files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Kraj odovzdal 95 notebookov znevýhodneným stredoškolákom zo 14 župných škôl

Prvých 95 notebookov si ešte pred sviatkami prebrali znevýhodnení žiaci zo 14 župných stredných škôl, ktorí sa vďaka novej technike budú môcť plnohodnotne vzdelávať z domu. Košický samosprávny kraj ich získal vďaka výzve pre firmy, aby sociálne slabším žiakom darovali nevyužívané notebooky, počítače alebo tablety. Prvé notebooky venovala spoločnosť DT IT Solutions Slovakia, s.r.o.

„Dokopy 95 notebookov sme odovzdali žiakom zo sociálne slabších pomerov na Spiši, Gemeri, Above aj Zemplíne. Vďaka potrebnej technike sa budú môcť títo žiaci vzdelávať v rovnako kvalitných podmienkach ako ich spolužiaci. Vzdelanie otvára dvere životným príležitostiam, preto nám záleží na tom, aby bolo rovnako dostupné pre všetky deti v našom kraji,“ povedal predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Získané notebooky dostali znevýhodnení žiaci z SOŠ poľnohospodárstva a služieb na vidieku v Košiciach, SOŠ dopravy a služieb v Strážskom, zo Strednej zdravotníckej školy - Egészségügyi Középiskola v Rožňave, z Hotelovej akadémie v Košiciach, SOŠ technickej v Košiciach, Gymnázia a základnej školy S. Máraiho v Košiciach, SPŠ strojníckej v Košiciach, SOŠ agrotechnickej - Agrotechnikai Szakközépiskola v Moldave nad Bodvou, Obchodnej akadémie v Michalovciach, SOŠ obchodu a služieb v Michalovciach, SOŠ technickej v Rožňave, SOŠ obchodu a služieb Jána Bocatia v Košiciach, taktiež z Gymnázia- Gimnázium v Kráľovskom Chlmci a Gymnázia v Spišskej Novej Vsi. „Chcem sa v mene všetkých študentov poďakovať za darované notebooky. Doteraz to bolo veľmi náročné, pretože nie každý z nás mal možnosť sa takto vzdelávať. Teraz to bude omnoho lepšie a jednoduchšie,“ povedal jeden zo žiakov Obchodnej akadémie v Michalovciach.

Z dôvodu nepriaznivého vývoja pandémie sa vyučuje dištančne od 12. októbra. Košický samosprávny kraj je zriaďovateľom 63 stredných škôl, na ktorých študuje viac ako 23-tisíc žiakov. Podľa predbežných informácií od riaditeľov škôl by notebook, počítač alebo tablet potrebovalo viac ako 1 100 stredoškolákov, ktorí sa vzdelávajú z domu. Niektorým už zapožičali vlastné notebooky školy v rámci svojich možností. Keďže nedokážu naplniť potreby všetkých žiakov, výzva naďalej pokračuje. Firmy, ale aj súkromní darcovia sa môžu prihlásiť na e-mailovej adrese pomahame@vucke.sk.



Uverejnené: 22.12.2020 14:25:28 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.