files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Oklieštená Iuventa Žitný ostrov nedobyla

Keď vlani počas „októbrovej revolúcie“ nevyhrala Iuventa Michalovce v piatich dueloch v rade, najviac rezonovala prehra 24:26 na pôde nováčika súťaže DAC Dunajská Streda. Celok od Žitného ostrova sa počas leta výrazne posilnil tak v realizačnom tíme, ako aj v kádri. Iuventa tam aj napriek tomu tentoraz išla s cieľom potvrdiť štyri doterajšie ligové víťazstvá, piate ale jej hráčky na Žitnom ostrove nepridali. Po roku odtiaľ opäť odchádzali so sklonenými hlavami, keď prehrali 23:28, čo je ich prvá ligová porážka v tejto sezóne...

Iuventa sa vrátila do ligového kolotoča po mesiaci bez niekoľkých hráčok. Zranenie členka stále trápi kridelničku Štefanikovú, koleno na dlhšiu dobu odstavilo aj ďalšie krídlo Radovičovú. V Dunajskej Strede chýbala aj ostrá spojka Rebičová, ktorá sa zranila v priebehu týždňa na tréningu, takisto aj mladá Kakaščíková, no a aby toho nebolo málo, kvôli kontaktu s nakazeným koronavírusom nemohla hrať ani ďalšia spojka Štefanová. Podotýkame, že Dávidovi stále chýba aj ďalšia spojka, Kompaniecová, ktorá sa momentálne zapája do tréningového procesu. „Na jeden zápas to je viac ako dosť. Nemohli sme využiť viaceré alternatívny v zostave, hlavne na spojkovom rade,“ rozhovoril sa tréner Iuventy, ktorý ale nehľadal príčiny prehry v neúčasti hráčok. „Predovšetkým sme súperkám odovzdali strašne veľa ľahkých lôpt. Rozhodujúce teda bolo, že sme urobili veľa nevynútených chýb. Navyše sme nechytili ani optimálny rytmus v obrane, kde nám citeľne chýbala Rebičová. V celom zápase sme nemali ani jeden dobrý vstup. Síce sme sa viackrát gólovo dotiahli na súpera, vždy sme ale potom urobili spomenuté chyby, ktoré nás opäť zrazili dole. V našej hre mi chýbala nejaká dobrá fáza, ktorá by nás nakopla k lepšiemu výsledku,“ pokračuje k prvej ligovej prehre v sezóne Peter Dávid.

 

Michalovčanky tak utrpeli prvú ligovú porážku v tejto sezóne. Udiala sa na mieste, kde prehrali aj minulý rok. Vtedy bola prehra 24:26 doslova šokujúca, dnes sa o šoku hovoriť nedá. „Rozhodne nie! Dunajská Streda v lete posilnila svoj káder a v súčasnosti sa dostáva na našu úroveň. O šoku teda hovoriť nemôžeme. Vedeli sme, že nás čaká ťažký zápas. K tomu všetkému sa pridali okolnosti ohľadom neúčasti viacerých našich hráčok,“ reaguje michalovský lodivod, ktorého zverenky by mali byť v hre aj nasledujúci víkend. V nedeľu by mali privítať ďalšieho slovenského rivala, HK Slovan Duslo Šaľa. „V súčasnej situácii takto ďaleko plánovať nemôžeme. Uvidíme, čo sa stane cez týždeň, zatiaľ ale platí, že by sa hrať malo. V priebehu týždňa sa to ale môže zmeniť,“ dodáva michalovský lodivod.

Peter Brendza



Uverejnené: 08.11.2020 14:39:31 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.