files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Záver roka ako z partesu. Dukla po zisku deviatich bodov znova v prvej šestke

Derby zápasy by asi mali hrať častejšie. Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce si práve v pridaných dueloch základnej časti Tipos Extraligy vylepšili svoje nie najlepšie renomé v tejto sezóne. Po domácej výhre s Košicami 3:1 a víťazstve 2:1 v Miškovci zaknihovali rovnaký výsledok aj v košickej Steel aréne, kde zdolali domáce HC. Po troch víťazstvách sa posunuli do prvej šestky a aspoň trošku si vylepšili silvestrovanie.

Mimochodom, tri zápasy v rade vyhrali Zemplínčania v tejto sezóne iba raz. Hneď v úvodných troch dueloch... „Som rád, že sme sa konečne dostali na nejakú víťaznú vlnu. Vedeli sme, že nás čaká šesťbodový zápas a v prípade víťazstva ich preskočíme v tabuľke. Sme radi, že sa nám to podarilo. Na záver roka sme získali deväť bodov, čo je výborné,“ rozhovoril sa jeden z najskúsenejších útočníkov Dukly Marek Bartánus. Michalovčania zvíťazili v poslednom zápase pred Vianocami a Košičanov zdolali aj krátko pred uplynutím roka 2020. „Je to dôležité aj zo psychického hľadiska. Po domácom víťazstve s Košičanmi sme mali úplne iné Vianoce. Pridalo nám to na pohode, čo sme potvrdili aj dvoma výhrami vonku. Ja verím, že nám pomôže aj toto víťazstvo. Všetci vieme, že máme na viac. Aktuálne sme na šiestom mieste a po novom roku chceme ísť v tabuľke vyššie,“ pokračuje Marek Bartánus.

Vo vzájomných tohtosezónnych konfrontáciách je to medzi „michalovskými líškami“ a „oceliarmi“ vyrovnané a rozhodujú detaily. Tentoraz to boli presilovky, ktoré Zemplínčanom v predchádzajúcich dueloch veľmi nešli. „Samozrejme, že sme si na tom dávali záležať. Tímy v lige sú momentálne veľmi vyrovnané a rozhoduje sa predovšetkým v presilovkách a oslabeniach. V hre päť na päť veľa gólov nepadá. Nám presilovky veľmi nešli. Teraz sme to trošku napravili. Ja verím, že v novom roku nám to aj v tomto smere pôjde lepšie a aj vďaka premeneným presilovkám sa budeme v tabuľke posúvať vyššie,“ podotýka Marek Bartánus, na ktorého slová nadväzuje aj kapitán Vladimír Mihálik. „V úvode sezóny sme sa poriadne trápili. Zdá sa, že teraz sa zdvíhame. Dosiahli sme tri víťazstvá, čo je veľmi dôležité. Všetci veríme, že teraz to pôjde lepšie, naše výkony sa budú dvíhať a pôjdeme vyššie v tabuľke.“

Strojcom michalovských koncoročných výhier bol aj brankár Tomáš Tomek. Ten v každom jednom z troch duelov inkasoval iba raz a to bolo základom víťazstiev zverencov trénera Tomeka Valtonena. „Brankár je tu od toho, aby niečo chytil. Som rád, že som tímu pomohol k víťazstvám. Od toho som predsa tu,“ smeje sa michalovská brankárska jednotka, ktorú takisto tešia tri výhry v rade. „Je pravdou, že úvod sezóny nám nevyšiel. Prišli nejaké zmeny a teraz sa zdá, že to môže byť lepšie. Nemali sme dobré výsledky, no sezóna je dlhá. Tieto tri víťazstvá nám určite pomôžu. V novom roku na nich ale musíme nadviazať. Ambície sú stále také, aké boli na začiatku. Myslím si, že mužstvo na to máme, aby sme stúpali tam, kde všetci byť chceme,“ dodáva na záver Tomáš Tomek.

Peter Brendza



Uverejnené: 30.12.2020 21:20:03 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.