené: 28.10.2020 09:34:19 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.