files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Bude sa Dukla viesť na priaznivej vlne až do reprezentačnej prestávky?

Ešte v posledný mesiac roka 2020 sa michalovská Dukla potkýnala v tabuľke aj o ôsme, či deviate miesto, teda o priečky, na ktorých pred sezónou ani jej hráči nemysleli, že budú. Postupom času ale výkony Zemplínčanov gradujú a po decembrovej reprezentačnej pauze už patria k najlepším v lige. Vyšplhali sa už na štvrté miesto v tabuľke a podľa hráčov to ešte nie je koniec. Chcú ísť v tabuľke ešte vyššie a pred play-off si vypracovať ešte lepšiu pozíciu.

Práve po spomenutej reprezentačnej pauze odohrali Michalovčania pätnásť stretnutí, v ktorých až štrnásťkrát bodovali. Táto sériu ich vyšvihla v tabuľke už do prvej štvorky. „V poslednej dobe sa nám fakt darí. Hráme lepší hokej ako predtým. Presne takto sme si to predstavovali od úvodu sezóny, prišlo to ale až teraz,“ podotkol kapitán tímu Vladimír Mihálik a jeho asistent Samuel Takáč pokračuje. „Ja osobne som stále veril v silu tohto mužstva,“ reaguje. „Asi mužstvo potrebovalo ešte trošku času. Sme na nejakej bodovacej vlne a určite sme z toho všetci radi. V tabuľke sa šplháme vyššie a budeme radi, keď to bude ešte vyššie,“ dodáva odchovanec popradského hokeja v službách michalovskej Dukly.

Priaznivá séria Zemplínčanov teda vyniesla na tie miesta v tabuľke, na akých chceli byť už od úvodu. „Samozrejme, každý chce byť v tabuľke čo najvyššie. My nie sme výnimkou. Keď budeme pokračovať v týchto výkonoch, určite pôjdeme aj vyššie. Každý sa pozerá na špicu tabuľky, nie pod seba. My nie sme výnimkou, aj my chceme ísť ešte vyššie,“ podotýka Samuel Takáč. Michalovčania sa zlepšili hlavne v defenzívnej hre. Dostávajú menej gólov, za čo vďačia aj brankárom. „Rozchytal sa „Rudy“ Tomek a za takto dobre chytajúcim brankárom sa hrá vždy lepšie,“ vyzdvihuje Mihálik kvality brankárskej jednotky Dukly. Podľa michalovského kapitána ale tkvie úspech aj v niečom inom. „Hráme hlavne zodpovednejšie dozadu. Náš systém spočíva v tom, že piati hráči bránime a piati útočíme. Aj to je dôvod, že málo inkasujeme a že zbierame body.“  

Do poslednej reprezentačnej prestávky, ktorá predelí základnú časť Tipos Extraligy, zostáva Michalovčanom odohrať už iba dva zápasy. V piatok sa predstavia v Liptovskom Mikuláši, ktorý je síce v tabuľke na poslednom mieste, no má takisto zlepšujúcu sa formu, no a v nedeľu ich čaká šláger Dukiel proti Trenčínu. Práve Trenčania majú momentálne so Zemplínčanmi najlepšiu formu a v nedeľu (začiatok o 16.00 hod.) sa teda čaká zápas ako hrom. „My ideme do každého zápasu naplno a s cieľom bodovať. Nič ľahké nás ale nečaká. Mikuláš už nie je ten Mikuláš zo začiatku sezóny. Prehral tam Slovan, nedávno aj zlepšujúca sa Banská Bystrica. Musíme sa teda dobre pripraviť. Trenčín má rovnakú fazónu ako my. Možno sa stretnú aktuálne dve najlepšie mužstvá. My ale chceme našu sériu natiahnuť ďalej a preto verím, že budeme úspešní,“ zdôrazňuje michalovský kapitán Vladimír Mihálik.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 05.02.2021 09:43:10 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.