files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Trebišovský ľavoruký bombardér do maďarského Ceglédu

Do najvyššej maďarskej ligy hádzanárov pribudol ďalší Slovák. Od 1. januára 2021 je hráčom tímu Ceglédi KKSE Marek Hniďák. Devätnásťročný odchovanec trebišovskej hádzanej, ktorý meria bez dvoch centimetrov rovné dva metre, prestúpil k nováčikovi súťaže aktuálne figurujúcom na jedenástom mieste z HK Slavoj Trebišov. Vekom ešte dorastenec naberal v aktuálnej sezóne skúsenosti v Slovnaft handball extralige v drese družstva Košice Crows. O prestupe talentovaného bombardéra referuje oficiálna stránka Slovenského zväzu hádzanej.

 

„V každom prípade ide o najvýznamnejší prestup v mojej doterajšej kariére, z ktorého sa veľmi teším a zároveň cítim zodpovednosť. Určite cítim aj nervozitu, ale nejde o nič hrozné. Prevládajú pozitívne dojmy. V Košiciach mi v Crows dávali dostatok priestoru, do Ceglédu prichádzam zabojovať o svoje miesto v kádri. S trénerom som sa ešte nestretol, ale moje úlohy ako pravej spojky budú podobné ako v Košiciach,“ uviedol pre slovakhandball.sk ľavoruký Hniďák, ktorý je juniorský slovenský reprezentant, ale trikrát sa už ukázal aj na zrazoch národného tímu mužov SR.

 

 Marek Hnidák na fotke s Martinom Mazákom

Cegléd vedie miestny rodák Károly Nagy, ktorý na začiatku legionárskeho pôsobenia viedol v tíme PLER Budapešť Teodora Paula a aj Jakuba Mikitu. Jeho súčasným zverencom je ďalší Slovák – pivot Martin Mazák. Prestup do maďarskej ligy berie aj ako šancu zabojovať o účasť na majstrovstvách Európy 2022, ktoré sa uskutočnia na Slovensku. „Pre každého slovenského hádzanára je momentálne métou budúcoročný domáci európsky šampionát. Určite si trúfam minimálne zabojovať o miesto v reprezentácii na ME 2022. Ostatné necháme na osud. Spravím však maximum, aby sa mi to podarilo. Uvidíme, ako to dopadne,“ odhodlane dodal trebišovský odchovanec.

Zdroj: https://slovakhandball.sk/talentovany-hnidak-do-cegledu/



Uverejnené: 05.01.2021 12:04:36 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.