files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Korhonen už myslel na odchod, gólovému prebudeniu pomohol aj Valtonen

Ešte v predposledný mesiac nedávno skončeného roka sa zdalo, že sa cesty fínskeho útočníka Villeho Korhonena a michalovskej Dukly Ingema rozídu. Tridsaťtriročný rodák z Tampere, ktorý do metropoly Zemplína prišiel počas rozbehnutej vlaňajšej sezóny, však našiel opätovnú radosť z hokeja. Po vystrábení sa zo zranenia strelil už osem gólov a začína atakovať v tabuľke produktivity najvyššie pozície v rámci tímu. A to podotýkame, že vyše mesiac pauzoval kvôli zraneniu ako sám povedal, v hornej časti tela...

„Začiatok sezóny bol pre mňa ťažší. Trápil som sa,“ rozhovoril sa 33-ročný fínsky útočník v službách michalovskej Dukly. „Po zranení som sa vrátil čerstvejší a s obrovskou chuťou do hokeja. Pomohla mi výmena trénerov. Prišiel pán Valtonen, ktorý je rovnakej národnosti ako ja a pocítil som jeho obrovskú dôveru,“ pokračuje Korhonen, ktorého zastihla zmena trénera počas rehabilitácie po zranení. Počas jeho trvania mal aj myšlienky o svojom odchode z Michaloviec. „Samozrejme, že áno! Na Slovensku som druhý rok a vidím, že fluktuácia zahraničných hráčov je tu dosť veľká. Počas môjho zranenia prišiel tréner Valtonen a preto som dúfal v šancu, aby som ho presvedčil o svojich kvalitách a schopnostiach. Teraz som rad, že som v Michalovciach ostal a môžem naďalej hájiť farby Dukly,“ dodáva ešte k téme zranenie rodák z Tampere, ktorý okrem materskej krajiny v minulosti pôsobil aj vo Švédsku, Nemecku a Rakúsku.

Po návrate do zostavy zaznamenal Korhonen michalovské obrodenie. V jedenástich dueloch zaznamenal už osem gólov a začína tak atakovať svoj štrnásťgólový nástrel z minulej nedokončenej sezóny. Tréner Valtonen ho zaradil do elitného útoku k Lalancettemu a ďalšiemu krajanovi Erkinjunttimu. „S Chrisom som hral aj v minulej sezóne. Dobre si spolu rozumieme. Výborne k nám zapadol aj Antti. Zatiaľ nám to spolu funguje a ja verím, že to takto bude pokračovať aj v ďalších zápasoch,“ podotýka Ville Korhonen. Michalovská Dukla v januári pookriala. Z pätnástich posledných duelov až štrnásťkrát bodovala a preto sa v tabuľke posúva vyššie. Už je na štvrtej priečke, teda na mieste, kde sa chceli jej hráči pohybovať od úvodu sezóny. „Samozrejme, že nás to všetkých teší, no nemôžeme sa uspokojiť. Máme dobrú formu, ešte ale nie je koniec súťaže. Teraz stojí pred nami úloha vypracovať si čo najlepšiu pozíciu vstupu do play-off a dobre sa pripraviť na vyraďovaciu časť. Máme totiž svoje ciele, ktoré chceme naplniť,“ dodáva na záver Korhonen.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 03.02.2021 14:24:35 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.