files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zberač titulov Hančák má ešte jedno prianie. Dostať materskú Spišskú do Extraligy!

Na svojom konte má päť slovenských titulov, dva tituly z prvej ligy a striebornú medailu z Kazachstanu. Tridsaťsedemročný kremenitý bek Daniel Hančák vie, že sa jeho kariéra chýli ku koncu. Pred sebou má podľa vlastných slov poslednú výzvu. Dostať materskú Spišskú Novú Ves do najvyššej Extraligy. „Potom môžem zavesiť korčule na klinec,“ so svojim povestným humorom podotýka hokejista, ktorý výraznú stopu zanechal aj v Michalovciach.

 

Odchovanec spišskonovoveského hokeja už v sedemnástich rokoch opustil materský klub. Odišiel do viacerými nenávideného Slovana Bratislava, kde sa predral až do prvého tímu. S ním získal päť slovenských titulov. Jeho prvá anabáza v Michalovciach bola v sezóne 2011/12. Dukle vtedy pomohol k jej prvej účasti v semifinále prvej ligy. Vrátil sa sem počas rozbehnutej sezóny 2015/16, po troch rokoch strávených v Kazachstane a odvtedy bol stálicou obrany Dukly Michalovce až do tohto leta. Zažil s ňou pády, ale aj úspechy. Po 32-rokoch titul v prvej lige, jeho obhajobu, postup do Extraligy a aj premiérovú sezónu v nej. „Ja osobne mám na Michalovce len tie najkrajšie spomienky. Vytvorili sme tu fantastickú partiu, ktorá nás doviedla až do najvyššej súťaže a splnila tak sen všetkých Michalovčanov. Rád spomínam aj na fantastickú atmosféru pri našich zápasoch v extralige. Diváci boli vynikajúci a najvyššiu súťaž si rozhodne zaslúžia,“ poznamenal pre náš portál obranca, ktorý za Michalovce odohral dokopy 291 duelov.

Zopakovať si michalovskú rozprávku aj s materským klubom

Najviac si samozrejme spomína na rok 2019 a postup s Duklou do extraligy. Po viac než roku si to chce zopakovať, tentoraz s materskou Spišskou Novou Vsou. Tá cez leto vyzbrojila svoj káder s jednoznačným cieľom, vrátiť sa medzi slovenskú elitu. „Cieľom je postup, no ten majú aj ďalšie tímy. Ide asi o poslednú sezónu, kde víťaz prvej ligy postúpi do extraligy priamo, takže viaceré kluby by túto šancu chceli využiť. Silná je Žilina, sú tu Martin, Topoľčany, či ďalšie tímy,“ podotýka Hančák, ktorý sa chce so Spišiakmi tešiť zo svojho ôsmeho titulu na Slovensku. „Určite by som neprotestoval. Potom by som si mohol povedať, môžeš zavesiť korčule na klinec,“ smeje sa Hančák. O zopakovanie michalovskej postupovej rozprávky sa každopádne chce pokúsiť. „Už v lete sme si povedali, že sa chceme dostať do najvyššej súťaže. Vedenie tomu prispôsobilo stavbu kádra, takže samozrejme, chceme ísť vyššie. Ako som ale povedal, do najvyššej súťaže chcú ísť viacerí, nielen my. Bude to obrovský boj, ale áno, chcem si ju zopakovať.“

 

Paralela s Michalovcami?

Spišiakom sa však momentálne v lige nedarí. Patrí im až štvrté miesto a na lídra zo Žiliny, ktorý si zdá sa hrá vlastnú súťaž, strácajú až osemnásť bodov. „Aj keď sa hovorí, že bič plieska až na konci a základná časť je príprava na play-off, my musíme zbierať body aj teraz. Je pravdou, že sa nám momentálne nedarí podľa predstáv. V tíme je potenciál, ktorý ale nenapĺňame. Všetci veríme, že sa to zmení a v druhej polovici súťaže budeme hrať lepšie,“ zdôrazňuje Hančák, ktorého tím momentálne pôsobí podobne ako jeho predchádzajúci klub. Ani michalovskej Dukle sa totiž nedarí napĺňať vysoké ambície. „Je to pravda. Aj keď už v Michalovciach nie som, výsledky Dukly samozrejme sledujem. Majú podobné problémy ako my. Ani jeden z nás sa nevie nakopnúť k dlhšej sérii bez prehry. Ja ale verím, že tak ako my sa do toho dostanú aj Michalovčania a takisto budú napĺňať ciele, ktoré stanovilo vedenie klubu. Všetci v Michalovciach, počnúc fanúšikom, si úspech rozhodne zaslúžia,“ dodáva na záver Daniel Hančák.

Peter Brendza 



Uverejnené: 06.01.2021 12:58:34 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.