files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Chudý si myslel, že sa vracia domov, výsledkové vzplanutie Dukly predpovedal

Sezóna 2020/21 je pre Miroslava Chudého poriadne hektická. V novembri roka 2020 po viac ako troch rokoch skončil na striedačke HK Dukla Ingema Michalovce. Za ten čas sa výrazne zapísal do histórie hokeja v metropole Zemplína, keď Michalovčanov doviedol do najvyššej extraligy a viedol ich aj v historicky prvej sezóne medzi slovenskou elitou. Tú druhú už ale nedokončil, keď po slabých výsledkoch sám abdikoval. Po mesiaci si našiel nový angažmán, opäť v Tipos Extralige, kde prebral Banskú Bystricu, no ani tam sezónu nedokončil. Skončil už po mesiaci.

Chudý však dlho bez roboty neostal. Stal sa trénerom prvoligového Martina. So svojimi zverencami sa v stredu pokúsil dobiť horný Zemplín. V Humennom ale s nováčikom prvej ligy prehral 4:5 po nájazdoch. „Nemáme za sebou najlepšie stretnutie,“ rozhovoril sa po prehre Miroslav Chudý, ktorého zverenci nenadviazali na predchádzajúci výkon z domáceho zápasu s prvou Žilinou (1:2). „K víťazstvu boli bližšie domáci, ktorí ešte päť minút pred koncom viedli o dva góly. Nám sa podarilo vyrovnať. Bod vzhľadom na to musíme akceptovať. Čo sa týka nášho výkonu ale určite máme na viac než to, čo sme tu predviedli,“ pokračuje Chudý.

Rodák z Krupiny po konci v Banskej Bystrici zamieril do vôd, ktoré dôkladne pozná. Veď pred Michalovcami, s ktorými dvakrát v rade prvú ligu vyhral, v nej triumfoval aj s Novými Zámkami a Detvou. A to podotýkame, že sezóny po sebe, takže prvú ligu vyhral so svojim tímom štyrikrát v rade. „Osud to tak asi chcel,“ krčí plecami kormidelník, na ktorého v Michalovciach asi nikdy nezabudnú. „Aj mne určite ostanú príjemné spomienky. Bol som v Michalovciach viac ako tri roky. Na to sa nedá zabudnúť. Aj teraz, keď sme išli do Humenného, cesta mi bola známa. Človek na to nikdy nezabudne. Aj som sa skoro cítil, že sa vraciam domov,“ pokračuje Chudý.

Aj keď na Zemplíne v novembri minulého roka skončil, výsledky michalovskej Dukly, ktorá sa momentálne zdvíha hore, na diaľku z bystrickej domoviny sleduje. „Samozrejme, že áno. Michalovce mi za ten čas prirástli k srdcu. Posledné výsledky dokazujú to, čo som vravel pred svojim odchodom. Mužstvo je silné a ja mu držím palce. Michalovčania si totiž dobrý koniec sezóny zaslúžia,“ dodáva na záver tréner, ktorý Duklu doviedol do najvyššej súťaže a k dvom prvoligovým titulom.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 05.02.2021 16:23:41 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.