files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V Trhovišti bezpečnostný kamerový systém


Trhovište nežije len rekonštrukciou problémovej hlavnej cesty. V jednej z najväčších obcí Michalovského okresu sa realizujú aj ďalšie investičné akcie. Modernizáciou prešlo zdravotnícke stredisko.


 

Pribudnú byty

   

 „Do konca októbra by sme chceli ukončiť renováciu zdravotníckeho strediska. Doteraz sa už urobil kus práce,“ pustil sa do rozprávania 32-ročný starosta Róbert Koba. Na mysli mal výmenu zastaraných okien za plastové. Takisto vybudovanie novej strechy. „Zaujímavou novinkou je fakt, že na objekt plánujeme nadstaviť osem, väčšinou trojizbových podkrovných bytov. Budú určené lekárom, učiteľom a mladým rodinám,“ pokračoval v zaujímavom rozprávaní. Peniaze na tento účel chce samospráva použiť zo zdrojov Štátneho fondu rozvoja bývania. Zdravotnícke stredisko zahŕňa širokú spádovú oblasť. Na vyšetrenia k jednotlivým lekárom prichádzajú pacienti z 26 obcí, nachádzajúcich sa najmä na území medzi Trhovišťom a Oborínom. Ľudia navštevujú všeobecných lekárov, zubárov, gynekológa, a zubného laboranta.


 

Krajšia škola 

  

Svoj vzhľad postupne mení aj objekt miestnej plneorganizovanej základnej školy. „Vybrané firmy opravili strechu a vynovili školskú jedáleň,“ zdôraznil. Do jednotlivých tried pribudli počítače, digitálne tabule, nové stoly a stoličky. Vážne sa uvažuje o zateplení objektu a inovácii elektroinštalácie. Trhovišťania sa budú cítiť lepšie vďaka namontovaniu štyroch bezpečnostných kamier. Budú umiestnené pri autobusových zastávkach, na cintoríne a iných frekventovaných miestach. Ich inštalácia prebieha práve v týchto dňoch. „Kamery zabezpečujeme z vlastných financií. Celkove nás montáž systému bude stáť zhruba 20-tisíc eur,“ priblížil najvyšší obecný funkcionár. Kamery sa napájajú na tunajšie obvodné oddelenie Policajného zboru, ale taktiež aj na obecný úrad. Budú fungovať 24 hodín denne. Bližšie informácie o dianí v obci získate aj na webovej stránke: www.trhoviste.sk

                                    (č)

 

                                                                                         (Foto:www.trhoviste.ocu.sk)


 



Uverejnené: 27.10.2010 09:22:16 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.