files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Gólové prebudenie michalovských útočníkov

Presne 25 dní čakali hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce na víťazstvo po normálnom hracom čase. V piatok tridsiateho októbra na domácom ľade zdolali Liptovský Mikuláš 4:2. Odvtedy akoby uťal. Michalovčania síce vyhrali v Miškovci a v Poprade, no tieto výhry boli iba za dva body. Samozrejme, hra bez výsledkov mala svoje dôsledky. Michalovčania nielenže spadli z prvej pozície do stredu tabuľky, ale prišli aj o trénera Miroslava Chudého. Jeho nástupca Tomek Valtonen zaknihoval svoju prvú výhru v riadnom hracom čase v utorkovej dohrávke desiateho kola Tipos Extraligy, v ktorej jeho zverenci doma zdolali Trenčín 3:2.

V posledných zápasoch Michalovčania nielenže doplácali na hrubé chyby v defenzíve, ale aj na sterilnú ofenzívu. Útočníci strelili v ostatných troch dueloch z piatich gólov iba jeden jediný. Zlomilo sa to práve proti Trenčínu, keď sa na výhre 3:2 podieľali všetko hráči z útočných formácii. Skóre otvoril Christophe Lalancette, druhý gól pridal Pavol Regenda a víťazný gólový zápis patrí Tomášovi Torokovi. „Víťazstvo, moje prvé za tri body, ma veľmi teší. Hrali sme proti veľmi silnému súperovi, ktorý mal takisto dostatok šancí. Som rád, že sme to zvládli. Toto víťazstvo mužstvo potrebovalo veľmi,“ zdôraznil po zápase tréner Michalovčanov Tomek Valtonen, ktorý so svojim tímom v troch dueloch inkasoval päť gólov, z toho všetky vo vlastnom oslabení. V rovnovážnom stave s Michalovcami ešte neinkasoval. „Tréner nám to hneď po zápase zdôraznil v šatni. V hre piatich proti piatim sme pod jeho vedením ešte neinkasovali. Je jasné, že v oslabení sa to nedá niekedy ubrániť. V rovnovážnom stave sa ale snažíme viac korčuľovať a toto je asi najväčší rozdiel oproti predchádzajúcim zápasom, že sa to snažíme viac ukorčuľovať,“ podotýka Tomáš Torok.

Syn bývalého slovenského reprezentanta je asi najväčším ofenzívnym prekvapením v Dukle od začiatku sezóny. Prvé zápasy ani nebol na súpiske, no po niektorých zraneniach sa dostal do zostavy a miesto v nej chytil poriadne pevne. Zaknihoval už päť gólov, čím sa radí v internej tabuľke na priebežné štvrté miesto. Tentoraz sa podieľal na víťaznom góle, keď do siete tečoval strelu Vladimíra Mihálika. „Bol to nacvičený signál. Ja som bol pred bránkou a podarilo sa mi to tečovať nad lapačku brankára,“ zdôraznil Tomáš Torok, ktorý sa potešil aj trom bodom získaným skoro po mesiaci. „Toto nás všetkých teší asi najviac. Takéto víťazstvo sme potrebovali ako soľ. Doma sme totiž postrácali veľmi veľa bodov. Ja si myslím, že máme na to, aby sme sa pohybovali v tabuľke vyššie. Verím, že nám táto výhra pomôže k lepším výsledkom,“ dodáva ešte k zápasu Tomáš Torok.

Obrovskú radosť z víťazstva mal aj ďalší strelec gólu Pavol Regenda. Aj jemu sa podarilo tečovať do siete strelu obrancu. Bol to mimochodom jeho prvý gól v seniorskej kariére. „Bol to teč, no aj takéto góly sa počítajú. Som veľmi rád, že sa to zlomilo po štrnástich dueloch a verím, že mi to bude teraz sypať viac,“ smeje sa 20-ročný mladík v michalovskom drese, ktorý sa po troch rokoch v Škandinávii vrátil toto leto do materského klubu. Toho si pokladník Marek Mašlonka v šatni tesne po zápase ešte nenašiel. „Určite ale viem, že ma hľadať bude,“ pokračuje v úsmevnom tóne Regenda a vzápätí k svojmu prvému gólu v extralige dodáva. „Naši kustódi mi odložili puk, ktorý mi priniesol Jordon Southorn. Určite si ho chcem nechať, pretože ide o môj prvý seniorský gól. Nikomu ho nedám!“

Michalovskú výhru režírovali troma gólmi útočníci. Tým sa v predchádzajúcich dueloch príliš nedarilo. „Ja osobne som rád, že sme to konečne prelomili a dali viac ako jeden, či dva góly. Je jedno, kto gól dá. Raz potiahne jeden, raz druhý. A to, že sme dnes skórovali iba útočníci? Je to naša práca,“ podotýka Pavol Regenda, ktorého takisto teší veľmi cenné víťazstvo. „Po tých horších výsledkoch sme ho potrebovali. Súper bol veľmi aktívny. Aktívne sme však hrali aj my. Konečne sme získali víťazstvo za tri body a všetci veríme že nás to nakopne aj do ďalších zápasov.“ Ten najbližší odohrajú Michalovčania v piatok v Detve, kde pôjdu víťazne naladení. „Ako hovorím, verím, že nám toto víťazstvo pomôže,“ zdôrazňuje Regenda a pridáva sa Torok ktorý v minulej sezóne prišiel do Michaloviec práve spod Poľany. „Všetci vieme, že sa tam hrá každému ťažko. Je tam veľmi špecifické, malé ihrisko. Ak nastúpime takým štýlom, ako sme nastúpili proti Trenčínu a pridáme nejaké góly, určite máme na to, aby sme tam vyhrali.“

Peter Brendza



Uverejnené: 24.11.2020 23:14:07 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.