files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla naďalej na priaznivej vlne, v nedeľu skolila lídra

Ani jeden tím z účastníkov Tipos Extraligy nemal v prvom mesiaci roka 2021 takú formu, akú mali hráči HK Dukla Ingema Michalovce. Tí v januári odohrali dvanásť stretnutí, v ktorých bodovali jedenásťkrát. Táto séria ich vyšvihla na štvrté miesto v tabuľke a sú už teda na priečkach, na ktorých chceli byť už na začiatku súťaže.

V posledný januárový deň potvrdili Michalovčania výbornú formu domácim víťazstvom nad lídrom súťaže HKM Zvolen. V doterajších šiestich extraligových zápasoch sa im proti „rytierom“ príliš nedarilo. Dosiahli akurát jedno domáce víťazstvo, vo zvyšných piatich dueloch, aj s dvoma zápasmi tejto sezóny, ostali bez bodu. Zvolenčanov síce nezdolali za tri body ani v siedmom meraní síl, no výhra 3:2 po predĺžení im aj tak chutila. „Vedeli sme o tejto negatívnej sérii. Chceli sme ich zdolať, aj za tri body, no sme spokojní aj s výhrou po predĺžení,“ zdôraznil útočník Pavol Regenda.

Bol to práve odchovanec michalovského hokeja, ktorý v závere prvej tretiny zvyšoval vedenie domácich na 2:0. Nadviazal tak na presilovkový gól Villeho Korhonena z úvodu duelu a zdalo sa, že Zemplínčania tentoraz zabodujú za tri body. Hostia však Bondrom vo vlastnom oslabení v závere druhej tretiny znížili a zásluhou Kubkovho gólu z úvodu tretej tretiny dokonca zrovnali stav. A neboli ďaleko ani od víťazstva, keďže v závere tretej časti a v úvode predĺženia mali presilovku. Tú nakoniec nevyužili, za čo pykali z hokejky Dávida Šoltésa. „Bol to veľmi ťažký duel. Zvolen je lídrom tabuľky, museli sme sa teda dobre pripraviť. Sme všetci radi, že sme to zvládli a zvíťazili,“ zdôraznil strelec víťazného gólu, ktorému naň parádne nabil v presilovke štyroch proti trom Marcin Kolusz. „Osobne mám túto pozíciu rád. Hrali sme presilovku štyroch proti trom, na ľade teda bolo viac miesta. Dostal som to na strelu z prvej a nakoniec to vyšlo. Som za to rád,“ pokračuje Dávid Šoltés. Ten sa presne trafil po vyše mesiaci. Naposledy skóroval ešte jedenásteho decembra do siete Dukly Trenčín. „Potiahli to iní chalani. Dôležitejšie sú body, ktoré sme získavali. Ja verím, že to takto pôjde aj naďalej.“

Aj keď Michalovčania viedli po prvej tretine 2:0, nakoniec môžu byť radi aj za víťazstvo. Črtal sa totiž zvolenský obrat. Po vyrovnaní mali „rytieri“ možnosť dvoch presilových hier, jednu z nich aj v predĺžení, nakoniec ale z toho predsa bolo víťazstvo. Hoci iba za dva body... „Získali sme dva body, no nemuseli sme ani jeden,“ reaguje asistent trénera Ivan Droppa. „Dobre sme sa na lídra tabuľky pripravili. Chlapci odovzdali sto percent. Veľká škoda prvého inkasovaného gólu pri našej presilovke. Ako som povedal, dva body tešia, pretože sme nemuseli mať ani jeden,“ vrátil sa Droppa ešte k zápasu.

Michalovčania sa po štvrtom víťazstve v rade usadili pevnejšie na štvrtom mieste v tabuľke a už sa nezačína hovoriť o ich boji o prvú šestku, ale o pozíciu v prvej štvorke. „Samozrejme, že sme radi, že sme sa tu dostali. Pred reprezentačnou prestávkou nás čakajú ešte dva zápasy – v Liptovskom Mikuláši a doma s Trenčínom, v ktorých chceme získať čo najviac bodov a ešte viac si tak upevniť našu pozíciu,“ podotýka Droppa a na jeho slová nadväzuje aj Pavol Regenda. „Určite sme radi, že sa naša práca začína prejavovať aj na výsledkoch. Tréner zaviedol nový systém, ktorý sa snažíme dodržiavať a myslím si, že sa to začína prejavovať aj na našej hre. Prichádzajú body a s tým ideme v tabuľke vyššie. Momentálne hráme takú hru, ktorou dokážeme porážať súperov. Musíme v tom však pokračovať. Do pauzy, v ktorej si konečne oddýchneme, nás čakajú ešte Mikuláš a Trenčín. Chceme zvládnuť aj tieto zápasy. Dali sme si nejaké odmeny za to, že ich zvládneme. Pôjdeme do nich s víťaznými cieľmi. Je jedno, či sme v prvej šestke, alebo vo štvorke, stále musíme potvrdzovať svoju pozíciu. Dostali sme sa do prvej štvorky a spadnúť z nej už rozhodne nechceme.“

PETER BRENDZA



Uverejnené: 01.02.2021 15:32:37 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.