files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Nováčik prvej ligy s problémami. Neviem dokedy takto vydržíme, hovorí prezident Ždiňak

Prvá hokejová liga zažíva reštart. Po mesiaci sa brány štadiónov opäť otvoria a mužstvá si skrížia hokejky nielen v najvyššej Tipos Extralige, ale aj v druhej najvyššej lige. Aj tu má región Zemplína svoje zastúpenie. Reprezentuje ho nováčik súťaže HC 19 Humenné, ktorý doteraz odohral iba jeden duel.

Humenčania v treťom kole prehrali v Skalici 2:4. Ešte predtým sa mali predstaviť aj doma, zápas s Dubnicou sa ale kvôli technickej poruche neuskutočnil a „humenským levom“ zrejme hrozí kontumácia. Zverenci trénera Milana Staša počas prestávky ani nemohli trénovať, keďže mesto uzavrelo štadión. S tréningovým procesom začali iba minulý týždeň, aj to po šiestich hráčoch. Spolu sa družstvo zišlo prvýkrát až v pondelok, teda tri dni potom, ako bolo jasné, že sa ich súťaž obnoví. „Predovšetkým sme radi, že zvíťazil zdravý rozum a môžeme hrať,“ rozhovoril sa pre náš portál tréner Milan Staš, na ktorého slová nadväzuje aj najskúsenejší hráč kádra Tomáš Valečko. „Bez tréningu sme boli veľmi dlho. Prvýkrát na ľade to bolo ako začiatok prípravy,“ smeje sa Valečko a vzápätí dodáva. „Situácia je aká je. Nikto to ešte nezažil, je to prvýkrát, čo choroba zapríčinila prerušenie súťaže. Sme ale všetci radi, že nám umožnili hrať a určite do toho pôjdeme s cieľom ukázať, čo je v nás.“

 

Druhá najvyššia hokejová súťaž by sa mala reštartovať už tento piatok. Humenčania pocestujú do Topoľčian, kde ich čaká odložený duel prvého kola. Ten bol odložený nie pre koronavírus, ale pre štrajk rozhodcov, ktorý takisto sužoval začiatky hokejových súťaží. „Nám je to v podstate jedno. Chceli sme síce hrať až budúci týždeň, keďže sme v tréningu kratšie ako ostatné družstvá, no musíme sa prispôsobiť. Obnovenie súťaže je pozitívna správa pre všetkých. Trénovať bez zápasov sa dlho nedá. Šesť týždňov sme sa pripravovali na štart súťaže a odohrali sme len jeden zápas... Dúfajme, že teraz sa to už rozbehne a bude to v pravidelnom intervale,“ podotýka tréner tímu Milan Staš.

Aj keď niektoré kluby z prvej ligy fungujú skôr na amatérskej báze, prípad prvoligového nováčika to nie je. Ten má totiž zmluvne podchytených všetkých hráčov. „Pre našich hráčov je to základný zdroj obživy. Počas vynútenej prestávky im tak bolo bránené vo výkone zamestnania. Nášmu klubu patrí veľká vďaka, že sa zachoval tak, ako sa zachoval,“ zdôraznil Milan Staš, podľa ktorého nič nebolo hráčov krátené, takže dostali všetky financie, čo potvrdil aj prezident klubu Peter Ždiňák. „My sme sa k tomu postavili tak, že hráči dostali stopercentné výplaty,“ podotkol Ždiňák, podľa ktorého ďalších slov takáto situácia nie je ideálna. „Ja tvrdím, že je to všetko zlé. V tejto dobe sú však len zlé a horšie riešenia. Chlapci dostali celé výplaty. Máme sľúbenú nejakú kompenzáciu od štátu, zatiaľ ale neprišlo nič. Z toho, že sa naša liga obnovuje sa všetci tešíme. Stále je to ale nedoriešené.“

 

Prezident humenského hokeja zašiel ešte ďalej. „Nechápem prečo do divadla a do kina môžu ľudia prísť a na zimný štadión nie. Napríklad humenské kino má kapacitu 400 ľudí a môže prísť 200, na zimný štadión, ktorý má kapacitu 3000 ľudí, nemôže prísť nikto... Nerozumiem prečo. Aktuálne nám chýbajú peniaze zo vstupného, chýbajú nám peniaze aj z reklamy. Ja fakt neviem, dokedy to takto budeme vládať ťahať a dokedy bez pomoci vydržíme,“ dodáva na záver prvý muž humenského hokeja.

Peter Brendza



Uverejnené: 17.11.2020 13:54:07 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.