files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dostane sa MFK Zemplín do prvej šestky?

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce sa chcú po tretíkrát v rade dostať po základnej časti Fortuna ligy do prvej šestky a vyhnúť sa tak bojom o záchranu. V jesennej časti to však nedokazovali. Po jeseni im patrí s osemnástimi bodmi štvrté miesto. Na šiesty Ružomberok strácajú štyri body, čo sa vo zvyšných štyroch kolách základnej časti dohnať dá, no určite to nebude ľahká úloha. Splnia „majorošovci“ cieľ, s ktorým išli do základnej časti?

Nebyť strát so Senicou a Trenčínom, sú v prvej šestke

V základnej časti odohrali Michalovčania osemnásť duelov, v ktorých za štyri výhry a šesť remíz dosiahli rovnakú bodovú bilanciu. Ušiel im hlavne úvod súťaže, po ktorom sa pravidelne nevedeli odpútať od posledných priečok. Ako tak sa im to podarilo až v samom závere, keď v posledných štyroch dueloch nenašli premožiteľa. Trikrát ale remizovali, čo má za následok, že im patrí po jeseni iba desiate miesto. Na prvú šestku strácajú iba štyri body no mohli to byť ale oveľa lepšie. Keby Michalovčania zvládli domáci duel so Senicou, ktorej podľahli 0:1 (tri body im ešte môženprinávratiť chystaný protest...) a vyhrali by v Žiline s Trenčínom, kde remizovali 2:2, hoci ešte v osemdesiatej minúte viedli 2:0, boli by po jeseni na šiestom mieste.

Trojica s istotou prvej šestky

Pri pohľade na tabuľku môžeme vidieť medzi jedenástym miestom, ktoré okupuje Senica a štvrtým, kde sú Zlaté Moravce, je iba sedembodový náskok, ktorý sa v štyroch zostávajúcich jarných kolách matematicky dohnať dá. Po jesennej časti je zrejmé, že si v prvej šestke opäť zahrajú obhajca titulu Slovan Bratislava, jeho najväčší vyzývateľ Dunajská Streda a aj Žilina, ktorá má na siedmu Sereď náskok jedenástich bodov a stačí jej tak vyhrať jeden duel.

O tri zvyšné miesta zabojuje deväť tímov

O tri zvyšné miesta bude v úvode jarnej časti obrovský boj. Najlepšie vyhliadky majú štvrté Zlaté Moravce a piata Trnava, ktorých ešte čaká vzájomný duel z osemnásteho kola, ktorý sa neodohral kvôli covidu v trnavskej šatni. Do lepšej šestky sa určite bude chcieť dostať aj šiesty Ružomberok, no a takisto aj siedma Sereď, ktorá by sa tam chcela pozrieť znova po roku. Dlho sa počas jesene v lepšej šestke pohybovala Nitra. Tá ale doplatila na zlý záver a len čert vie, ako to tam bude v jarnej časti... Aj preto väčšie šance na účasť v nej dávame iným. Ako napríklad Trenčínu či Michalovciam, ktorí môžu v jari útočiť zo závetria. Michalovčania sa predstavia v Dunajskej Strede a na pôde posledného Pohronia, privítajú Sereď s Nitrou, čo sú rozhodne prijateľnejší súperi, ako majú iné tímy. Na lepšiu šestku však majú stratu štyroch bodov, čo je niekedy málo, ale niekedy aj dosť... Iba jeden bod na dvojicu Trenčín a Michalovce stráca Senica, ktorá chce takisto do lepšej šestky. Posledné Pohronie stráca desať bodov, no má aj dva zápasy k dobru a v prípade ich zvládnutie môže takisto povedať výrazné slovo v boji o lepšiu šestku.

Bodovať musia aj vonku

Michalovčania vstupovali do sezóny s cieľom opäť si prvú šestku vybojovať. Aktuálne sú od nej vzdialení, keďže nezvládli niekoľko zápasov. Nič ale nie je stratené. V prípade doplnenia kádra a v tom prípade, že z tímu nik dôležitý neodíde, môžu „majorošovci“ zaútočiť na lepšie umiestnenie a aj na prvú šestku. Dôležité je získať z domácich duelov so Sereďou a Nitrou plný počet šiestich bodov. To im ale prvú šestku nezabezpečí, musia tak bodovať aj u súperov, teda v Dunajskej Strede a v Žiari nad Hronom. Jarná časť štartuje devätnástym kolom v sobotu 13. februára, ďalšie kolo je na programe počas víkendu 20. - 21. február. Posledné dve by sa mali hrať v sobotu 27. ferbuára a v nedeľu 6. marca.

Aktuálna tabuľka
1. ŠK Slovan Bratislava 18 14 2 2 45:11 44
2. FC DAC 1904 Dunajská Streda 18 12 3 3 41:20 39
3. MŠK Žilina 18 9 3 6 40:27 30
4. FC ViOn Zlaté Moravce - Vráble 17 6 6 5 30:20 24
5. FC Spartak Trnava 17 7 2 8 24:24 23
6. MFK Ružomberok 18 5 7 6 26:28 22
7. ŠKF Sereď 17 4 7 6 19:29 19
8. FC Nitra 17 5 4 8 18:31 19
9. AS Trenčín 18 4 6 8 21:33 18
10. MFK Zemplín Michalovce 18 4 6 8 19:37 18
11. FK Senica 18 4 5 9 17:33 17
12. FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 16 1 9 6 20:27 12

V jarnej časti sa ešte majú dohrať zápasy
17. kolo: FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa - FC Nitra (sobota 6. február).
18. kolo: FC ViOn Zlaté Moravce - Vráble - FC Spartak Trnava (sobota 6. február).
18. kolo: ŠKF Sereď - FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa (utorok 9. február).

Program tímov „namočených“ do boja o prvú šestku

  19. kolo 20.kolo 21. kolo  22. kolo
Zlaté Moravce Žilina (v) Ružomberok (d) Nitra (v) Sereď (d)
Spartak Trnava Senica (d) Nitra (v) Žilina (d) Trenčín (v)
MFK Ružomberok Slovan (d) Moravce (v) Senica (d) Žilina (v)
ŠKF Sereď Nitra (d) Michalovce (v) Slovan (d) Moravce (v)
FC Nitra Sereď (v) Trnava (d) Moravce (d) Michalovce (v)
AS Trenčín FC DAC (d) Senica (v) Pohronie (v) Trnava (d)
Michalovce Pohronie (v) Sereď (d) FC DAC (v) Nitra (d)
FK Senica Trnava (v) Trenčín (d) Ružomberok (v) Pohronie (d)

pb



Uverejnené: 20.12.2020 19:41:02 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.