files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ján Vajda medzi náhradníkmi

 

   

Po prvýkrát v športovej kariére 28-ročný stopér MFK Zemplín Michalovce Ján Vajda nie je v základnej zostave. Už desať týždňov si poriadne nezahral majstrovský zápas. Tréner Vlastimil Petržela za každých okolností uprednostňuje dvojicu Ziemba - Hruška, a tak rodený Sečovčan trpezlivo čaká na svoju šancu. Dočká sa jej vôbec?

 


      

Nepriaznivý historický zlom

       

 „Futbal hrávam aktívne už dvadsať rokov.  No až v tomto roku sa mi stalo, že hoci som zdravý ako ryba, vôbec nenastupujem na majstrovské zápasy. Pritom v minulej sezóne som za michalovské mužstvo odohral všetkých 32 prvoligových majstrovských stretnutí, a to dokonca bez vystriedania,“ začal s rozprávaním futbalista, ktorý prišiel do centra Zemplína z Trebišova. Všetko sa to začalo v polovici horúceho augusta, keď Michalovčania hrali domáci majstrovský súboj so Sencom. V polovici II.dejstva J.Vajda fauloval prenikajúceho protihráča. Ak by to neurobil, postupoval by sám na bránu. Nekompromisný obranca MFK Zemplín však v poslednej chvíli zatiahol záchrannú brzdu. Rozhodca mu oprávnené ukázal červenú kartu. Tvrdo, ale fér hrajúceho beka by však ani len nenapadlo, že ho čaká dlhá futbalová pauza. Myslel si, že len čo si odsedí trest, znova sa vráti na trávnik. Opak sa však stalo pravdou.  „Jednu z príčin vidím v tom., že v lete bol hráčsky káder  MFK Zemplín dosť nestabilný. Hráči permanentne prichádzali, ale aj odchádzali. Časom sa utriasla životaschopná základná zostava, ktorá začína dosahovať výborné výsledky. Veď už v troch zápasoch nenašla premožiteľa, čo pokladám za veľký úspech. Ja si ho vychutnávam iba z lavičky náhradníkov, hoci chalanom zo srdca prajem, aby dosahovali len a len dobré výsledky,“ odkryl svoju futbalovú dušu.

       

Po novom roku sa opýta

      

J.Vajda nie je v dobrej situácii. Má však už jasno v tom, čo bude robiť ďalej. „Mám zmluvu do konca budúceho roka, takže nemám dôvod na žiadnu paniku. Ak sa do konca tohto roka moja situácia nezmení, funkcionárov sa opýtam, aké som  mnou majú plány. No a podľa toho sa zariadim. Dovtedy svoju situáciu nebudem nejako zásadnejšie riešiť“ prezradil. Ráta aj s alternatívou, že si bude musieť hľadať nový klub. V tom prípade by do úvahy najviac prichádzali druholigové Lipany, kde už pred časom pôsobil. A to preto, lebo toto šarišské mestečko pokladá pre množstvo kamarátov a dobrých známych za svoj druhý domov.

                                                                                                 (anč)

 



Uverejnené: 29.10.2010 09:11:54 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.