files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Bodovacia séria trvá, Dukla skolila Slovan v nájazdoch

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili v stretnutí 29. kola Tipos Extraligy na domácom ľade nad Slovan Bratislava 2:1 po nájazdoch a bodovali už vo svojom šiestom stretnutí v rade. V riadnom hracom čase presne namieril obranca Alexander Zekucia, rozhodujúci samostatný nájazd premenil Peter Galamboš.  Najbližšie sa zverenci trénera Tomeka Valtonena predstavia v nedeľu na ľade Banskej Bystrice.

Líder tabuľky prišiel do Michaloviec bez šiestich zranených útočníkov, navyše mu chýbal aj reprezentant Studenič, ktorý sa už pobral za more. Na druhej strane, domáci nastúpili aj s novou posilou, mládežníckym reprezentantom Dávidom Mudrákom. Ten sa ale na ľade dlho neohrial. V deviatej minúte pri mantinely podrazil Rastislava Gašpara tak nešťastne, že sa útočník belasých zranil a Mudrák tak dostal päť minút plus do konca duelu. Michalovčania dlhú oslabovku zvládli, sami však v tejto časti nevyužili tri presilovky a preto bol stav po prvej tretine bezgólový...

Druhá tretina už bola na gólové šance zaujímavejšia. Začal to Bortňák, po ktorého faule bolo nariadené trestné strieľanie. Christophe Lalancette ale 164 minútovú sériu brankára Parksa nepretrhol. Následne v krátkom slede putovali na trestnú lavicu McCormack s Urbánkom, ani v krátkych presilovkách, či v hre štyroch proti štyrom sa skóre nemenilo. Čakanie na prvý gól mohli ukončiť Suja s Bartánus, strelu prvého menovaného ale Parks vytesnil ramenom a Bartánusovu efektne skryl do lapačky. V 28. minúte už ale predsa kapituloval, keď sa strelou od modrej presadil Alexander Zekucia. Následne náskok Michalovčanov mohol navýšiť z nájazdu Galamboš a nepodarilo sa to ani Chalupovi so Šoltésom. Zákonite tak prišiel trest, keď v presilovej hre vyrovnal Milan Kytnár. No a Slovan mohol dokonca viesť, dve minúty pred koncom ale O´Donnella vychytal Tomek.

V tretej tretine sa takisto hralo o každý piaď ľadu. Ani jedno družstvo nechcelo urobiť defenzívnu chybu, pretože si obaja aktéri uvedomovali, že môže byť osudnou pre toto stretnutie. Slovanisti mali blízko k skórovaniu po faule Regendu, presilovku však nezahrali ideálne a Dukla sa v pohode ubránila ich platonickému tlaku. Hra sa prelievala na obidve strany prakticky až do konca riadneho hracieho času. S pribúdajúcimi minútami sa oba tímy ešte viac zamerali na defenzívu a na ubránenie nerozhodného stavu. Také bolo aj predĺženie, v ktorom si ani jeden tím nevypracoval čistú gólovú šancu. Rozhodnúť tak museli nájazdy, v ktorých bol úspešný akurát domáci Peter Galamboš v tretej sérii. Dukla tak získala extra bod a opäť si tak výsledkovo pomohla.   

HK Dukla Ingema Michalovce - HC Slovan Bratislava 2:1 po nájazdoch (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)
Góly: 28. Zekucia (Hickmott, Török), rozh. náj. Galamboš  – 34. Kytnár pres/1.
Vylúčení: 3:5, navyše Mudrák 5+DKZ podrazenie - Štajnoch 10. minút vrazenie na mantinel. Presilovky: 0:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Mullner, Šefčík - Hercog, Beniač.  Bez divákov:
HK DUKLA INGEMA: T. Tomek - Southorn, Mihálik, McCormack, Ťavoda, Kolusz, Zekucia, Mudrák - Šoltés, Lalancette, Korhonen - Bartánus, Suja, Takáč - Erkinjuntti, Hickmott, Regenda - Chalupa, Galamboš, Torok - Mašlonka.
HC SLOVAN: Parks - Sersen, Bačik, Meszároš, Štajnoch, Ališauskas, Valach, Maier, Beňo - Gašpar, Urbánek, O´Donnell - Šišovsaký, Kytnár, Jendek - Kundrik, Bortňák, Rapáč - Lepskii, Lačný, Uram.



Uverejnené: 08.01.2021 20:50:18
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.