files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Glosárov víťazný návrat na prvoligový ľad

Okrem hráčov HK Dukla Ingema Michalovce prekvapil v piatok aj ďalší hokejový zástupca Zemplína. V reštartovanej prvej lige si totiž hráči HC 19 Humenné doniesli domov tri cenné body z Topoľčian, kde vyhrali 4:1. Prvoligový nováčik tak má na svojom konte prvé body, keďže v úvodnom zápase prehral v Skalici a doma kvôli poruche ľadu nehral s Dubnicou.

Výrazný podiel na prvom humenskom víťazstve v sezóne mal brankár Vladimír Glosár. Aktuálne trojka extraligovej Dukly išla Humenčanom pomôcť spoločne s obrancom Bdžochom v rámci spolupráce oboch tímov a „Glosy“ sa prezentoval parádnym výkonom, keď zlikvidoval 37 z 38 striel na bránku. „Do bránky som sa veľmi tešil. Naposledy som totiž chytal ešte v príprave za Humenné proti Michalovciam. Zo začiatku bola možno mierna nervozita. Prvými strelami to ale zo mňa odišlo a každou minútou to bolo lepšie,“ poznamenal 22-ročný, bez piatich centimetrov dvojmetrový brankár, ktorý už druhý rok plní funkciu tretieho golmana v Dukle Michalovce.

Popravde, od Humenčanov sa príliš víťazstvo nečakalo. Počas koronaprestávky totiž nemohli trénovať ani v obmedzeniach, keďže mali zatvorený štadión. Prvýkrát sa spolu zišli na spoločnom tréningu iba v pondelok, predtým mali niekoľko tréningov v skupinkách. „Aj napriek tomu tréneri pripravili mužstvo dobre. Chlapci vedeli, čo majú hrať. Topoľčany boli favoritom, no my sme chceli prekvapiť. Nakoniec sa nám to podarilo,“ smeje sa Vladimír Glosár. Ako veľmi dôležité k zisku troch bodov bolo, že humenské levy dokázali odpovedať na gól domáceho Danišovského zo začiatku druhej časti. Potom už skórovali iba Humenčania. Koziot rýchlo vyrovnal, o dve minúty neskôr ich poslal do vedenia Pulščák a to ešte navýšili v tretej tretine Vaško so Šimčákom. „Bolo veľmi dôležité, že sa nám podarilo vyrovnať a potom sa hneď na to dostať do vedenia. Aj mne to pridalo na pohode a hoci tých striel na moju bránku bolo viac, pomohla mi aj obrana. Spoločnými silami sme nakoniec dosiahli cenné víťazstvo,“ pokračuje odchovanec michalovskej brankárskej školy.

Ten si zaspomínal na časy zo sezóny 2018/19. Vtedy hájil farby rezervy Nových Zámkov v prvej lige. „Mne osobne táto sezóna, aj keď sme boli najslabším mužstvo v lige, veľmi pomohla. Išlo na mňa strašne veľa striel a v súťaži som sa „vychytal“. Poznám úroveň prvej ligy a preto som vedel, do čoho idem. Veril som si, že môžem mužstvu pomôcť a takisto verím v to, že humenskú šancu využijem a všimnú si to aj tréneri v Dukle,“ zdôrazňuje 22-ročný Glosár. Ten od trénera Chudého šancu v ligovom zápase nedostal ani raz. Vníma trénerskú zmenu v klube aj z tohto pohľadu, že ju môže dostať od nového trénera Valtonena? „Osobne som sa nevedel dočkať, kedy spustia prvú ligu. Vedel som, že tam dostanem šancu a budem sa môcť ukázať. Nechytal som dva mesiace. Chodiť iba na tréningy, bez zápasovej praxe, to nie je dobré. Preto som rád, že ma tréneri poslali do Humenného, kde som si konečne mohol zachytať. A čo sa týka šance u nového trénera? Povedal, že ju každý dostane, takže verím, že príde aj na mňa,“ smeje sa na záver Vladimír Glosár.

Peter Brendza



Uverejnené: 22.11.2020 09:29:08 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.