files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Narodeninový darček trénerovi nedali, Humenčania doplatili na vylúčenia

Svoj prvý domáci ligový duel odohrali v posledný novembrový piatok hokejisti HC 19 Humenné. Prvoligový nováčik sa doma predstavil na tretí pokus a konečne hral. Najskôr bol zrušený jeho zápas so slovenskou osemnástkou, následný duel s Dubnicou nad Váhom sa kvôli poruche reklamy na ľadovej ploche nehral a hneď na to prišla koronaprestávka. Aj preto prvý domáci duel odohrali „humenské levy“ až na konci novembra. Na prvú domácu výhru si budú musieť ešte počkať až do posledného mesiaca v roku. V piatok totiž doma v zápase zvratom podľahli Leviciam 3:5.

„Je to trošku dlho. Na druhej strane sme konečne hrali aj doma,“ smeje sa obranca s extraligovými skúsenosťami Damián Novický.  Levičania zvládli výborne prvú tretinu, ktorú vyhrali 2:0. Hlavne tam a vo vylúčeniach treba hľadať dôvody humenskej prehry. „Nechápem to. Oni majú dlhú cestu za sebou a vybehnú skôr na nás, ako my na nich... Toto sa nám rozhodne stávať nemôže. V druhej tretine sme už hrali svoju hru. Podarilo sa nám otočiť výsledok na 3:2, no žiaľ, v tretej časti prišli naše chyby a súper ich potrestal. Jednoznačne rozhodla ich päťminútová a štvorminútová presilovka. My sme v nich stratili veľa síl, ktoré nám chýbali v závere, kedy súper strhol výhru na svoju stranu,“ pokračuje v hodnotení duelu Damián Novický.   

Vylúčenia ako hlavnú príčinu prehru uviedol aj kapitán HC 19 Ivan Fedorko. Bol to práve on, kto pykal za hru vysokou hokejkou dvoma dvojminútovými trestami, hoci sa zdalo, že Samir Saliji sa zranil vlastnou hokejkou. „Ja osobne som nejaký svoj kontakt so súperom necítil. Neviem, rozhodca to videl, zapískal. Podobnú situáciu na druhej strane videli rozhodcovia iba na dve minúty... O body sme prišli jednoznačne po svojich vylúčeniach. Nabudúce musíme byť disciplinovanejší, pretože práve to nakoplo súpera,“ zdôraznil kapitán humenského nováčika, ktorého prehra mrzela ešte z jedného dôvodu. „Náš tréner pán Staš mal vo štvrtok šesťdesiate narodeniny a v piatok mal meniny. Chceli sme mu dať víťazný darček, čo sa nakoniec nepodarilo,“ krčil s plecami Fedorko.

Víťazný darček chcel aj samotný Staš. „Chlapcom som v šatni pred duelom hovoril, žeby to bolo pekné, no žiaľ, nebolo nám súdené vyhrať,“ podotýka Milan Staš, ktorý sa následne vrátil k hodnoteniu duelu. „Začali sme ustráchané. Neviem prečo až s takým rešpektom. Paradoxne nás nakopla päťminútová oslabovka, v ktorej sme otočili z 1:2 na 3:2.  Do tretej tretiny sme išli s tým, že to budeme kontrolovať, no žiaľ, súper vyrovnal z presilovky a dostal sa na koňa. Zlomový moment bolo deväťminútové oslabenie, v ktorom sme inkasovali tuším dvadsať sekúnd pred koncom. To nás zlomilo a súpera nakoplo,“ pokračuje Staš. Tomu chýbali traja nosní útočníci, keď podobne ako v stredu v Žiline nemohli nastúpiť Filip Vaško, Dominik Šimčák a František Pulščák. „Jednoznačne nám chýbali. Nielen tým, že sú to dobrí hráči, ale aj tým, že ide o hráčov z prvého, druhého a tretieho útoku, takže boli rozbité všetky tri naše lajny,“ zdôrazňuje tréner, ktorý Humenčanov vedie už tretiu sezónu.  

Prvoligový nováčik sa tak stále s troma bodmi za výhru v Topoľčanoch krčí na spodku tabuľky. „Je pravdou, že sme možno čakali lepší štart, no okolnosti sú proti nám. Máme veľa zranených hráčov, navyše vyžrebovanie bolo také, aké bolo. Hrali sme všetko proti tímom, ktoré by mali okupovať horné poschodia v tabuľke. Teraz nás čakajú súboje v Považskej Bystrici a Trnave, kde by sme mohli zabodovať a tabuľka by hneď vyzerala inak,“ reaguje obranca Damián Novický a na jeho slová nadväzuje aj kapitán Ivan Fedorko. „Hrali sme asi najmenej zo všetkých tímov, navyše, toto bol náš prvý domáci zápas. Ja verím, že v najbližších dňoch sa zranení chalani dajú dokopy a vonku získame nejaké body.“ My len dodajme, že po dvoch zápasoch vonku čaká na Humenčanov bohatá porcia štyroch domácich duelov, v ktorých postupne privítajú Martin (nedeľa 6. december), slovenskú osemnástku (utorok 8. december), Topoľčany (streda 9. december) a Skalicu (piatok 11. december).

Peter Brendza 



Uverejnené: 29.11.2020 13:10:23 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.