files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Štvrtý pokus o zdolanie oceliarov úspešný

Predchádzajúce tri vzájomné merania síl medzi hokejistami HK Dukla Ingema Michalovce a HC Košice sa zakaždým pri Laborci skončili remízovým patom po riadnom hracom čase a šťastím Košičanov buď v priadnom čase, alebo v následných nájazdoch. V tejto sezóne trápiaci sa Michalovčania sa dušovali, že v predvianočnom zápase to konečne dajú a oceliarom pripravia prvú prehru vo svojom domovskom stánku. Duel mal viaceré veci podobné s tými predošlými. Predovšetkým sa opäť hralo vyrovnané divadlo, no tentoraz to skončilo po prvýkrát v riadnom hracom čase a po prvýkrát aj výhrou Michalovčanov. Tí si po víťazstve 3:1 aspoň ako tak zlepšili náladu pred vianočnými sviatkami.

Košičania ešte v druhej tretine stihli odpovedať rovnakou mincou na presilovkový gól McCormacka. Na gól Louis už nenašli odpoveď a definitívne ich v power-play zarezal svojim prvým gólom v tejto sezóne Ville Korhonen. Vo vlaňajšej sezóne najlepší strelec tímu sa od úvodu tejto trápil. Najprv s koncovkou a potom aj s vleklým zranením. „Som rád, že to je už za mnou. Verím, že tento gól pomôže mne, ale aj tímu,“ zdôraznil jeden z troch fínskych legionárov v kádri ich krajana Tomeka Valtonena.

Dôležitou súčasťou historického víťazstva bol aj odchovanec michalovského hokeja Pavol Regenda. Mladý dvadsaťročný útočník najskôr úspešne clonil pri prvom presnom zásahu a pri víťaznom góle Louisa zase zabojoval o už stratený puk v útočnom pásme. „Myslím si, že sme odohrali dobrý zápas a tú hru, akú chceme hrať,“ rozhovoril sa bývalý slovenský mládežnícky reprezentant, ktorý ani nevedel o nepriaznivej bilancii Dukly s „oceliarmi“. „Vedel som, že sme naposledy doma s nimi prehrali nešťastne po nájazdoch. Takisto sme ich zdolali v Kaufland Cupe, takže sme si verili aj teraz. Som rád, že to vyšlo a máme tak príjemnejšie sviatky,“ pokračuje Regenda. Toho dohratie súboja s Michalom Chovanom bolo predzvesťou najväčšej šarvátky v zápase. Po tomto súboji ho totiž surovo zozadu kroščekom atakoval Ružička. Spoluhráča sa išiel zastať Marek Mašlonku, ktorý sa následne dostal do potyčku s Pavlom Klhúfkom. „Osobne si myslím, že môj zákrok na Chovana bol čistý. Je to ale ich kapitán a chránia si ho. Myslím si, že sa oplácať určite nemalo a rozhodne nie takto. Je to trochu nefér, keď vás súper zasiahne zozadu a do krku,“ podotýka k stretu Pavol Regenda.

Michalovčania nastúpili na tento duel vo sviatočných vianočných dresoch. Aj tie možno dodali tú mágiu, ktorá zapôsobila na historickú výhru. „Určite sa za to tešíme. Vyhrali sme, čo je najdôležitejšie, pretože takéto víťazstvo sme už potrebovali. Verím, že v závere roka a aj v tom ďalšom to bude z našej strany iba lepšie,“ reaguje na vianočné dresy Pavol Regenda. „Keď to bolo iba v nich, musíme v nich hrať častejšie,“ smeje sa ďalší útočník Dukly Peter Galamboš, podľa ktorého bolo dôležité aj týždňové voľno Zemplínčanov. Tí naposledy hrali ešte minulú stredu v Poprade. „Trošku sme si po tých nepriaznivých výsledkoch vyvetrali hlavy. Do zápasu sme išli s obrovskou pokorou, no chceli sme už konečne Košičanov zdolať aj na domácom ľade, čo sa nám aj podarilo. Sme za to radi,“ pokračuje Galamboš. „Pre nás má toto víťazstvo obrovskú cenu. Musíme ho ale potvrdiť v najbližších dvoch dueloch do konca roka a aj začiatkom toho budúceho. Veríme, že môže byť začiatkom nejakej série,“ dodáva na záver Peter Galamboš.

Z prvej výhry nad Košičanmi na domácom ľade mal radosť aj asistent trénera a rodený Košičan Juraj Faith. „Vedeli sme, že budeme hrať s kvalitným mužstvom. Výsledky, ktoré dosiahli asi neboli náhodné. My sme už ale potrebovali vyhrať. To bolo základom, s čím sme vstupovali do zápasu. Po bojovnej prvej tretine sme odohrali kvalitnú druhú. Potrebovali sme zlepšiť hru jeden na jedného. To sa nám podarilo zlepšiť a asi aj to rozhodlo o našom víťazstve,“ poznamenal po stretnutí Juraj Faith. Jeho zverenci sa opäť vytrápili v koncovke, keď strelili na bránu až štyridsať pukov. Aj kvôli tomu je výhra nad Košičanmi cenná. „Nie je to náš prvý zápas, kedy sme sa v koncovke trápili. Hráči chcú, na tréningu pracujú pocitovo. Snažíme sa im v tom pomôcť a zdôrazňovať im, aby bol viac dôrazní a išli za gólom viac.“

Michalovská Dukla Ingema sa po tejto výhre opäť vrátila do najlepšej osmičky. Aj napriek tomu však o spokojnosti hovoriť nemôžeme. „Mužstvo sa tu skladalo na iné umiestnenie, na akom je teraz,“ reaguje Juraj Faith a vzápätí dodáva. „Pozeráme sa na to, že stále je čo zlepšovať. Máme pred sebou viac ako polovicu základnej časti. Potrebujeme sa ale zlepšiť vo všetkých aspektoch. Keď chceme ísť v tabuľke vyššie, potrebujeme vyhrávať. To je bez debaty.“     

Peter Brendza



Uverejnené: 22.12.2020 22:12:47 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.