files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Druhému michalovskému vábeniu neodolal. Majdana prilákali vysoké ambície

Viaceré zranenia v tíme, ako aj nepresvedčivé výkony či zlé výsledky nútia funkcionárov HK Dukla Ingema Michalovce konať. Nateraz sa rozhodli ešte viac skvalitniť svoj káder, keď sa počas víkendu dohodli na zmluve s útočníkom Jurajom Majdanom.

Dvadsaťdeväťročný kridelnik, ktorý si desaťkrát obliekol reprezentačný dres, neodolal druhého vábeniu Zemplínčanov. Po prvýkrát sa ho snažili lanáriť počas vlaňajšej sezóny, no nakoniec ju (ne)dokončil v Košiciach. „Viem, že tam boli rokovania s Košičanmi, no ja som sa to dozvedel až po sezóne. Popravde, ani neviem, na čom sa kluby nedohodli,“ poznamenala pre náš portál najnovšia akvizícia v kádri Dukly Ingema.

Juraj Majdan prichádza do Michaloviec v neľahkej situácii. Ambicióznemu účastníkovi Tipos Extraligy sa absolútne nedarí. Keď rátame aj prehru v semifinále Kaufland Cupu, Michalovce utrpeli päť porážok v rade. Ešte viac ako prehry bolí hlavne štýl, akým sa k ním dopracovávajú. „Hrám už nejaký ten rok, takže som už podobné situácie zažil,“ reaguje útočník, ktorý si michalovský debut odbil v nedeľu pri prehre 4:6 s Banskou Bystricou. „Všetko je to o charaktere mužstva. Ten sa ukáže za podobných situácii. Keď sa ale mužstvo z toho dostane, môže byť ešte silnejšie. Verím v to, že sa karta otočí, vyhráme pár zápasov a nadobudneme väčšie sebavedomie. Momentálna kríza je skôr psychického rázu. Na mužstve je taká „deka“ a je len na nás, aby sme sa z toho dostali,“ pokračuje Juraj Majdan.

Rýchly kridelník, ktorý sa v roku 2005 tešil z českého titulu v Litvínove, si na Slovensku okrem Košíc v najvyššej súťaži zahral v Banskej Bystrici, Zvolene, Poprade, či Nitre. Michalovce teda pre neho budú už šiestym klubom v Tipos Extralige. „Ponuka a záujem klubu ma samozrejme potešila. Potom sa mi ozvali aj tréneri, za čo som rád. Po konzultácii s agentom sme sa rozhodli, že kývneme na túto ponuku,“ zdôrazňuje Majdan, ktorého na Zemplín prilákajú aj vysoké ambície klubu. „Ciele sú tie najvyššie. Ja prichádzam, aby som čo najviac pomohol. Verím, že sa družstvo postupne vráti na víťaznú vlnu. Tento tím na to, aby vyhrával, určite má,“ dodáva na záver v poradí už šestnásta posila michalovskej Dukly pred a počas sezóny.

Peter Brendza



Uverejnené: 16.11.2020 21:01:40 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.