files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Cesty v košickom kraji zasiahlo silné sneženie

Od skorého rána husté sneženie a silný nárazový vietor komplikuje aj prejazd cestami na území Košického kraja. Je preto nevyhnutná zvýšená opatrnosť.

Momentálne najhoršia situácia je na Zemplíne, v michalovskom a trebišovskom okrese, kde sa tvoria snehové jazyky a záveje. V úseku od Sečoviec na Michalovce došlo k viacerým škodovým udalostiam, doprava je riadená v jednom pruhu. Pre nákladnú dopravu je úsek neprejazdný v obci Trhovište.  V úseku cesty Veľaty – Čerhov na štátnej ceste I/79  sa skrížili kamióny, doprava je možná iba pre osobnú dopravu v jednom pruhu. V úseku cesty Slovenské Nové Mesto – Trebišov sú obmedzenia v doprave pre nákladnú dopravu.  S okrese Spišská Nová Ves sú momentálne cesty zjazdné. V rožňavskom okrese sú zatiaľ horské priechody prejazdné, na vozovke sa nachádza súvislá vrstva snehu. Dobšinský kopec je momentálne neprejazdný pre nákladnú dopravu. "V teréne je maximálne množstvo príslušníkov PZ, ktorí dopravnú situáciu monitorujú, dopravu v kritických úsekoch regulujú, prípadne odkláňajú. Rešpektujte ich pokyny, nepreceňujte svoje schopnosti a radšej uberte nohu z plynu. Polícia dôrazne apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby svoju jazdu prispôsobili aktuálnym poveternostným podmienkam a dbali na zvýšenú bezpečnosť.  Ak to nie je nevyhnutné, ostaňte radšej doma," píše polícia v tlačovej správe.

Správa ciest Košického samosprávneho kraja má aktuálne na cestách všetky svoje mechanizmy, stredisko v Michalovciach muselo z dôvodu hustého sneženia a nárazového vetra povolať aj pomoc externých sypačov. Najhoršia situácia v rámci Košického kraja je práve v okrese Michalovce, kde bol vyhlásený 1. situačný stupeň a mimoriadne podmienky. Najmä na otvorených úsekoch ciest sa tvoria snehové jazyky a záveje. Obmedzený prejazd je medzi Pozdišovcami - Trhovišťami a Horovcami, kde sú otvorené úseky ciest a tvoria sa tu snehové jazyky a záveje. Cestári sa snažia čistiť najmä hlavné ťahy, ale nakoľko naďalej sneží a fúka silný vietor, sneh nafúkava na cestu a znehodnocovaný aj posyp. Kritická situácia nastala z dôvodu, že do polnoci v okrese Michalovce pršalo, následne teploty klesli a začalo husto snežiť. V noci bol čiastočne neprejazdný úsek cesty I/18 pri Riedkom Vrchu v smere do Strážskeho, zablokovaný tu bol jeden jazdný pruh. Z dôvodu intenzívneho dažďa opäť zaplavilo aj časť cesty medzi obcami Kristy a Jenkovce. Voda sa vyliala aj na cestu pri Moravanoch a pri obci Oreské. Snehové jazyky a záveje sa tvoria aj v okresoch Sobrance a Trebišov. Pre okres Spišská Nová Ves, Gelnica a Košice-okolie bol vyhlásený 1. situačný stupeň pre silné sneženie, ktorý naďalej trvá. Pre nákladnú dopravu nad 3,5 tony je uzatvorená cesta od obce Dedinky po Ostrú skalu, takisto horský priechod Dobšiná aj cesta od Úhornianskeho sedla po Krásnohorské Podhradie. "Počas uplynulých 24 hodín minuli krajskí cestári vyše 800 ton posypového materiálu a absolvovali takmer 260 výjazdov, z toho najviac v okrese Rožňava. V teréne je aktuálne viac než 100 mechanizmov. Podľa plánu zimnej údržby sú ako prvé udržiavané cesty I. triedy, následne cesty II. a III. triedy," konštatuje v tlačovej správe košická župa.



Uverejnené: 11.02.2021 12:07:00 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.