files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ostane Dávid Mudrák v Michalovciach do konca sezóny?

Po vydarených majstrovstvách sveta do 20 rokov, ktoré sa na prelome rokov konali v kanadskom Edmontone, smerovali kroky Dávida Mudráka opäť do slovenskej Tipos Extraligy. Jeden z najvyťaženejších obrancov slovenského tímu sa už ale nevrátil do Košíc, za ktoré hrával pred odchodom na šampionát, ale dohodol sa s Michalovcami. V Dukle dostal dostatok priestoru a za prvých osem duelov na seba upozornil nielen dvoma gólovými prihrávkami.

„Príchod do Michaloviec hodnotím kladne. Cítim sa tu výborne. Chalani ma zobrali ako seberovného a nemám tu žiadne problémy. Herne sa mi darí viac ako v Košiciach, takže som veľmi spokojný, že som urobil túto zmenu,“ rozhovoril sa pre náš portál Mudrák, ktorý na svoju premiéru v drese Dukly nikdy nezabudne. Nielen tým, že ešte počas rozcvičky nevedel, či bude v súboji so Slovanom Bratislava hrať (2:1 po nájazdoch). Nakoniec mu potrebné papiere prišli, no Mudrák dlho proti belasým nehral. V treťom striedaní sa po kontakte s ním nešťastne zranil Rastislav Gašpar a michalovský bek dostal k päťminútovému trestu aj trest do konca zápasu...

Stále iba devätnásťročný obranca, ktorý jubilejnú dvadsiatku oslávi v polovici februára, si rýchlo zvykol na štýl hry trénera Valtonena. Pomohol mu určite aj fakt, že prišiel v čase, keď sa michalovská Dukla Ingema začala rozpínať k lepším výsledkom a aj v postavení v tabuľke. „Vždy je lepšie prísť do tímu v čase, kedy sa mu darí,“ reaguje Mudrák, ktorého bývalému klubu HC Košice sa naopak v januári nedarí podľa predstáv. „V prvom rade chcem povedať, že som veľmi rád, že môžem hrať v takomto super kolektíve, ako je v Michalovciach. Aj Košice ale boli super klub, nemám sa na čo sťažovať,“ pokračuje odchovanec zvolenského hokeja.

V piatok na neho čaká zaujímavá konfrontácia. Po prvýkrát si totiž zahrá v drese Michaloviec práve proti „oceliarom“ V košickej Steel aréne je od 18.00 hod. na programe malé východoslovenské derby. „Bude to pre mňa dosť špecifické. Podobné pocity som už ale mal, keď som bol s Košičanmi vo Zvolene. Uvidíme, ako to pre nás dopadne. Momentálne sa nám darí, takže verím, že našu sériu natiahneme aj v Košiciach,“ podotýka Mudrák, ktorý očakáva veľmi ťažký zápas. „Káder sa tam počas januára tiež obmenil a osobne som ani nemal čas sledovať ich výsledky, pretože hráme strašne veľa zápasov v rade. Čaká nás veľmi ťažký zápas. Košičania sú doma nepríjemným súperom pre každého a keďže sme s nimi v posledných dvoch zápasoch vyhrali, budú sa určite chcieť proti nám vytiahnúť. Ja však verím, že to dotiahneme do víťazného konca.“

Pri čochvíľa dvadsaťročnom obrancovi je zaujímavosťou to, že okrem Michaloviec má zmluvu aj s kanadským Oshawa Generals. Juniorská OHL sa však stále nezačala a momentálne sa ani nevie, či a kedy sa tento ročník začne. „Nemám žiadne informácie, takže vám o tom povedať veľa neviem. Práve včera mi volal agent a spolu sme sa zasmiali na tom, že sa ma pýtal, či nejaké informácie nemám ja,“ smeje sa Mudrák. Je teda dosť pravdepodobné, že bude naďalej obliekať dres Dukly a bude to aj do konca sezóny? „Momentálne to vyzerá, že áno. Stále si neviem predstaviť, ako by to bolo s OHL, či by sa odohralo iba dvadsať zápasov základnej časti, alebo koľko... Ako som povedal, momentálne som v Michalovciach, kde sa cítim dobre a sústredím sa na výkony v tomto tíme,“ dodáva na záver Dávid Mudrák.    

Peter Brendza



Uverejnené: 28.01.2021 11:29:00 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.