files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Tomek Valtonen: Niektorí hráč sa musia zobudiť!

Michalovská Dukla Ingema je definitívne v starých koľajach. Nepomohla ani výmena trénera, po ktorej sa síce mužstvo na chvíľu nakoplo, no následne prehralo tri zo štyroch duelov a je znova dole. Mužstvo, ktoré sa malo biť o najvyššie priečky je krátko pred ukončením prvej polovice základnej časti na ôsmom mieste a podľa posledných výkonov sa zdá, že nemá síl sa nakopnúť vyššie.

„Niektorí hráči sa musia zobudiť, pretože nepredvádzajú také výkony, na aké majú,“ veľavravne povedal po utorkovej domácej prehre s Detvou (3:4) tréner tímu Tomek Valtonen. Fínsky kormidelník s poľskými koreňmi, ktorý pred troma týždňami vymenil Miroslava Chudého, bol sklamaný hlavne z druhej tretiny. „Začali sme dobre. Dali sme prvý gól a všetko nasvedčovalo, že to pôjde. Detva ale kontrovala dvoma gólmi a dostala sa na koňa. Čo sa týka druhej časti, to ani nemôžem hodnotiť. Bola to najhoršia tretina odkedy som tu. V tretej prišla naša snaha, no už bolo neskoro. Súper si víťazstvo postrážil.“ Podľa ďalších Valtonenových slov je najvyšší čas na budíček. „Ako som povedal, niektorí z hráčov sa musia zobudiť. Naša výkonnosť je stále kolísavá. Zahráme dobre, potom zle. Niektorí z hráčov nepodávajú také výkony, na aké majú. Verím, že táto prehra bude pre nich budíček a v piatok v Trenčíne odohráme iný zápas,“ dodáva prvý zahraničný kormidelník v novodobej ére michalovskej Dukly.

Michalovčania pritom v dohrávanom súboji šiesteho kola proti Detve nezačali najhoršie. Po góle Lalancetta viedli 1:0. Hostí ale nakopol presilovkový gól Jána Sýkoru, ktorý odštartoval ich štvorgólovú šnúru. Na tú dokázali Zemplínčania odpovedať iba dvakrát. „Ťažko sa mi to hodnotí,“ rozhovoril sa útočník a jeden z najskúsenejších hráčov Dukly Ingema Marek Bartánus. „Začiatok bol z našej strany dobrý. Potom ale prišli vylúčenia, ktoré nás dostali z tempa. V druhej tretine to bolo z našej strany veľmi zlé. V tretej sme už hrali ten hokej, aký chceme. Podarilo sa nám skorigovať, no nie aspoň vyrovnať. Samozrejme, že nás to mrzí. Musíme dať hlavy hore, pretože v piatok a v nedeľu nás čakajú ďalšie ťažké zápasy.“

Kto čakal, že Michalovčania rýchlym prvým gólom zrušia húževnatý odpor Detvancov, musel sa mýliť. „Oni takto hrajú od začiatku, čo sú v lige,“ reaguje Marek Bartánus. „Pomohlo im rýchle vyrovnanie. Je škoda, že sme po prvom góle nepridali ďalšie. Tréner nám hneď po zápase v šatni zdôrazňoval, že takto to ďalej nejde. Nemôžeme miesto šesťdesiatich minút hrať iba tridsať. Proste musíme zdvihnúť hlavy a konečne zabrať, pretože takto to ďalej ísť nemôže,“ pokračuje útočník Dukly. Jej najväčší problém je práve ofenzíva. Michalovčania sa už dlhšie trápia strelecky a keď sa k tomu pridajú aj chyby v defenzíve, na svete sú prehry, s ktorými sa fanúšik vyrovnáva iba ťažko. „Chýba nám taký pokoj v koncovke. Musíme na tom pracovať. Je dôležité dať rýchly gól. Potom sa mužstvo ukľudní. Nám chýba pokoj. Verím, že v ďalších zápasoch to už príde,“ nadväzuje na Bartánusové slová tréner Tomek Valtonen.

Peter Brendza



Uverejnené: 09.12.2020 09:22:01 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.