files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Šturma sa vracia do Fortuna ligy, MFK Zemplín s troma reprezentantmi

Koncom roka uzreli sveta zaujímavé futbalové novinky týkajúce sa aj michalovského MFK Zemplín. Ten bude mať na prvom januárovom zraze reprezentácie do 21 rokov až trojnásobné zastúpenie. Nový klub si našiel jeden jeho bývalý hráč a jeho bývalý tréner sa vracia do najvyššej Fortuna ligy.  

Vojtko, Begala a Trusa na zraz SR 21

Tréner slovenskej reprezentácie do 21 rokov Jaroslav Kentoš oznámil v týchto dňoch svoju prvú nomináciu novotvoriacej sa reprezentácie, ktorej úlohou bude zabojovať o európsky šampionát v roku 2023. Zmestila sa do nej aj trojica hráčov MFK Zemplín Michalovce. Kentoš povolal obrancu Matúša Vojtka, útočníka Mateja Trusu a premiérovo aj stredopoliara Matúša Begalu. Slovenskí futbalisti do 21 rokov majú zraz od ôsmeho do šestnásteho januára v Senci. Jeho súčasťou budú aj dva prípravné zápasy s Podbrezovou a Dunajskou Stredou.

 

Premiérovú nomináciu do reprezentácie do 21 rokov dostal aj Matúš Begala

nominácia SR 21 na januárový prípravný kemp:

brankári: Ivan Krajčírik (MFK Ružomberok), Richard Ludha (FK Železiarne Podbrezová), Ľubomír Belko (MŠK Žilina)

obrancovia: Peter Kováčik (FK Železiarne Podbrezová), Kristián Mihálek (FC Petržalka), Matúš Malý (DAC 1904 Dunajská Streda), Alex Holub (MFK Ružomberok), Tomáš Nemčík (MŠK Žilina), Ondrej Elexa (FC Košice), Matúš Vojtko (MFK Zemplín Michalovce), Aurel Dávidík (FK Dubnica nad Váhom)

stredopoliari: Filip Tatranský, Denis Potoma (obaja ŠKF Sereď), Timotej Múdry (MFK Ružomberok), Patrik Myslovič, Patrik Iľko (obaja MŠK Žilina), Matúš Begala (MFK Zemplín Michalovce), Marko Totka (FK Senica), Matúš Kmeť (AS Trenčín), Jakub Švec (ŠTK 1914 Šamorín), Roland Galčík (FK Železiarne Podbrezová)

útočníci: Matej Trusa (MFK Zemplín Michalovce), Lukáš Letenay (AS Trenčín)

František Šturma sa vracia do Fortuna ligy, povedie Sereď

Tréner František Šturma sa vracia do najvyššej slovenskej súťaže. Štyridsaťosem ročný kormidelník, ktorý v sezóne 2014/15 dokázal doviesť MFK Zemplín do najvyššej Fortuna ligy, mení v po jeseni siedmom tíme najvyššej súťaže ŠKF Sereď dvojicu Peter Lérant a Igor Obert. Šturma nebude iba hlavným trénerom, ale aj športovým riaditeľom klubu. Jeho zverencom bude aj bývalý hráč Michaloviec Stanislav Danko, ktorý sa s klubom dohodol na novej zmluve takisto v týchto dňoch. „Veľmi sa teším na novú výzvu, klub chceme po každej stránke viac sprofesionalizovať, nielen po tej športovej. Urobíme všetko pre to, aby sme boli úspešní a klub posunuli na vyššiu úroveň,“ povedal po príchode do Serede 48-ročný kormidelník, ktorý na Slovensku viedol Michalovce a Poprad. Šturma v minulosti pôsobil tiež v FK Baník Sokolov, FK Mladá Boleslav, FC Slovan Liberec, FK Viktoria Žižkov, Arsenal Česká Lípa, Bohemians 1905, FC MAS Táborsko a 1. SC Znojmo. O príchode Šturmu referuje oficiálna stránka ŠKF.



Uverejnené: 29.12.2020 14:54:32 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.