files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Kolusza prerobil na obrancu Valtonen, v Michalovciach má medailové ciele

Po tom, čo sa stal trénerom michalovskej Dukly Ingema Fín s poľskými koreňmi Tomek Valtonen prezident Dukly Martin Burinský vyhlásil, že Valtonen má v tvorbe kádra voľné ruky. Fínsky kormidelník po určitom spoznaní mužstva začal loviť hráčov, ktorých pozná. Ukázal prstom aj na čoskoro 36-ročného Marcina Kolusza, ktorého pozná z poľskej reprezentácie a takisto aj Noweho Targu, kde bol Kolusz za jeho pôsobenia dokonca kapitánom.

Po jeho predčasnom skončení vo fínskom Sport Vaasan slovo dalo slovo a Kolusz prišiel do Michaloviec na skúšku. Tá sa v týchto dňoch zmenila na dohodu medzi oboma stranami. „Po skončení môjho angažmánu vo Fínsku som hľadal novú výzvu. Prišla ponuka z Michaloviec, z tímu, o ktorom som počul, že je ambiciózny. Slovenskú extraligu som pravidelne sledoval a je to dobrá liga. Má vyššiu úroveň než súťaž v Poľsku a preto som sa rozhodol ju opäť skúsiť,“ rozhovoril sa poľský reprezentant, ktorý na Slovensku pôsobil aj v sezóne 2008/09. Tú odohral v Poprade. „Súťaž sa úrovňou veľmi nezmenila. Aj vtedy bola vysoká. Zmenila sa akurát tým, že vtedy a teraz tu pôsobili rozličné mužstvá. Napríklad aj Michalovce sú ešte mladým tímom v extralige.“

Ďalších jedenásť rokov strávil Kolusz v domovine. Postupne obliekal dresy Noweho Targu, Sanoku, Krynice, Tychy, opäť v Nowom Targu a Katowiciach. Z legionárskeho chlebíka začal ujedať až pred začiatkom tejto sezóny, kedy prijal ponuku fínskeho Vantaa Sport. Tam však odohral iba deväť zápasov. „Ozval sa mi tréner Valtonen, ktorého som poznal z Noweho Targu, aj reprezentácie. Samozrejme, aj on bol dôvodom, že som sem prišiel,“ pokračuje hráč, ktorého v roku 2003 draftovala zo 157. miesta Minnesota Wild. Marcin Kolusz v súčasnosti hráva v obrane. V minulosti to tak ale nebolo. Najskôr totiž radšej góly dával. Až neskôr sa presunul do zadných radov. „Môže za to práve tréner Valtonen. Počas nášho spoločného pôsobenia v Nowom Targu sme mali problém s obrancami. Veľa ich bolo zranených. Tréner ma tak postavil do obrany a už som tam ostal doteraz,“ smeje sa 191-násobný reprezentant Poľska.

Do Michaloviec prišiel v čase, kedy sa Dukla začala dvíhať hore. Dosiahla sériu siedmych duelov, v ktorej bodovala. Jej koniec prišiel po utorkovej prehre 3:5 so Zvolenom. „Zápas so Zvolenom sme prehrali hlavne v hlavách. Po tých siedmych zápasoch, v ktorých sme bodovali, sme si možno mysleli, že sme príliš dobrí a že ďalšie víťazstvá prídu samé. Zvolenčania nám ukázali, že stále máme na čom pracovať,“ zdôraznil poľský zadák. Ten netají vysoké ambície, kvôli ktorým prišiel do Michaloviec. „Stále verím, že toto družstvo má na to, aby v súťaži išlo vysoko. Mojou osobnou ambíciou je medaila.“

Michalovčania súbojom so Zvolenom odštartovali sériu domácich stretnutí. V piatok privítajú Nové Zámky a potom dvakrát v rade (v nedeľu a utorok) lídra súťaže Poprad. „Čakajú nás ťažké zápasy. Nové Zámky teraz vymenili trénera a ako sa hovorí, nová metla niekedy metie dobre. O Poprade ani nehovorím. Majú kvalitné mužstvo, ktoré je právom na prvom mieste v tabuľke. Budú to také „zápasy pravdy“. Máme pred sebou teda ťažkých protivníkov, no určite chceme opäť bodovať a dosiahnuť minimálne takú sériu, akú sme ťahali pred Zvolenom,“ dodal na záver Marcin Kolusz.

Peter Brendza



Uverejnené: 14.01.2021 20:35:19 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.