files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla na bodovacej vlne, Miškovec zdolala 3:0

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili v stretnutí 28. kola Tipos Extraligy nad DVTK Miškovec 3:0 a natiahli tak svoju sériu, v ktorej bodujú, na päť zápasov. O góly v sieti jediného zahraničného účastníka Tipos Extraligy sa postarali Vladimír Mihálik, Jordan Hickmott a Jordon Southorn. Zverenci trénera Tomeka Valtonena sa doma predstavia aj v piatok, kedy o 17.30 hod. privítajú Slovan Bratislava.

Michalovčania vstúpili do svojho prvého domáceho zápasu v roku 2021 nielen s cieľom natiahnuť svoju sériu, v ktorej bodujú na päť duelov, ale aj získať po prvýkrát skalp maďarského účastníka Tipos Extraligy na domácom ľade. Priblížiť si to mohli hneď v druhej minúte, Hickmott ale v brejku dvoch na jedného trafil žŕdku. Brankár DVTK Kiss musel byť v pohotovosti aj v ôsmej minúte po strele Southorna a úspešný bol aj v súboji so Šoltésom. V dvanástej minúte už ale inkasoval, keď ho od modrej prestrelil Vladimír Mihálik. O tri minúty neskôr mohlo byť vyrovnané, Flick v brejku dvoch na jedného mieril iba do Tomeka. Hostia mohli vyrovnať v samom závere, keď v priebehu minúty išli na trestnú lavicu Lalancette so Sujom, presilovku piatich proti troch, aj proti štyrom ale nevyužili.

To ako sa využívajú presilovky im ukázali Michalovčania v úvode druhej tretiny, kedy putoval na trestnú lavicu Kevin Wehrs. Jeho faul po dvadsiatich sekundách potrestal druhým gólom Jordan Hickmott. Zemplínčania sa tak dostali na koňa. V ďalších minútach hry kontrolovali jej priebeh. Znížiť mohli Galanisz s Andersonom, prvý ale v dobrej pozícii minul bránu a druhý mieril do Tomekovho betónu. Michalovský brankár Tomek sa vyznamenal aj pri strele Rokályho, na druhej strane Takáč neusmernil puk skákajúci po bránkovisku za Kissov chrbát. V 38. minúte zvonila žŕdka po strele Osterberga aj na michalovskej strele, no a hostia nedokázali skórovať ani pri následne presilovke po faule Takáča.

Aj v tretej časti sa hralo podľa nôt domácich, ktorí naďalej kontrolovali priebeh hry. V 47. minúte získali hostia po faule Regendu možnosť štvrtej presilovej hry, paradoxne však mohli inkasovať, v brejku dvoch na jedného ale Takáč nemieril presne. Michalovčania naďalej dobre pracovali v defenzíve a nepúšťali DVTK do čistých gólových šancí. Istým krokom tak kráčali k štvrtého víťazstvu z piatich posledných duelov a aj k prvému domácemu skalpu DVTK. Ešte viac ich mohol ukľudniť po prihrávke Lalancetteho Samuel Takáč, Kiss ale svojich podržal. Hostia svoju nemohúcnosť ukázali aj pri ďalšej presilovke po vylúčení Southorna, v ktorej si nevypracovali ani jednu gólovú šancu. Domáci sa už dopredu príliš nehrnuli. Uspokojili sa s tesným dvojgólovým náskokom, ktorý ubránili aj počas dvojminútovej power-play Miškovca. Definitívnu bodku za duelom dal v posledných sekundách gólom do prázdnej bránky Jordon Southorn.   

HK Dukla Ingema Michalovce - DVTK Jegesmedvék Miškovec 3:0 (1:0, 1:0, 1:0 )
Góly: 12. Mihálik (Galamboš, Mašlonka), 21. Hickmott (Takáč, Southorn) pres/1, 60. Southorn (Erkinjuntti, Lalancette) oslab/1.
Vylúčení: 6:1. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 1:0. Rozhodovali: Kalina, Snášel – Bogdaň, Ordzovenský. Bez divákov.
HK DUKLA INGEMA: T. Tomek - Southorn, Mihalik, Ťavoda, McCormack, Kolusz, A. Zekucia - Korhonen, Lalancette, Erkinjuntti – Šoltés, Suja, Takáč – Bartánus, Hickmott, Regenda – Mašlonka, Galamboš, Chalupa - Török, Ragan.
DVTK: Kiss – Wehrs, Rauhauser, Szirányi, Kiss, Rokaly, Murphy, Láda, Vojtkó – Egle, Vas, Flick – Anderson, Osterberg, Rokaly – Magosi, Galanisz, Csányi – Ritó, Lövei, Miskolczi.



Uverejnené: 06.01.2021 18:20:02
files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.